FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Easy as 123
Quiz about Easy as 123

Easy as 1,2,3 Trivia Quiz


I will give you a question on a random topic, and then you guess the correct answer.

A multiple-choice quiz by blake_aus_nsw. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Mixed Trivia for Kids

Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
405,146
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
783
Last 3 plays: Guest 75 (8/10), Guest 87 (8/10), ViniMe (1/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which country is home to the kangaroo? Hint

Australia
China
United States
France

2. Which country am I in if I'm viewing the Colosseum? Hint

Australia
United States
England
Italy

3. Which of these items keeps your food cold? Hint

Toaster
Oven
Refrigerator
Microwave

4. Which ship set sail from Southampton, England, bound for New York in the United States, and sank in 1912? Hint

Carpathia
Titanic
Britannica
Laconia

5. Which band sings the song "Hey Jude"? Hint

The Beatles
AC/DC
The Who
Black Sabbath

6. Which instrument does a pianist play? Hint

Violin
Saxophone
Piano
Guitar

7. What do caterpillars turn into? Hint

Butterflies
Grasshopper
Ladybugs
Mosquito

8. How many rings are on the Olympic flag? Hint

Five
Three
Six
Seven

9. Which character in "Sesame Street" lives in a trash can? Hint

Elmo
Cookie Monster
Oscar the Grouch
Kermit the Frog

10. Which of these planets is the closest to the sun? Hint

Mercury
Neptune
Mars
Jupiter




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which country is home to the kangaroo?

Answer: Australia

Kangaroos are indigenous to Australia and New Guinea. There are four kangaroo species: the red, antilopine, eastern grey, and western grey kangaroo. Kangaroos are the national symbol of Australia and appear on postage stamps, coins, and aircraft. The female can determine the sex of the offspring. Kangaroos use their long muscular tails for balance.
2. Which country am I in if I'm viewing the Colosseum?

Answer: Italy

The Colosseum is in Rome, Italy, and was built between 72 AD and 80 AD. It measures 189 meters long, 156 meters wide, and 50 meters high. The Colosseum could seat around 50,000 to 80,000 spectators. Travertine limestone, tuff (volcanic rock), and brick-faced concrete were used to build the Colosseum. By the early medieval period, the structure was no longer used for entertainment.
3. Which of these items keeps your food cold?

Answer: Refrigerator

Electrolux was the first company to patent the domestic refrigerator in 1922. The optimum temperature range for the refrigerator is 3 to 5C (37 to 41F). Side-by-side refrigerators came out in 1949. The rapid changing of a liquid to a gas can cause cooling. William Cullen, a Scottish scientist, was the first person to invent the artificial refrigerator.
4. Which ship set sail from Southampton, England, bound for New York in the United States, and sank in 1912?

Answer: Titanic

The Titanic set sail from Southampton, England, bound for New York, USA, on 10 April 1912. The Titanic's route was to be Southampton, England - Cherbourg, France - Queenstown, Ireland - New York, USA. White Star Line owned the Titanic. The ship hit the iceberg at 11:40 PM, 14 April 1912 (ship's time), and sank at 2:20 AM, 15 April 1912. Some characteristics of the ship are the length (882 ft 9 in [269.1 m]), height (175 ft [53.3 m] from keel to the top of funnels), and depth (64 ft 6 in [19.7 m]). It had 9 decks (A-G).
5. Which band sings the song "Hey Jude"?

Answer: The Beatles

The Beatles were an English rock band formed in Liverpool from 1960 to 1970. Some of their albums include "Abbey Road", "Let It Be", "Yellow Submarine", and "Rubber Soul." At the end of 1968, "Hey Jude" ranked number 1 on the Hot 100 Chart. This song was written by John Lennon and Paul McCartney. The genre is pop-rock.
6. Which instrument does a pianist play?

Answer: Piano

The piano is an acoustic, stringed musical instrument invented by Bartolomeo Cristofori around 1700. The term "piano" is a shorter version of the word "pianoforte". Grand, upright, and electronic pianos are the three main styles of pianos.
7. What do caterpillars turn into?

Answer: Butterflies

Caterpillars can multiply their body mass by 1,000 times or more. The first meal of a caterpillar is its eggshell. A caterpillar's body contains up to 4,000 muscles. Butterflies range in size from 1/8 inch to almost 12 inches. Butterflies are unable to fly if their body temperature is below 86 degrees Fahrenheit. There are about 24,000 species of butterflies.
8. How many rings are on the Olympic flag?

Answer: Five

The first modern Olympic Games were held in Athens in 1896. The Olympic flag has five interlocking rings in blue, yellow, black, green, and red on a white background. The symbol was originally created in 1913. This design is symbolic; it depicts the world's five continents. Pierre de Coubertin designed the Olympic flag.
9. Which character in "Sesame Street" lives in a trash can?

Answer: Oscar the Grouch

"Sesame Street" is an American educational children's television series. The series premiered on November 10, 1969. The character of Oscar the Grouch used to be orange. "Sesame Street" has multiple Guinness World Records. Joan Ganz Cooney and Lloyd Morrisett created the show.
10. Which of these planets is the closest to the sun?

Answer: Mercury

Mercury is the solar system's smallest planet. It takes 87.97 Earth days to complete one orbit around the Sun. Mercury has the most craters in the solar system. Despite being further from the Sun, Venus experiences higher average temperatures because of its dense atmosphere.

Some characteristics of Mercury are that its diameter is 4,879 km, it has no moon, and its surface temperature ranges from -173 to 427 C.
Source: Author blake_aus_nsw

This quiz was reviewed by FunTrivia editor looney_tunes before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
May 23 2023 : Guest 75: 8/10
May 23 2023 : Guest 87: 8/10
May 18 2023 : ViniMe: 1/10
May 17 2023 : Guest 197: 8/10
May 15 2023 : ozzz2002: 10/10
May 14 2023 : turtle52: 10/10
May 12 2023 : Guest 47: 2/10
May 12 2023 : Guest 75: 7/10
May 10 2023 : Guest 173: 10/10

6/2/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us