FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about I Was Walking Down the Street One Day
Quiz about I Was Walking Down the Street One Day

I Was Walking Down the Street One Day Quiz


Travelling from coast to country to culture! Check out this quiz and see how much you can get right. Good luck!

A multiple-choice quiz by Adedayo24. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Mixed Trivia for Kids

Author
Adedayo24
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
398,913
Updated
Aug 13 23
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
864
Last 3 plays: Guest 172 (10/10), christiebohne (10/10), demurechicky (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. I was walking down the street one day when I heard the word 'Bonjour'. What language is this word from? Hint


Question 2 of 10
2. I was walking down the street one day when I saw 'Four semibreves and a rest'. What do you think this statement refers to? Hint


Question 3 of 10
3. I was walking down the street one day and saw a quote with the last word missing- "One good turn deserves _____." What is the missing word? Hint


Question 4 of 10
4. I was walking down the street one day and also met my friend James who is a huge fan of a particular basketballer. Which of the sportspeople below might it be? Hint


Question 5 of 10
5. I was walking down the street one day when I met John who as our History teacher always told us about the Egyptian ancient form of writing. It's called ancient Egyptian _____. Hint


Question 6 of 10
6. I was walking down the street one day and met Daisy, who is so flexible and able to do tumbling tricks, perhaps she went to a school of _____. Hint


Question 7 of 10
7. I was walking down the street one day and saw that my favourite movie was showing. A kind of movie that contains things that don't usually happen in real life is called science _____. Hint


Question 8 of 10
8. I was walking down the street one day and saw a woman wearing a sari. How is it commonly worn? Hint


Question 9 of 10
9. I was walking down the street one day and met John, who is an Anglophile. Which of these countries does he like? Hint


Question 10 of 10
10. I was walking down the street one day and saw the phrase 'Hasta luego', which is Spanish for which of these phrases? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 19 2024 : Guest 172: 10/10
Jul 15 2024 : christiebohne: 10/10
Jul 11 2024 : demurechicky: 10/10
Jun 29 2024 : Guest 73: 10/10
Jun 29 2024 : Kat1982: 9/10
Jun 26 2024 : rahul0: 10/10
Jun 16 2024 : wwe84: 9/10
Jun 05 2024 : xxFruitcakexx: 10/10
Jun 04 2024 : Guest 98: 10/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. I was walking down the street one day when I heard the word 'Bonjour'. What language is this word from?

Answer: French

Yeah! 'Bonjour' is French. 'Buenos dias' is 'Good morning' in Spanish and the translation of good morning in Portuguese is 'Bom dia'. It would be quite fun to know all these and more.
2. I was walking down the street one day when I saw 'Four semibreves and a rest'. What do you think this statement refers to?

Answer: Music

A semibreve, otherwise called a whole note, is a note of four beats. A rest is a time break (a period of silence) in music. Rests can come in different forms including the semibreve rest and the quaver rest.
3. I was walking down the street one day and saw a quote with the last word missing- "One good turn deserves _____." What is the missing word?

Answer: Another

This phrase tells that one who does good deeds would in turn receive such from another. This phrase has inspired many books and movies as it has been a moral for many.
4. I was walking down the street one day and also met my friend James who is a huge fan of a particular basketballer. Which of the sportspeople below might it be?

Answer: LeBron James

Of course! LeBron is a basketball legend, Tiger Woods is a golf legend, Messi- soccer (or football) and Rafael Nadal is a champion tennis player. Each of these have at least once in their lifetimes been among the world's top rated players in their respective sports.
5. I was walking down the street one day when I met John who as our History teacher always told us about the Egyptian ancient form of writing. It's called ancient Egyptian _____.

Answer: Hieroglyphics

Hieroglyphics is the ancient Egyptian way of writing. It consisted of drawing figures instead of just writing letters as we do today. Somewhere later in history, letters were invented. Most of them have been modified into today's alphabets.
6. I was walking down the street one day and met Daisy, who is so flexible and able to do tumbling tricks, perhaps she went to a school of _____.

Answer: Acrobatics

Acrobatics is the study and practice of body exercises, which can be used in gymnastics. Acrobatics build strength, flexibility, endurance and agility. There are also schools where acrobatics can be learned and people can be trained.
7. I was walking down the street one day and saw that my favourite movie was showing. A kind of movie that contains things that don't usually happen in real life is called science _____.

Answer: Fiction

Science fiction movies are often movies with visual effects that are not real or possible using editing and special effects. They are most likely used in horror and scientific movies. You know it's scary when you see the guy in the film take off his head and GOSH he's still alive!
8. I was walking down the street one day and saw a woman wearing a sari. How is it commonly worn?

Answer: Wrapped around the waist, shoulders and upper arms

A sari, saree or shari is a piece of clothing worn by women from the Indian subcontinent. It is typically worn around the waist, with one end draped over the shoulder, baring the midriff. It is a traditional clothing for women in India.
9. I was walking down the street one day and met John, who is an Anglophile. Which of these countries does he like?

Answer: England

'Anglo' relates to England. An anglophile is a person who admires England, its people and its culture (although in common usage it may refer to the entire United Kingdom - or even the remnants of the British Empire). Its antonym is 'anglophobe'. The word's roots come from the Latin 'angli' meaning 'The English' and the ancient Greek 'philos' meaning 'loving'.

The French word for 'English' is 'Anglais'.
10. I was walking down the street one day and saw the phrase 'Hasta luego', which is Spanish for which of these phrases?

Answer: See you later

There are many ways to wish someone farewell in Spanish. Hasta luego means 'see you later'. Other ways to say goodbye are chao, adios, hasta la vista and so on. It's nice to speak Spanish!
Source: Author Adedayo24

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Yep, the Truth Very Easy
2. Kid's Mix Very Easy
3. It's a Small World Very Easy
4. Children's Quizmaster Very Easy
5. Who am I ? Very Easy
6. Questions Just for Children Very Easy
7. How Many Was That? Very Easy
8. A Mixture For Kids Very Easy
9. Easy as 1,2,3 Very Easy
10. Quiz for Kids on Multiple Topics Very Easy
11. Ask Away! Very Easy
12. Facts Are Meaningless Very Easy

7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us