FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Trip Through Wikipedia
Quiz about A Trip Through Wikipedia

A Trip Through Wikipedia Trivia Quiz


Ever pressed "Random Article" on Wikipedia? Some really odd and obscure pages can come out. Here are 10 things that came up when I pressed it.

A multiple-choice quiz by George95. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Mixed Trivia for Kids

Author
George95
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
360,221
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
2442
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: mspurple54 (9/10), xxFruitcakexx (9/10), Baldfroggie (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. The first article was called "Tanzi District". It is found just north of Taichung in the Republic of China. Continuing with the "Ta" theme, what is the more common name of the Republic of China? Hint


Question 2 of 10
2. The second article is about Jackson Township, in Calhoun County, Iowa. When the census was taken in 2000, it showed that the population was 225!

Who was the president of the United States when that census was conducted?
Hint


Question 3 of 10
3. Victor di Suvero is the next article. Suvero left China, and moved to San Francisco, in 1941. What ongoing war caused his move? Hint


Question 4 of 10
4. The next article I find is for British cyclist Ian Stannard. As a professional bike rider, which of these events will you most likely find him racing in? Hint


Question 5 of 10
5. The next article is for the Anaconda Plan, a plan to surround the Southern states during the US Civil War.

What kind of animal is an anaconda?
Hint


Question 6 of 10
6. The next article is about the 1987 song "Lyin' in His Arms Again" by the American country music group "The Forester Sisters". What city is the home of American country music? Hint


Question 7 of 10
7. The next article is for John Forman, an English Protestant martyr. In 1556, he was burned at the stake. What does that mean? Hint


Question 8 of 10
8. The next article is about the song "Coma" from the Aussie band "Pendulum".

On which of these household items will you find a pendulum?
Hint


Question 9 of 10
9. "Sula" is a novel written in 1973 by Nobel Prize winner Toni Morrison. In which of these categories can you win a Nobel Prize? Hint


Question 10 of 10
10. The band Twine is the final random article. Along with CDs, the band has released two royalty-free libraries. What does the term "royalty-free" mean? Hint





Most Recent Scores
Jun 14 2024 : mspurple54: 9/10
Jun 05 2024 : xxFruitcakexx: 9/10
Jun 04 2024 : Baldfroggie: 10/10
Jun 03 2024 : sue124012: 10/10
May 28 2024 : Guest 131: 10/10
May 24 2024 : daveguth: 10/10
May 22 2024 : psnz: 10/10
May 19 2024 : woodychandler: 9/10
May 18 2024 : deb1053: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The first article was called "Tanzi District". It is found just north of Taichung in the Republic of China. Continuing with the "Ta" theme, what is the more common name of the Republic of China?

Answer: Taiwan

The Tanzi District covers about 26 sq km (or about 10 sq miles) of land in Taiwan, and over 100,000 people live in that area! Rice and oranges are both grown in the area. Taiwan is found off the east coast of China. The largest city on the island is Taipei.
2. The second article is about Jackson Township, in Calhoun County, Iowa. When the census was taken in 2000, it showed that the population was 225! Who was the president of the United States when that census was conducted?

Answer: Bill Clinton

Bill Clinton was the president of the US from 1993-2001. George W. Bush won the 2000 election over Al Gore, but did not begin his term in office until January, 2001.

There are actually 32 Jackson Townships in Iowa! This one covers 33.73 square miles (87.4 sq. km).
3. Victor di Suvero is the next article. Suvero left China, and moved to San Francisco, in 1941. What ongoing war caused his move?

Answer: World War II

Born in Turin, Italy in 1927, Victor di Suvero moved with his family to China, as his dad worked as an Italian Diplomat. When the war broke out, his family then left for the United States. After helping out in the war efforts, despite being under-age, he returned to study at the University of California. He is now a poet, and successful businessperson.
4. The next article I find is for British cyclist Ian Stannard. As a professional bike rider, which of these events will you most likely find him racing in?

