Quiz about Make A Million Points
Quiz about Make A Million Points

Make A Million Points Trivia Quiz


Can you get all 15 questions right and make a million points?

A multiple-choice quiz by trekstar. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Mixed Trivia for Kids

Author
trekstar
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
82,219
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
14494
Last 3 plays: Guest 47 (6/15), Guest 219 (7/15), Guest 193 (10/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. For 100 points. Which of these would you wear to tell the time? Hint

Watch
Listen
Look
Learn

2. For 200 points. In a Nursery rhyme, who went up the hill to fetch a pail of water? Hint

Jack and Jill
Grant and Phil
Bill and Ben
Will and Gareth

3. For 300 points. What is the main ingredient of 'hummus'? Hint

Lambpeas
Chickpeas
Kittenpeas
Duckpeas

4. For 500 points. Which creature is most likely to have prickles? Hint

Mole
Hedgehog
Squirrel
Mouse

5. For 1,000 points. What fictional character is known as 'the boy who wouldn't grow up'? Hint

Bilbo Baggins
Luke Skywalker
Harry Potter
Peter Pan

6. For 2,000 points. Bilbo Baggins is a character from which of these books? Hint

The Borrowers
The Hobbit
The B.F.G.
Charlotte's Web

7. For 4,000 points. 'Ooh, stick you' was a hit single for? Hint

Dorothy and Cynthia
Dawn and Chloe
Daisy and Claire
Daphne and Celeste

8. For 8,000 points. What type of fruit is a Cox's orange pippin? Hint

Pineapple
Orange
Apple
Pear

9. For 16,000 points. Who released the album 'Right Now' in 2000? Hint

Atomic Kitten
Sonique
Jennifer Lopez
Geri Haliwell

10. For 32,000 points. How many planets are in our solar system? Hint

8
7
5
11

11. For 64,000 points. Who was an original member of the pop group Five? Hint

Specs
Pecs
Abz
Fabz

12. For 125,000 points. Which artist painted the Mona Lisa? Hint

Leonardo da Vinci
Botticelli
Vincent van Gogh
Andy Warhol

13. For 250,000 points. Jason Queally won an Olympic gold medal in what sport? Hint

Swimming
Weight Lifting
Boxing
Cycling

14. For 500,000 points. In which country did the 'Mazurka' dance originate? Hint

Poland
Turkey
Russia
Greece

15. This is it, for 1,000,000 points. Which birds belong to the order Strigiformes? Hint

Owls
Geese
Eagles
Penguins


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. For 100 points. Which of these would you wear to tell the time?

Answer: Watch

Did you know that in a quartz watch a tiny microchip is used, instead of a balance wheel and hairspring used in a traditional mechanical watch?
2. For 200 points. In a Nursery rhyme, who went up the hill to fetch a pail of water?

Answer: Jack and Jill

Bill and Ben were 'The Flowerpot Men', Grant and Phil are the Mitchell brothers in 'Eastenders' and Will and Gareth are both pop stars.
3. For 300 points. What is the main ingredient of 'hummus'?

Answer: Chickpeas

Hummus is a vegetarian dish.
4. For 500 points. Which creature is most likely to have prickles?

Answer: Hedgehog

Hedgehogs can be cooked and eaten. Several years ago a crisp company brought out Hedgehog flavoured crisps. Yuck!
5. For 1,000 points. What fictional character is known as 'the boy who wouldn't grow up'?

Answer: Peter Pan

"Peter Pan" was written by J M Barrie.
6. For 2,000 points. Bilbo Baggins is a character from which of these books?

Answer: The Hobbit

'The Hobbit' was written by J R Tolkin. Bilbo Baggins also appears in the books 'The Lord of the Rings'.
7. For 4,000 points. 'Ooh, stick you' was a hit single for?

Answer: Daphne and Celeste

They followed this with 'U.G.L.Y. you 'aint got no alibi'.
8. For 8,000 points. What type of fruit is a Cox's orange pippin?

Answer: Apple

A lovely tasty apple.
9. For 16,000 points. Who released the album 'Right Now' in 2000?

Answer: Atomic Kitten

10. For 32,000 points. How many planets are in our solar system?

Answer: 8

They are: Mercury, Venus, Earth, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus and Neptune. Pluto was reclassified as a dwarf planet in 2006 and is no longer considered as one of the main planets.
11. For 64,000 points. Who was an original member of the pop group Five?

Answer: Abz

12. For 125,000 points. Which artist painted the Mona Lisa?

Answer: Leonardo da Vinci

You'd have to travel to France to see her, known as 'The Lady with the Enigmatic Smile'.
13. For 250,000 points. Jason Queally won an Olympic gold medal in what sport?

Answer: Cycling

Jason Queally took the 1km Time Trial Olympic World Record in the 2000 Olympics, his time was 1:01.609, wish I could cycle that fast.
14. For 500,000 points. In which country did the 'Mazurka' dance originate?

Answer: Poland

A fast dance, danced in triple time.
15. This is it, for 1,000,000 points. Which birds belong to the order Strigiformes?

Answer: Owls

There are two families of owls typical owls and barn owls, there are 205 known species.
Source: Author trekstar

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Nov 25 2022 : Guest 47: 6/15
Nov 25 2022 : Guest 219: 7/15
Nov 24 2022 : Guest 193: 10/15
Nov 23 2022 : Guest 174: 8/15
Nov 23 2022 : Guest 73: 9/15
Nov 23 2022 : Guest 66: 7/15
Nov 23 2022 : Guest 73: 7/15
Nov 22 2022 : Guest 67: 10/15
Nov 22 2022 : Guest 64: 5/15

Score Distribution

quiz
12/2/2022, Copyright 2022 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us