FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Its a Puppet
Quiz about Its a Puppet

It's a Puppet! Trivia Quiz


Over the years various puppets, children's TV characters and actors have had chart hits in the UK. Let's see if you can remember them, or if not work them out.

A multiple-choice quiz by pmarney. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids
  8. »
  9. Music for Kids

Author
pmarney
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
360,034
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
689
Last 3 plays: Guest 87 (10/10), bradez (7/10), pughmv (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. In 1993, Mr Blobby held the number one spot in the UK Singles Chart over the Christmas period, with what song? Hint


Question 2 of 10
2. Which character sang with Roland Rat on his hit, "Rat Rapping"? Hint


Question 3 of 10
3. In December 1997, "The Teletubbies" had a song that was number 1 in the UK charts for 2 weeks. What was the title of this catchy song? Hint


Question 4 of 10
4. "Bob the Builder" had a UK Christmas number one hit in 2000. What was its catchy title? Hint


Question 5 of 10
5. Clive Dunn of "Dad's Army" fame had a UK number 1 hit with a song in 1971. This song had a title which was the same as the title of a children's TV show he starred in from 1979 to 1984. What was the title of the song? Hint


Question 6 of 10
6. "I Believe In Christmas" spent 6 weeks in the UK charts in 2001, peaking at number 9. Which characters sang this catchy little number? Hint


Question 7 of 10
7. In 2000, "I Wish It Could Be a Wombling Merry Christmas Everyday," by "The Wombles," did not quite make the UK top 20 singles. Which other UK artist made this record with "The Wombles"? Hint


Question 8 of 10
8. The cast of "Grange Hill" had a top 10 hit in 1986 with an anti-drugs song entitled? Hint


Question 9 of 10
9. A show watched by adults as well as children, "The Goodies" had a UK chart hit with a song with a type of ape in title. What was this song? Hint


Question 10 of 10
10. "It's a Rainbow!", featuring the vocals of "Zippy and George," was a 2002 UK top 20 hit. From which UK children's TV show were "Zippy and George"? Hint





Most Recent Scores
Jul 11 2024 : Guest 87: 10/10
Jun 08 2024 : bradez: 7/10
Jun 04 2024 : pughmv: 10/10
Jun 04 2024 : Guest 78: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In 1993, Mr Blobby held the number one spot in the UK Singles Chart over the Christmas period, with what song?

Answer: Mr Blobby

The song was Mr Blobby's first and only number one hit and knocked Meatloaf off the number one spot on the 11th December 1993. In 1995 "Christmas In Blobbyland" was released, but failed to reach the top 20 peaking at number 36.
2. Which character sang with Roland Rat on his hit, "Rat Rapping"?

Answer: Kevin the Gerbil

Between 1983 and 1985 Roland Rat had 3 UK hits. Roland Rat was introduced to TV-am in 1983 as its ratings went down and was said to be "the only rat to join a sinking ship." He was certainly one of the reasons the ratings improved.
3. In December 1997, "The Teletubbies" had a song that was number 1 in the UK charts for 2 weeks. What was the title of this catchy song?

Answer: Teletubbies say "Eh-oh!"

The song was basically a remix of the TV programme's theme song, and remained in the top 75 in the UK for 29 weeks.
4. "Bob the Builder" had a UK Christmas number one hit in 2000. What was its catchy title?

Answer: Can We Fix It?

The song spent 3 weeks at number 1 in the UK over Christmas 2000 and was the 10th best selling single of the decade in the UK. The song was also number 1 in Australia in September 2001. Bob the Builder had a second number 1 a year later with a cover of Lou Bega's "Mambo No. 5."
5. Clive Dunn of "Dad's Army" fame had a UK number 1 hit with a song in 1971. This song had a title which was the same as the title of a children's TV show he starred in from 1979 to 1984. What was the title of the song?

Answer: Grandad

Clive Dunn was only 51 when he sang this song, but dressed to look as if he was a grandad. After the cancellation of "Grandad" in 1984, he appeared to disappear from UK TV screens and had in fact retired to Portugal. When he played LCpl Jones in "Dad's Army," he was only 48 when it started, and was one of the youngest actors on set playing one of the oldest.
6. "I Believe In Christmas" spent 6 weeks in the UK charts in 2001, peaking at number 9. Which characters sang this catchy little number?

Answer: Tweenies

Bella, Milo, Fizz and Jake are the four children characters in "Tweenies," of which there were 390 episodes. The programme was first shown on CBBC and later repeated on the BBC's CBeebies channel.
7. In 2000, "I Wish It Could Be a Wombling Merry Christmas Everyday," by "The Wombles," did not quite make the UK top 20 singles. Which other UK artist made this record with "The Wombles"?

Answer: Roy Wood

Roy Wood from "Wizard" sang on this single with "The Wombles," but even with his help it did not make the top 20 singles that Christmas (22nd being its best position). The Roy Wood single that is most remembered in the UK is "I Wish It Could Be Christmas Everyday," which seems to be popular every Christmas.
8. The cast of "Grange Hill" had a top 10 hit in 1986 with an anti-drugs song entitled?

Answer: Just Say No

The song went to number 5 in the UK charts when it was released following a drug-related story line in the series. The show, which started in 1978 and ended in 2008, was one of the UK's longest running series on children's TV.
9. A show watched by adults as well as children, "The Goodies" had a UK chart hit with a song with a type of ape in title. What was this song?

Answer: Funky Gibbon

This song reached number 4 in the UK in 1975 and was in UK charts for 10 weeks. It also made the Billboard Hot 100 in the US in 1976, reaching number 79. Bill Oddie, one of the comedy trio, wrote this classic that was even performed by the trio on "Top of the Pops."
10. "It's a Rainbow!", featuring the vocals of "Zippy and George," was a 2002 UK top 20 hit. From which UK children's TV show were "Zippy and George"?

Answer: Rainbow

The Rainbow theme tune has been released as a dance track several times over the years. "It's a Rainbow" released in 2002 was one such example.
Source: Author pmarney

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series UK This and That:

The only connection between all these quizzes is the UK

  1. Eyafjallajökull... That's Easy For You To Say! Average
  2. It's Time to Come Home... Easier
  3. It's On the Tip of My Tongue Easier
  4. Do You Know Me by My Catchphrase? Average
  5. Where Would I Be Without You? Easier
  6. No Men Allowed! Easier
  7. A Bit of This and That in the UK Average
  8. "Come Together" - Bridging the North/South Divide Easier
  9. A Knight to Remember Easier
  10. Magical Mystery Tour around The United Kingdom Average
  11. It Was Called What? Average
  12. It's a Puppet! Average

7/20/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us