Answer: Tour de France

Stannard won the British National Road Race Championship in 2012, allowing him to compete in his first Tour de France in 2013. It was a big win, as the 2011 winner, Bradley Wiggins, went on to win the 2012 Tour. Nicknamed "Yogi", Stannard began his career on the bike track. At the 2004 Commonwealth Youth Games, he took home the gold medal in the time trial at the velodrome.
5. The next article is for the Anaconda Plan, a plan to surround the Southern states during the US Civil War. What kind of animal is an anaconda?

Answer: Snake

The plan was created by General Winfield Scott, and called for a blockade of all Southern ports, and to circle the southern, and head up the Mississippi River. Because the trip was compared to a anaconda, sweeping around its prey, and then closing in on their victim and suffocating them, it was called the Anaconda Plan. The plan has been also called "Scott's Big Snake".
6. The next article is about the 1987 song "Lyin' in His Arms Again" by the American country music group "The Forester Sisters". What city is the home of American country music?

Answer: Nashville

The song reached #5 on the Billboard Hot Country Singles list. It was the third song from their album "You Again".

In Nashville, Tennessee, visitors can check out the Grand Ole Opry theatre, the Country Music Hall of Fame. Each year the Country Music Association (CMA) hold their annual awards each year in the city. Many top artists live and record their songs in the area.
7. The next article is for John Forman, an English Protestant martyr. In 1556, he was burned at the stake. What does that mean?

Answer: He was killed.

Forman was one of three men burned at the stake on July 18, 1556. Forman was stuck to a large cross, and set on fire, leading to his long, painful death. This form of punishment, usually for treason or heresy, was used up until the 18th century.
8. The next article is about the song "Coma" from the Aussie band "Pendulum". On which of these household items will you find a pendulum?

Answer: Grandfather clock

"Coma" was the final song released by the band "Pendulum", who split in early 1998. Some lyrics in the song were taken from the novel "Brave New World", and the movies "A Clockwork Orange" and "Coming to America".

A pendulum is a weight hanging from a point, allowing the bottom to swing back and forth. Galileo was one of the first to discover the pendulum. Dutch scientist Christiaan Huygens built the first pendulum clock in 1656. Pendulums are also used in seismographs, to help measure earthquakes.
9. "Sula" is a novel written in 1973 by Nobel Prize winner Toni Morrison. In which of these categories can you win a Nobel Prize?

Answer: Peace

Toni Morrison didn't win her Nobel Prize for Literature until 1988, 15 years after "Sula" was released. "Sula" was only the second novel written by Morrison, who didn't become well-known until her third novel, "Song of Solomon".

When Alfred Nobel, the creator of dynamite, passed away in 1896, he asked for a series of awards to be created in his honour. Nobel Prizes have since been given out each year in Physics, Chemistry, Literature, Peace, and Medicine since 1901.
10. The band Twine is the final random article. Along with CDs, the band has released two royalty-free libraries. What does the term "royalty-free" mean?

Answer: There is no cost to borrow

The band Twine formed in 1997 in Cleveland, Ohio by two long-time friends, Greg Malcolm and Chad Mossholder. The electronic band never became widely known, but they released five albums in their first 11 years together.

Royalty-free gives others the right to use copyrighted material without having to pay license fees, known as royalties.
Source: Author George95

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
1. Yep, the Truth Very Easy
2. Kid's Mix Very Easy
3. It's a Small World Very Easy
4. Children's Quizmaster Very Easy
5. Who am I ? Very Easy
6. Questions Just for Children Very Easy
7. A Mixture For Kids Very Easy
8. Easy as 1,2,3 Very Easy
9. How Many Was That? Very Easy
10. I Was Walking Down the Street One Day Very Easy
11. Quiz for Kids on Multiple Topics Very Easy
12. Facts Are Meaningless Very Easy

6/24/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us