FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Lets Visit Israel
Quiz about Lets Visit Israel

Let's Visit Israel! Trivia Quiz


Israel has lots to interest kids. Here's a short quiz that will take you on a little journey to this special country.

A multiple-choice quiz by janetgool. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Our World for Kids

Author
janetgool
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
293,187
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1569
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: cinnam0n (7/10), Kat1982 (6/10), Guest 172 (4/10).
- -
Question 1 of 10
1. Where is Israel located?
Hint


Question 2 of 10
2. Israel became an independent country in 1948. Israel was founded as a homeland for a certain people. Which people are they? Hint


Question 3 of 10
3. What are the official languages of Israel? Hint


Question 4 of 10
4. Which of the following activities can you NOT do in Israel? Hint


Question 5 of 10
5. What is Mini Israel? Hint


Question 6 of 10
6. During what holiday is there a big children's song festival in Israel? Hint


Question 7 of 10
7. There is scouting in Israel.


Question 8 of 10
8. Many Israeli children attend camps during summer vacation. Their favorite breakfast at camp is a fresh-baked roll and chocolate milk. What is the preferred way to drink the chocolate milk? Hint


Question 9 of 10
9. Lots of American-style fast food is available in Israel, including pizza, hamburgers and fried chicken. But what would you order if you wanted a real Israeli snack? Hint


Question 10 of 10
10. Which city in Israel is nicknamed "The Children's City"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 02 2024 : cinnam0n: 7/10
Jun 30 2024 : Kat1982: 6/10
Jun 28 2024 : Guest 172: 4/10
Jun 12 2024 : angostura: 9/10
May 26 2024 : bernie73: 6/10
May 15 2024 : Guest 76: 6/10
May 15 2024 : Guest 162: 7/10
May 14 2024 : Guest 76: 2/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Where is Israel located?

Answer: The Eastern Mediterranean

Israel is located at the Eastern end of the Mediterranean Sea. It is bordered by Lebanon, Syria, Jordan, Egypt and the Palestinian Authority. Israel is a small country, about the same size as the American state of New Jersey.
2. Israel became an independent country in 1948. Israel was founded as a homeland for a certain people. Which people are they?

Answer: Jewish people

Israel is the ancient homeland of the Jewish people, going all the way back to Biblical times. For two thousand years the Jewish people were exiled from Israel, but they never stopped praying and dreaming of their return. After the terrible Holocaust during the Second World War, when six million Jews died, the countries of the world realized that Jews needed their own country.

The United Nations gave their support, and Israel declared independence on May 14, 1948.
3. What are the official languages of Israel?

Answer: Hebrew and Arabic

Hebrew is the usual language spoken in Israel. Arabic is also an official language, since Arabs are the largest minority in Israel. Hebrew and Arabic are both Semitic languages, and they have a lot in common. For instance, they are both writen from right to left. Since Israel is a country of immigrants, lots of languages are spoken there.
4. Which of the following activities can you NOT do in Israel?

Answer: Attend a bull-fight

Israel is a hot country, but it is possible to ski on Mt. Hermon in the north during the winter. There are several artificial ice rinks in Israel for people who like to skate. Rafting is available on both the Dan and Jordan Rivers.
Bull-fighting is illegal in Israel. Israel has lots of laws to protect animals, but many people think that the country needs to do even more in this direction.
5. What is Mini Israel?

Answer: A park with miniature reproductions of Israeli sites

Mini Israel is a park featuring miniature reproductions of many places in Israel, starting from the Golan in the north and ending in Eilat in the south. The park is modeled on the famous Madurodam Park in Holland. There are other activities for kids in Mini Israel, like a wall to climb and a kids' size bungie jump!
6. During what holiday is there a big children's song festival in Israel?

Answer: Hanukah

Israeli schools for the eight-day holiday of Hanukah, which comes during the winter. This is a season for lots of entertainment for kids. One of the most popular events is the "Festigal", an annual song festival where kids appear along side famous stars. In addition, there are a lot of plays aimed for children during the Hanukah vacation.
7. There is scouting in Israel.

Answer: True

Israeli children can join the scouts, just like children all over the world. In Israel, boys and girls participate together in scouting activities. In addition to the Scouts, there are a lot of other youth movements in Israel. These include B'nai Akiva, Beitar and HaShomer Hatzair.

Many Israeli schools close early on Tuesdays so that children can attend meetings of their youth movements or clubs.
8. Many Israeli children attend camps during summer vacation. Their favorite breakfast at camp is a fresh-baked roll and chocolate milk. What is the preferred way to drink the chocolate milk?

Answer: From a plastic bag

Believe it or not, chocolate milk in Israel comes in a small plastic bag, just enough for one serving! You can use a scissors or a knife to snip off the corner, or if no grown-ups are around, you just bite it off! Chocolate milk comes in other types of containers, but any Israeli kid will tell you that the tastiest way to drink it is out of a bag!
9. Lots of American-style fast food is available in Israel, including pizza, hamburgers and fried chicken. But what would you order if you wanted a real Israeli snack?

Answer: Falafel

Falafel are balls made of ground chick peas and spices, which are deep fried. These are served in pita bread with salad, pickles, french fries and sauce! Another favorite treat for Israeli kids is bamba, a peanut flavored snack. Tortillas are Mexican, sushi is Japanese and gyros are Greek.
10. Which city in Israel is nicknamed "The Children's City"?

Answer: Holon

Holon, a city near Tel Aviv, has established itself as the "children's city" in Israel. Holon has a children's museum and theatre, many special parks, and a big parade on the Purim holiday.

Thanks for playing the quiz, and I hope you had fun!
Source: Author janetgool

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us