Quiz about Hospital Safety for Kids
Quiz about Hospital Safety for Kids

Hospital Safety for Kids Trivia Quiz


I am visiting the hospital to see a friend. How many of these hospital safety tips do you know?

A multiple-choice quiz by exceller. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids
  8. »
  9. Safety for Kids

Author
exceller
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
364,525
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1279
Last 3 plays: Guest 67 (10/10), Guest 87 (8/10), zorba_scank (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. I am going to the hospital to visit a friend. What should I check before going inside? Hint

how many policemen are patrolling the building
the nearest restroom
lock my car, take valuables with me, and where I am parked
how many minutes until lunch time

2. I have never been to this hospital before. Who should I ask for directions to a patient's room? Hint

the gift shop lady
a stranger
the receptionist
a doctor

3. Hospitals are very clean but also treat people that are very sick. What do many hospitals have for guests to put on their hands to prevent spreading germs? Hint

hand sanitizer
baby oil
gasoline
chocolate

4. Before you enter or leave a hospital room it is a good idea to wash your hands.

True
False

5. Why is it not a good idea to yell or talk loudly in the hospital? Hint

It's a great idea! You should be as loud as you can.
Your parents might find you quicker.
You might confuse the pizza delivery guy.
It is disrespectful to the health and safety of others.

6. I am visiting a patient and I see some rubber gloves that I want to play with later. Should I take some home with me?

Yes
No

7. A patient that I am visiting is in a lot of pain. Who is the main person I should get to get them help? Hint

My sister
No one. I can help them myself.
A nurse or doctor
My parents

8. I notice my friend has not touched her food on her hospital tray. Which of these is an important reason that I should not eat it for them? Hint

It could cause death.
The nurses or doctors may need to check it.
It probably doesn't taste very good.
The pizza place down the road is probably better.

9. I need to use the restroom and I am in a patient's room. Which one of these things is it not okay to touch in their restroom? Hint

the toilet
the sink
the wires
the shower

10. I had a good visit with my friend and now it is time to go. I see many doors that have restricted area signs and I am in a hurry. What is the best thing to do? Hint

Ask a nurse or desk person for the best way out.
Ask a patient for assistance.
Go through the restricted doorways. It could lead to a shortcut.
Knock on the doors until someone opens them.


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I am going to the hospital to visit a friend. What should I check before going inside?

Answer: lock my car, take valuables with me, and where I am parked

Hospitals are very big places and it is easy to lose something. Always lock your car so no one can break in while you are away. Valuables should never be left in the car in case someone decides to steal them. Also you should make sure you know where you are parked. If your car is in a parking lot make note of which hospital entrance you are close to. If it is in a garage, note the level and the elevator floor so you can remember which floor it is on when you return.
2. I have never been to this hospital before. Who should I ask for directions to a patient's room?

Answer: the receptionist

When visiting anyone, check in with the receptionist first. In most cases they can also send someone to go with you and show you where the room is. Doctors know where patients are but usually do not give out that information. Strangers are not authorized to give out where people are and could get you lost. The gift shop lady probably has no knowledge of where patients are.
3. Hospitals are very clean but also treat people that are very sick. What do many hospitals have for guests to put on their hands to prevent spreading germs?

Answer: hand sanitizer

Most hospitals have hand sanitizer dispensers that are on the walls. Feel free to use them. It can protect you from getting germs or getting sick from many of the illnesses that the hospitals are treating.
4. Before you enter or leave a hospital room it is a good idea to wash your hands.

Answer: True

Washing your hands can prevent spreading germs to people in the hospital rooms and from getting germs yourself. It is a good idea to wash your hands for 30 seconds or more. Washing your hands multiple times a day is also a good habit that can prevent you from getting sick outside the hospital as well.
5. Why is it not a good idea to yell or talk loudly in the hospital?

Answer: It is disrespectful to the health and safety of others.

When you visit a hospital you should never yell or talk loudly. Many patients need to rest to get well. Also, loud noises can cause chaos for the people who are trying to watch out for people's safety, such as security guards, doctors, nurses, and staff members. They need quiet so that if something does happen they can quickly respond to alarms and patients.
6. I am visiting a patient and I see some rubber gloves that I want to play with later. Should I take some home with me?

Answer: No

Although rubber gloves can be very cool to play with, it is better to leave them where they are. Doctors and nurses need to use them to treat patients very regularly. It is wise to leave their supplies alone.
7. A patient that I am visiting is in a lot of pain. Who is the main person I should get to get them help?

Answer: A nurse or doctor

If a patient needs help, get a nurse or doctor. Do not try to give them medicine or mess with the medical equipment. You could set off alarms or break something that is very important. Hospitals will usually have a call light button you can press for assistance. Be patient and wait.
8. I notice my friend has not touched her food on her hospital tray. Which of these is an important reason that I should not eat it for them?

Answer: The nurses or doctors may need to check it.

Hospital food will probably not kill you, but it is wise not to eat anything without asking a nurse or doctor for permission. They need to keep track of what the patient is eating to treat their health. They also do not want you to get sick if the patient has an illness that you could get.
9. I need to use the restroom and I am in a patient's room. Which one of these things is it not okay to touch in their restroom?

Answer: the wires

Hospital room restrooms are safe to use as long as you are careful. Do not pull any wires or medical equipment. Hospitals use these to alert nurses if a patient falls or needs help. Pulling these can set off alarms.
10. I had a good visit with my friend and now it is time to go. I see many doors that have restricted area signs and I am in a hurry. What is the best thing to do?

Answer: Ask a nurse or desk person for the best way out.

Restricted doorways sometimes have alarms or are areas where patients that are in serious conditions are located. They could also lead to places where doctors are doing surgeries, exams, or other work. Always ask for assistance and never go through these areas alone. A nurse or desk person will be glad to show you a quick way to exit.
Source: Author exceller

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 15 2023 : Guest 67: 10/10
Jan 14 2023 : Guest 87: 8/10
Jan 03 2023 : zorba_scank: 10/10
Jan 02 2023 : Guest 199: 10/10
Dec 26 2022 : Guest 71: 10/10
Dec 20 2022 : rupert774: 10/10
Dec 07 2022 : Guest 87: 9/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Stay Safe Online Very Easy
2. Do You Know Right From Wrong? Very Easy
3. Stay Safe Around the House Very Easy
4. I Hear Pipers Piping Very Easy
5. Public Safety for Kids Very Easy
6. Keep Right Very Easy
7. Do You Know About Cycling Safety? Very Easy
8. Firestarter Very Easy
9. Call the Police Very Easy
10. Airport Safety for Kids Very Easy
11. Internet Piracy For Kids! Very Easy
12. Fire Safety in the Home Very Easy

2/1/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us