Quiz about Keep Right
Quiz about Keep Right

Keep Right Trivia Quiz


Keeping safe is always right. How do you keep right in situations such as these?

A multiple-choice quiz by Verne47. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids
  8. »
  9. Safety for Kids

Author
Verne47
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
370,097
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
1044
Last 3 plays: demurechicky (10/10), Guest 147 (5/10), Guest 75 (10/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the right thing to do if a stranger invites you into his/her car for sweets? Hint

Scream for help and run away towards a safe place/people
Go into the car only if it is a man
Go into the car only if it a lady
Say, "Only if you promise to let me out back"

2. If you want to keep right, which information should you NOT share with your online friend? Hint

your name and address
your pet's name
your favourite fruit
your favourite movie star

3. If a fire breaks out in your home would it be right for you to sit quietly and wait for your mom or dad to come and get you?

Yes
No

4. I want to keep right so what should I do if my clothes caught fire? Hint

Stop, drop and roll
Stop, cry and undress
Scream, run and jump
Look, walk and shout

5. Is it okay not to buckle your seatbelt if you are fearful that in the event of an accident it may trap you?

Yes
No

6. When cycling, which piece of safety equipment would you be right in using to protect your head? Hint

chamois cream
a bib
a helmet
a cap

7. If I want to keep right, which room in my house would I be least likely to eat in? Hint

the kitchen
the living room
the dining room
the bathroom (toilet)

8. If you want to keep right while swimming which of these should you NOT do? Hint

Swim with a friend.
Walk slowly in the pool area.
Always obey pool rules.
Push or jump on others.

9. Which of these should you ask your parents to remove if you find it on your body because it can cause Lyme disease? Hint

a ladybug
a tick
a firefly
an ant

10. Finally, if you truly want to keep on the right track which of these should you never, ever play with? Hint

dolls
matches
paper
masks


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the right thing to do if a stranger invites you into his/her car for sweets?

Answer: Scream for help and run away towards a safe place/people

You should never get into a car with a stranger. Run away as fast as possible. It is safer to travel with a group of friends than to be alone on the streets. Never try to help a stranger. Leave that to an adult.
2. If you want to keep right, which information should you NOT share with your online friend?

Answer: your name and address

It is very important that you remember not to share important information such as your name, address, date of birth with online friends as this can prove to be very dangerous. Also, do not share personal information relating to your parents and never go to meet them without discussing it with your parents.
3. If a fire breaks out in your home would it be right for you to sit quietly and wait for your mom or dad to come and get you?

Answer: No

In the case of a fire at home it is very important for you to get outside as quickly as possible. It is okay to shout "Fire!" as loudly as possible as you make your exit so that the other members of your family will be alerted. Do not stop to try and save anything. Get out quickly and go to your family's meeting place.
4. I want to keep right so what should I do if my clothes caught fire?

Answer: Stop, drop and roll

If your clothes caught fire, you should immediately cover your face with your hands and stop, drop and roll. Rolling will put out the fire. If you remain standing and moving the oxygen in the air will allow the flames to get bigger and you will be badly burned. Remember, STOP, DROP and ROLL.
5. Is it okay not to buckle your seatbelt if you are fearful that in the event of an accident it may trap you?

Answer: No

Seatbelts are very important because they are specially designed to protect persons from serious injuries in an accident. It prevents us from being thrown outside the vehicle and protects the brain and the spinal cord. Keep right... always buckle your seatbelt.
6. When cycling, which piece of safety equipment would you be right in using to protect your head?

Answer: a helmet

It is very important to wear a helmet when cycling because it protects your head in the case of an accident. A cap offers no protection to your head as it is made from material that is soft. Bibs or cycling shorts are padded and are useful for providing comfort and protection for your lower body. Chamois cream will prevent chafing and discomfort.
7. If I want to keep right, which room in my house would I be least likely to eat in?

Answer: the bathroom (toilet)

The bathroom is the room that contains the most bacteria. It should be cleaned regularly to prevent it from becoming the most dangerous room in the house. It is never advisable to take food into the bathroom as this is the room in which we expel all our bodily waste.
8. If you want to keep right while swimming which of these should you NOT do?

Answer: Push or jump on others.

You should nver push or jump on others as this could cause you to hurt yourself or others. You should also avoid chewing gum or eating because these actions can cause you to choke. All the other options will help to guarantee your safety while swimming.
9. Which of these should you ask your parents to remove if you find it on your body because it can cause Lyme disease?

Answer: a tick

A tick bite can cause Lyme disease. This illness can cause you to develop flu-like symptoms, fever, headache, muscle and joint pain. It will also cause you to tire easily. It can be very severe so keep right and avoid areas that are known to harbour ticks.
10. Finally, if you truly want to keep on the right track which of these should you never, ever play with?

Answer: matches

Playing with matches is a very dangerous pastime. Some of the dangers include physical injury, destruction of homes, starting forest fires or death. Keep right and never play with matches.
Source: Author Verne47

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : demurechicky: 10/10
Feb 04 2023 : Guest 147: 5/10
Jan 27 2023 : Guest 75: 10/10
Jan 20 2023 : Guest 71: 10/10
Jan 16 2023 : Guest 172: 10/10
Jan 03 2023 : zorba_scank: 10/10
Jan 02 2023 : Guest 199: 10/10
Dec 20 2022 : rupert774: 10/10
Dec 13 2022 : Guest 71: 10/10

Score Distribution

quiz
Related Quizzes
1. Stay Safe Online Very Easy
2. Stay Safe Around the House Very Easy
3. Do You Know Right From Wrong? Very Easy
4. I Hear Pipers Piping Very Easy
5. Public Safety for Kids Very Easy
6. Firestarter Very Easy
7. Call the Police Very Easy
8. Airport Safety for Kids Very Easy
9. Do You Know About Cycling Safety? Very Easy
10. Hospital Safety for Kids Very Easy
11. Internet Piracy For Kids! Very Easy
12. Fire Safety in the Home Very Easy

2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us