FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Are you smarter than THIS 5th Grader
Quiz about Are you smarter than THIS 5th Grader

Are you smarter than THIS 5th Grader? Quiz


My daughter, an ACTUAL 5th Grader, wants to see if she can stump you. These are all her questions. I'm just sitting back for moral support.

A multiple-choice quiz by Oddball. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Mixed Trivia for Kids

Author
Oddball
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
271,369
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
24901
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 172 (10/10), Guest 216 (7/10), Guest 161 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of the following is the glucose in a plant NOT used for? Hint


Question 2 of 10
2. Which one of the following do plants need in order to create oxygen? Hint


Question 3 of 10
3. Which of the following is NOT a process skill in science? Hint


Question 4 of 10
4. In what city was the United States Constitution originally created in 1787? Hint


Question 5 of 10
5. 'Watch Tony run.' is a complete sentence.


Question 6 of 10
6. Which of the following also means 'they are'? Hint


Question 7 of 10
7. Where is the famous Moundbuilder's Serpent Mound? Hint


Question 8 of 10
8. What tribe is credited with the invention of the kayak? Hint


Question 9 of 10
9. In poetry, how many lines are in a quatrain? Hint


Question 10 of 10
10. Homonyms are words that have the same spelling or pronunciation, but not necessarily the same meaning. What do you call words that have the opposite meaning to each other? Hint





Most Recent Scores
Today : Guest 172: 10/10
Jul 20 2024 : Guest 216: 7/10
Jul 19 2024 : Guest 161: 8/10
Jul 19 2024 : Guest 172: 10/10
Jul 19 2024 : Guest 49: 10/10
Jul 19 2024 : Guest 124: 4/10
Jul 17 2024 : Guest 12: 9/10
Jul 17 2024 : Guest 172: 8/10
Jul 17 2024 : Guest 98: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following is the glucose in a plant NOT used for?

Answer: Camouflage

My daughter says, 'When sunlight reaches a chloroplast (part of a plant cell) glucose is made. There is more of this sugar in the plant on sunny days than on cloudy days, or at night. Glucose can be found in both plant and animal cells, but reacts differently.'
2. Which one of the following do plants need in order to create oxygen?

Answer: Carbon Dioxide

The kiddo says, 'Carbon dioxide (that's what we exhale when we breathe) is used by the plant to create glucose and oxygen. That's why it's always a good thing to have plants around you. They make oxygen when you breathe on them...and water them, too. Carbon monoxide is what comes from your car's tailpipe. It's not good for plants or most any other living thing.'
3. Which of the following is NOT a process skill in science?

Answer: Shop

My daughter says, 'I use the scientific method when I go shopping. I 'look' for neat clothes, 'check' the price tag and 'observe' if the cool kids are wearing them. Highly recommended'.
4. In what city was the United States Constitution originally created in 1787?

Answer: Philadelphia

As my daughter recalls, 'The first delegate to sign the paper establishing the U.S. form of government represented the state of Delaware, giving them the motto 'The First State'. At the time of the signings, Philadelphia was the place where all the delegates met, except for Rhode Island. The laws were ratified in 1788'.
5. 'Watch Tony run.' is a complete sentence.

Answer: True

Baby Girl says, 'It has both a subject and a verb, so short as it is, it does constitute a complete sentence. It is an 'imperative', otherwise known as a command sentence'.
6. Which of the following also means 'they are'?

Answer: they're

My baby girl says, 'Contractions are new words created by smashing two words together, like 'we're' (for 'we are') and 'can't' (for 'can not')...just like when I smash my little brother with scrambled eggs when he says 'I can't eat this'.
7. Where is the famous Moundbuilder's Serpent Mound?

Answer: Ohio River Valley

The Great Serpent Mound, found in Adams County, Ohio, only stands about three feet high, but stretches out nearly a quarter of a mile. From overhead, it clearly displays a snake eating what appears to be an egg. Most historians believe the Adena tribe built the mound, but carbon dating of samples put the mound being built around 1070, just after the Battle of Hastings, making the Fort Ancients tribe the likely builders.

That's Daddy talking...daughter just thinks it's pretty.
8. What tribe is credited with the invention of the kayak?

Answer: The Inuit of Canada

Darling Dearest says, 'The kayak is a one-man boat made of seal-skin. It was used for fishing in the open sea around Alaska, Siberia, Canada and Greenland. It was a great boat for the Inuit because it was lightweight and could easily be righted if it capsized. The original name was 'qajaq', which was altered by the Europeans...okay, Daddy told me most of that.'
9. In poetry, how many lines are in a quatrain?

Answer: Four

The kid says, 'A quatrain is a poem, or a stanza of a longer poem, that is made up of only four lines. It has a number of rhyming patterns, including 'aaba', 'abab', 'abcb' and 'aabb' (for example, William Blake's poem, 'The Tyger', is written in the 'aabb' style).
10. Homonyms are words that have the same spelling or pronunciation, but not necessarily the same meaning. What do you call words that have the opposite meaning to each other?

Answer: Antonyms

The little girl says, 'Antonyms are like 'hot' and 'cold', 'wet' and 'dry', etc. Ethnonyms are used to describe different human or ethnic groups, like we call residents of Germany 'Germans', but they call themselves 'Deutsch'. Phytonyms are nothing more than plant names, like roses and daffodils. Synonyms are different words with the same meaning, like 'baby', 'infant' and 'rugrat'...sorry, I was thinking of my little brother'.
Source: Author Oddball

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Yep, the Truth Very Easy
2. Kid's Mix Very Easy
3. It's a Small World Very Easy
4. Children's Quizmaster Very Easy
5. Who am I ? Very Easy
6. Questions Just for Children Very Easy
7. How Many Was That? Very Easy
8. A Mixture For Kids Very Easy
9. I Was Walking Down the Street One Day Very Easy
10. Easy as 1,2,3 Very Easy
11. Quiz for Kids on Multiple Topics Very Easy
12. A Trip Through Wikipedia Very Easy

7/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us