FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about New Testament Bible Stories
Quiz about New Testament Bible Stories

New Testament Bible Stories Trivia Quiz


These questions are all found in the New Testament of the Bible. All of them are basic stories that most of us learned as children. Maybe you can play with your children and see how many they know too!

A multiple-choice quiz by MommyPanda. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Bible for Kids
  8. »
  9. New Testament for Kids

Author
MommyPanda
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
54,723
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
15866
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 98 (9/10), wellenbrecher (10/10), bchilds1996_ (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Mary was visited by whom to learn that she had been chosen by God to be the mother of his son? Hint


Question 2 of 10
2. Jesus was born to Mary and Joseph in what city?

Answer: (Starts with a B)
Question 3 of 10
3. Which king wanted to kill Jesus and all the boy babies in Bethlehem? Hint


Question 4 of 10
4. Who baptized Jesus? Hint


Question 5 of 10
5. Where do we find the prayer we call 'The Lord's Prayer'? Hint


Question 6 of 10
6. In the story where Jesus walked on water, whom did Jesus tell to come out and walk on the water with him? Hint


Question 7 of 10
7. While Jesus was traveling through Jericho, Zacchaeus wanted to see him. What did he do to make sure that he could get a glimpse of Jesus? Hint


Question 8 of 10
8. Who betrayed Jesus at the time of his death? Hint


Question 9 of 10
9. What was the place where Jesus was taken to be crucified? Hint


Question 10 of 10
10. According to John, what were the last three words that Jesus said before he died? Hint





Most Recent Scores
Nov 20 2023 : Guest 98: 9/10
Nov 20 2023 : wellenbrecher: 10/10
Nov 18 2023 : bchilds1996_: 9/10
Nov 15 2023 : Guest 107: 10/10
Nov 10 2023 : rascal2: 10/10
Nov 04 2023 : Guest 174: 7/10
Nov 03 2023 : donkeehote: 10/10
Nov 02 2023 : malidog: 9/10
Nov 01 2023 : Guest 69: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Mary was visited by whom to learn that she had been chosen by God to be the mother of his son?

Answer: Gabriel

Found in Luke 1:26-38
2. Jesus was born to Mary and Joseph in what city?

Answer: Bethlehem

Found in Luke 2:1-7
3. Which king wanted to kill Jesus and all the boy babies in Bethlehem?

Answer: King Herod

Found in Matthew 2:13-20.
4. Who baptized Jesus?

Answer: John the Baptist

Found in Matthew 3:13-17
5. Where do we find the prayer we call 'The Lord's Prayer'?

Answer: Matthew

The Lord's Prayer is probably the best known prayer among Christians. It is found in Matthew 6:9-13.
6. In the story where Jesus walked on water, whom did Jesus tell to come out and walk on the water with him?

Answer: Peter

Once Peter began to see the wind and waves, he began to sink! Jesus told him to have faith, saving Peter.
7. While Jesus was traveling through Jericho, Zacchaeus wanted to see him. What did he do to make sure that he could get a glimpse of Jesus?

Answer: Climbed up a tree

Found in Luke 19:1-10
8. Who betrayed Jesus at the time of his death?

Answer: Judas Iscariot

Found in John 13:21-35
9. What was the place where Jesus was taken to be crucified?

Answer: The Place of the Skull

Found in John 19:16-30
10. According to John, what were the last three words that Jesus said before he died?

Answer: It is finished

John 19:30
Source: Author MommyPanda

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
11/30/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us