FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Its Time to Come Home
Quiz about Its Time to Come Home

It's Time to Come Home... Trivia Quiz


This is my first attempt at a quiz. I love British comedy, and some of the fictional addresses of various programmes have stuck in people's minds over the years. Hopefully you'll remember these and they will bring back some happy memories.

A multiple-choice quiz by pmarney. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. TV Trivia
  6. »
  7. British TV
  8. »
  9. UK Comedy

Author
pmarney
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
357,652
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
1139
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: orinocowomble (10/10), Guest 50 (9/10), Guest 78 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. 23 Railway Cuttings East Cheam was the fictional address of which British radio and TV comedian? Hint


Question 2 of 10
2. Nelson Mandela House was the home address of which two brothers? Hint


Question 3 of 10
3. On what road in Surbiton did Tom and Barbara Good from "The Good Life" live?
Hint


Question 4 of 10
4. "Sanford and Son" was an American spin-off of "Steptoe and Son", who lived in Oil Drum Lane Shepherd's Bush London. What were the Steptoe father and son's Christian names? Hint


Question 5 of 10
5. In "Birds of a Feather", Tracy and Sharon lived next door to Dorien. In which Essex Town did they live? Hint


Question 6 of 10
6. Geraldine Granger, "The Vicar of Dibley", lives at the vicarage, but who lives at Dibley Manor? Hint


Question 7 of 10
7. "The Likely Lads" were both from what Northern English City? Hint


Question 8 of 10
8. The series "Dad's Army" was filmed in and around Thetford in Norfolk England, but what was the fictional name of the place in which it was set? Hint


Question 9 of 10
9. What was the name of the sitcom set in the Whitbury-Newtown Leisure Centre? Hint


Question 10 of 10
10. Nouvion was the setting for which World War Two British sitcom? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 20 2024 : orinocowomble: 10/10
Jun 19 2024 : Guest 50: 9/10
Jun 04 2024 : Guest 78: 10/10
May 30 2024 : Guest 173: 6/10
May 12 2024 : xxFruitcakexx: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. 23 Railway Cuttings East Cheam was the fictional address of which British radio and TV comedian?

Answer: Tony Hancock

"Hancock's Half Hour" starred Tony Hancock on both radio and TV in the '50s and '60s. One of the most famous and talked-about episodes was "The Blood Donor", which first aired in June 1961 as part of the final series. In a 2004 poll by the BBC, "Hancock's Half Hour" was voted number 30 in "The All-Time List of British Sitcoms".
2. Nelson Mandela House was the home address of which two brothers?

Answer: Del (Derek) and Rodney Trotter

The brothers were the main characters in "Only Fools and Horses", which ran on British TV for ten years, from 1981 to 1991, although there were some Christmas specials later. The flats shown and where the programme were recorded was not even in London, but in Bristol. In a 2004 poll by the BBC, "Only Fools and Horses" was voted number one in "The All-Time List of British Sitcoms".
3. On what road in Surbiton did Tom and Barbara Good from "The Good Life" live?

Answer: The Avenue

"The Good Life" ran for four years on BBC TV in the '70s and starred Richard Briers and Felicity Kendal as Tom and Barbara Good. Margo Leadbetter, their neighbour (played by Penelope Keith), always made a point of letting the Goods know they were bringing down the neighbourhood by their self-sufficiency crusade.

In a 2004 poll by the BBC, "The Good Life" was voted number nine in "The All-Time List of British Sitcoms".
4. "Sanford and Son" was an American spin-off of "Steptoe and Son", who lived in Oil Drum Lane Shepherd's Bush London. What were the Steptoe father and son's Christian names?

Answer: Albert and Harold

"Steptoe and Son" was first broadcast in 1962 on the BBC in black-and-white. It later returned in 1970 broadcast in colour. Repeats are still shown regularly. In a 2004 poll by the BBC, "Steptoe and Son" was voted number 15 in "The All-Time List of British Sitcoms".
5. In "Birds of a Feather", Tracy and Sharon lived next door to Dorien. In which Essex Town did they live?

Answer: Chigwell

The series ended after nine years in 1998, but there has been a live stage show and there is hope that it might return to television. In a 2004 poll by the BBC, "Birds of a Feather" was voted number 38 in "The All-Time List of British Sitcoms".
6. Geraldine Granger, "The Vicar of Dibley", lives at the vicarage, but who lives at Dibley Manor?

Answer: David Horton

David and Hugo Horton both live at Dibley Manor, but David, the father, is the owner. Hugo was always being put down by his father, as was his girlfriend and eventual wife Alice Tinker. In a 2004 poll by the BBC, "The Vicar of Dibley" was voted number three in "The All-Time List of British Sitcoms".
7. "The Likely Lads" were both from what Northern English City?

Answer: Newcastle upon Tyne

Both Bob and Terry were "Geordies". Twenty episodes of "The Likely Lads" ran from 1964 to 1966, although only eight of these shows now survive. Most of the area where the show was recorded has also been lost in the regeneration of Newcastle. In a 2004 poll by the BBC, "The Likely Lads" was voted number 23 in "The All-Time List of British Sitcoms".
8. The series "Dad's Army" was filmed in and around Thetford in Norfolk England, but what was the fictional name of the place in which it was set?

Answer: Walmington-On-Sea

"Dad's Army" ran for 80 episodes in the '60s and '70s, but is still repeated worldwide. Most of the cast were in their 60s or older when the series started and most were well known for other things in TV, film and stage in the UK when the show started. In a 2004 poll by the BBC, "Dad's Army" was voted number four in "The All-Time List of British Sitcoms".
9. What was the name of the sitcom set in the Whitbury-Newtown Leisure Centre?

Answer: The Brittas Empire

Chris Barrie, who played Gordon Brittas, the leisure centre manager, also starred in "Red Dwarf" as Rimmer. The series had a very good and long run of 7 series in the '90s. Filming of the leisure centre scenes were done at the Ringwood Leisure Centre, Hampshire. In a 2004 poll by the BBC, "The Brittas Empire" was voted number 47 in "The All-Time List of British Sitcoms".
10. Nouvion was the setting for which World War Two British sitcom?

Answer: Allo Allo

"Allo Allo" was a spoof version of the BBC drama "Secret Army". It ran for ten years, although there was a big gap in filming because the star of the show, Gorden Kaye, had a life-threatening accident and was not expected to be able to continue in the role. In a 2004 poll by the BBC, "Allo Allo" was voted number 13 in "The All-Time List of British Sitcoms".
Source: Author pmarney

This quiz was reviewed by FunTrivia editor guitargoddess before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series pmarney's Blarney:

Just some random quizzes from my esteemed team leader. I liked the rhyme, it means nothing other than that.

  1. Eyafjallajökull... That's Easy For You To Say! Average
  2. It's Time to Come Home... Easier
  3. It's On the Tip of My Tongue Easier
  4. Do You Know Me by My Catchphrase? Average
  5. Where Would I Be Without You? Easier
  6. No Men Allowed! Easier
  7. A Bit of This and That in the UK Average
  8. "Come Together" - Bridging the North/South Divide Easier
  9. A Knight to Remember Easier
  10. Magical Mystery Tour around The United Kingdom Average
  11. It Was Called What? Average
  12. It's a Puppet! Average

Also part of quiz list
6/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us