FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Childrens Quizmaster
Quiz about Childrens Quizmaster

Children's Quizmaster


This is a general knowledge quiz using the letters of quizmaster. Have fun!

A multiple-choice quiz by cal79. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Mixed Trivia for Kids

Author
cal79
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
131,484
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
14092
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: mspurple54 (10/10), Guest 174 (10/10), Picard25 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which "Q" would you call a king's wife? Hint


Question 2 of 10
2. Which "U" would be most useful if you were going to school in the rain? Hint


Question 3 of 10
3. Which "I" is a country in Europe? Hint


Question 4 of 10
4. Which "Z" is a black and white striped creature that is like a horse? Hint


Question 5 of 10
5. Which "M" is a city in Sweden? Hint


Question 6 of 10
6. Which "A" is a book full of maps? Hint


Question 7 of 10
7. Which "S" is used to make glass? Hint


Question 8 of 10
8. Which "T" do you need to get on a bus or train? Hint


Question 9 of 10
9. Which "E" was the name of the first woman in the Bible? Hint


Question 10 of 10
10. Which "R" was Batman's friend? Hint





Most Recent Scores
Jun 14 2024 : mspurple54: 10/10
Jun 10 2024 : Guest 174: 10/10
Jun 09 2024 : Picard25: 10/10
Jun 07 2024 : Guest 90: 10/10
Jun 05 2024 : xxFruitcakexx: 10/10
Jun 05 2024 : jforkin: 10/10
Jun 02 2024 : Emma058: 10/10
Jun 01 2024 : Guest 99: 10/10
Jun 01 2024 : TurkishLizzy: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which "Q" would you call a king's wife?

Answer: Queen

Britain has a queen. The most famous British queens were Elizabeth the first and Queen Victoria.
2. Which "U" would be most useful if you were going to school in the rain?

Answer: Umbrella

The ulna is actually the name of a bone in the arm. You can get special umbrellas called parasols to keep the sun off you on very hot days.
3. Which "I" is a country in Europe?

Answer: Italy

Italy shares a border with France and Switzerland amongst others. Pizza and pasta both come from Italy.
4. Which "Z" is a black and white striped creature that is like a horse?

Answer: Zebra

Zebras live in Africa. They like to live on the plains where there is plenty of grass for them to eat but they have to watch out for lions.
5. Which "M" is a city in Sweden?

Answer: Malmo

Sweden is a country in Europe. Part of it is in the Arctic circle which means that it gets very cold in winter.
6. Which "A" is a book full of maps?

Answer: Atlas

An atlas contains maps of every place in the world. They are great for getting information about other countries.
7. Which "S" is used to make glass?

Answer: Sand

To turn sand into glass you have to heat it up to a very high temperature. When people first made glass it was quite difficult to see through but people are now much better at making it.
8. Which "T" do you need to get on a bus or train?

Answer: Ticket

It is very important to remember to buy a ticket because if you forget you can get into trouble.
9. Which "E" was the name of the first woman in the Bible?

Answer: Eve

Adam was the first man. As well as being a girl's name, Erica is also the name of a plant.
10. Which "R" was Batman's friend?

Answer: Robin

As well as being in comics and films, Batman has appeared on television. I do not think he is as good as Superman or Spiderman though.
Source: Author cal79

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Lanni before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us