Quiz about Questions Just for Children
Quiz about Questions Just for Children

Questions Just for Children Trivia Quiz


This is a general knowledge quiz for younger kids. My six year old found it to be a very fun challenge. Enjoy. Note: contains questions about United States money and geography. May not be simple for non-U.S. players.

A multiple-choice quiz by hungreee. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Mixed Trivia for Kids

Author
hungreee
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
1,670
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Very Easy
Avg Score
14 / 15
Plays
37588
Last 3 plays: H53 (15/15), Guest 168 (15/15), coderinva01 (14/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. If you mix the colors yellow and blue together, what color will you make? Hint

black
purple
green
brown

2. If I have ten candy bars, and I give you six of them, how many will I have left? Hint

four
seven
three
five

3. How many syllables are in the word Mississippi? Hint

five
four
three
six

4. Since we're talking about Mississippi, we know that it's the name of a river, but can you tell me which of these things is also named Mississippi? Hint

a village
a state
a country
a language

5. If I am on one side of a lake and you are on the other side, what kind of vehicle could we use to meet in the middle of the lake? Hint

a bicycle
a tractor
a row boat
a school bus

6. Which one of these words is a verb? Hint

feet
atlas
girl
run

7. Which of these words is a noun? Hint

rang
computer
paid
tried

8. You and your brother are fighting over a cookie, and your Mom says you have to break it in two equal pieces and share it. What do you call those two equal pieces? Hint

wholes
quarters
halves
thirds

9. If you have three Pokemon cards and I have four Pokemon cards and we put all of our cards together, how many cards would we have all together? Hint

three
six
seven
four

10. Where do oranges grow? Hint

on a vine
on a tree
under the ground
under water

11. If you are using a piece of paper with drawings of roads and streets on it to show you how to get to a place, what are you doing? Hint

reading a book
following a road map
buying groceries
cooking a recipe

12. What do we call the stuff in the air that our lungs use for breathing? Hint

Hydrogen
Oxygen
Nitrogen
Carbon Monoxide

13. What are french fries made from? Hint

radishes
flour
turnips
potatoes

14. If I have a dime and a nickel how much money do I have all together? Hint

one hundred cents
twenty five cents
ten cents
fifteen cents

15. Which of these letters is a vowel? Hint

E
B
G
C




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. If you mix the colors yellow and blue together, what color will you make?

Answer: green

Yellow and blue are both primary colors. You can mix them to make green. A primary color is a color that you cannot make by mixing two other colors together. Yellow, red, and blue, are primary colors.
2. If I have ten candy bars, and I give you six of them, how many will I have left?

Answer: four

If I had ten and I gave you six, I would have four left. This means that 10 - 6 = 4. You can also say it like this: Ten, take away six leave four. This is subtraction.
3. How many syllables are in the word Mississippi?

Answer: four

When you say Mississippi, your mouth says four different sounds to make one word come out. Those little parts that make up the word are called 'syllables.' Miss---iss---ipp--i. Say it slow and hear each part. How many syllables are in YOUR name?
4. Since we're talking about Mississippi, we know that it's the name of a river, but can you tell me which of these things is also named Mississippi?

Answer: a state

Mississippi is a state. In the United States we break our country up into different states. Each state is made up of cities, towns, villages, and counties. Do you live in a state in the United States? What is the name of your state?
5. If I am on one side of a lake and you are on the other side, what kind of vehicle could we use to meet in the middle of the lake?

Answer: a row boat

If you and I both took a row boat out onto the lake, we could row across the water and meet in the middle. If we tried to do that with a tractor, bus or bicycle they would all go down to the bottom of the lake. Do you know why? Because they can't float! A boat can float on top of the water, but a tractor couldn't.

The boat would stay up on top of the water because it's lighter and made to keep water from coming inside.
6. Which one of these words is a verb?

Answer: run

Run is the verb. A verb is an ACTION word. She RAN down the road. Anytime you see a word that tells you an action, it's probably a verb.
7. Which of these words is a noun?

Answer: computer

The noun is computer. A noun is a word that is a person, place, or thing. If I said, 'The boy tried to save his allowance for a new computer' the computer is a noun, and so is boy and allowance. They are words that tell the person, place or thing in the sentence.
8. You and your brother are fighting over a cookie, and your Mom says you have to break it in two equal pieces and share it. What do you call those two equal pieces?

Answer: halves

Anytime you break one whole thing into two things that are the exact same size, you are making halves. There are measurements for everything. Two equal pieces of the cookie are halves, four equals are quarters, three equals are thirds, and the cookie all in one piece uncut is a whole.
9. If you have three Pokemon cards and I have four Pokemon cards and we put all of our cards together, how many cards would we have all together?

Answer: seven

You have three and I have four. If we put them all together and count them we would have seven. This means 3 + 4 = 7 or you could say three and four together make seven. This is adding numbers or addition.
10. Where do oranges grow?

Answer: on a tree

Oranges grow on trees. Grapes grow on vines, carrots grow under the ground and seaweed grows under water. Next time you eat a vegetable or fruit, ask yourself where it grows.
11. If you are using a piece of paper with drawings of roads and streets on it to show you how to get to a place, what are you doing?

Answer: following a road map

You are following a road map. A road map is a drawing or picture of road and streets that you can use to find your way to a place you don't know the way to. There are maps for other things too. Maps of water, land, stars, and even the sky for airplane pilots to follow.
12. What do we call the stuff in the air that our lungs use for breathing?

Answer: Oxygen

Our bodies need oxygen to breathe. We get it from the air around us. If you were a fish you'd have gills and get your oxygen from the water.
13. What are french fries made from?

Answer: potatoes

A french fry is a deep-fried slice of potato. What other way can you make potatoes, besides fried?
14. If I have a dime and a nickel how much money do I have all together?

Answer: fifteen cents

A dime is worth ten cents, a nickel is worth five cents. If you put ten cents and five cents together you have fifteen cents. This is addition again. Cents are pennies. One penny is one cent, five pennies is five cents. A nickel is worth the same as five pennies. A dime is worth the same as ten pennies.
15. Which of these letters is a vowel?

Answer: E

E is a vowel. The vowels in our words are the letters A, E, I, O, U, and sometimes Y. All the other letters are called consonants. How many vowels are in your name? How many consonants?
Source: Author hungreee

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Today : H53: 15/15
Today : Guest 168: 15/15
Jan 29 2023 : coderinva01: 14/15
Jan 29 2023 : Guest 72: 15/15
Jan 28 2023 : Guest 180: 14/15
Jan 28 2023 : Guest 73: 11/15
Jan 27 2023 : Guest 180: 15/15
Jan 27 2023 : Guest 75: 15/15
Jan 27 2023 : Emma058: 15/15

Score Distribution

quiz
1/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us