FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Short End of the Stick
Quiz about The Short End of the Stick

The "Short" End of the Stick Trivia Quiz


I will give you a list of four things. All you have to do is tell me which one of them is the shortest. Remember, the word "short" can have serveral different meanings like how high or how long something is. Good luck and have fun!

A multiple-choice quiz by Mr Nose. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids

Author
Mr Nose
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
111,395
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
8593
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: rahul0 (10/10), cms4613 (9/10), Kat1982 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of the things listed is the shortest? Hint


Question 2 of 10
2. In this list, can you tell me which unit of measurement is the shortest? Hint


Question 3 of 10
3. Do you know which of these animals is the shortest (the opposite of the tallest)? Hint


Question 4 of 10
4. Can you tell me which of these television characters appears to be the shortest? Hint


Question 5 of 10
5. Which of the people listed is likely to be the shortest? Hint


Question 6 of 10
6. Do you know which of these vehicles is the shortest (the opposite of longest)? Hint


Question 7 of 10
7. In general, which of these things that you read has the fewest number of pages? Hint


Question 8 of 10
8. Do you know which of these months of the year is the shortest in number of days? Hint


Question 9 of 10
9. Can you tell me which unit of time is the shortest? Hint


Question 10 of 10
10. Which of these things that you might see on television is usually the shortest? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 24 2024 : rahul0: 10/10
Jul 07 2024 : cms4613: 9/10
Jul 04 2024 : Kat1982: 7/10
Jun 26 2024 : Guest 73: 10/10
Jun 02 2024 : Emma058: 10/10
May 27 2024 : Guest 174: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the things listed is the shortest?

Answer: an ant hill

Well done if you chose "an ant hill." The next shortest is an oak tree, then a skyscraper and then a mountain. Did you know that the tallest mountain in the world is Mount Everest?
2. In this list, can you tell me which unit of measurement is the shortest?

Answer: an inch

Good job if you chose "an inch." An inch is the shortest unit of measurement in this list. Did you know that there are 12 inches in a foot, 36 inches in a yard, and 63,360 inches in a mile? Do you know how many inches tall you are?
3. Do you know which of these animals is the shortest (the opposite of the tallest)?

Answer: a cat

Good choice if you answered "a cat." You may not know this, but the giraffe is the tallest animal in the world with four feet. Try to guess which animal is the shortest in the world?
4. Can you tell me which of these television characters appears to be the shortest?

Answer: Papa Smurf

Papa Smurf is the shortest of all of the characters listed. Big Bird is definitely the tallest of these characters. I'll bet Kermit the Frog is shorter than Elmo, but I'm not sure. Do you have a guess?
5. Which of the people listed is likely to be the shortest?

Answer: an infant

Well done if you chose "an infant." An infant is shorter than a child and a child is usually shorter than a teenager. Many adults, however, are shorter than some teenagers.
6. Do you know which of these vehicles is the shortest (the opposite of longest)?

Answer: a car

If you chose "a car," you are correct! All of these vehicles vary in length, but a car is usually the shortest. Can you guess which of the other vehicles listed is usually the longest?
7. In general, which of these things that you read has the fewest number of pages?

Answer: a birthday card

8. Do you know which of these months of the year is the shortest in number of days?

Answer: February

Great job if you chose "February." The month of February has only 28 days (sometimes it has 29 days in a Leap Year), while June has 30 days and both March and December have 31 days.
9. Can you tell me which unit of time is the shortest?

Answer: a second

Well done if you chose "a second!" Did you know that there are 60 seconds in a minute, 60 minutes in an hour, and 24 hours in a day? This means that there are 3,600 seconds in an hour and 86,400 seconds in a day. If you know how to use a calculator, you could multiply the number of seconds in a day (86,400) by the number of days in a year (365) to find out how many seconds there are in a year.
10. Which of these things that you might see on television is usually the shortest?

Answer: a commercial

If you chose "a commercial," you are correct! Most commercials are usually about a minute short or less. I hope you did well on this quiz...but most of all, I hope you had fun :)
Source: Author Mr Nose

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ILuv2Teach before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/25/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us