Quiz about What Else Did You Find in the HBP
Quiz about What Else Did You Find in the HBP

What Else Did You Find in the HBP? Quiz


Here is "Show What You Know," part two. It's a bit more difficult, but just as fun! WARNING: CONTAINS SPOILERS!

A multiple-choice quiz by bookynerd. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Harry Potter
  8. »
  9. Harry Potter Book 6

Author
bookynerd
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
213,680
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
8486
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Whom does Harry enlist to spy on Draco Malfoy?
Hint

Tonks
Ron and Hermione
Dobby and Kreacher
Luna Lovegood

2. How does Harry finally gain access to the Room of Requirement? Hint

He skidded down the hall while thinking "I need a place to hide my book."
Professor Trelawney let him in while she was hiding her sherry bottles
He walked past it three times while thinking "I need to find Malfoy's hiding place"
Dobby opened it for him

3. Why does Dumbledore think the cave is the location of one of Voldemort's horcruxes?
Hint

He saw it in the Pensieve
The Ministry sent him there
He followed Voldemort there
It is where Tom Riddle once had an encounter with two Muggle children

4. Draco Malfoy completes the task Voldemort set for him.

True
False

5. Whom does the Ministry detain on suspicion of Death Eater activity?
Hint

Madam Rosmerta
Mundungus Fletcher
Amelia Bones
Stan Shunpike

6. How does Harry convince Slughorn to repeat his memory of Tom Riddle's horcrux question?
Hint

He uses a Refilling charm to provide enough wine to make Slughorn drunk, then coaxes it out of him
He asks Hagrid to bribe Slughorn with a unicorn's tail
He puts Veritaserum into Slughorn's wine
He says Dumbledore has asked for it

7. What event causes Mrs. Weasley to accept Fleur as Bill's future wife? Hint

She realizes she appreciates Fleur's help at the Burrow when Fleur threatens to leave
Fleur rescues Bill from a werewolf
Fleur still wants to marry Bill, despite his werewolf bite
Bill demands that Molly accept the fact he's marrying Fleur

8. Who is it that causes Tonks' depression and why? Hint

Harry; he is in danger
Scrimgeour; he will not allow her to continue as an Auror
Sirius; he is dead
Lupin; she is in love with him, but he won't accept her because of his own "disability"

9. Whom does Hagrid bring to Dumbledore's funeral?
Hint

Aragog
Merpeople
Fang
Grawp

10. Which of these characters is NOT cursed or jinxed in this book? Hint

Katie Bell
Harry Potter
Madam Rosmerta
Hermione Granger


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Whom does Harry enlist to spy on Draco Malfoy?

Answer: Dobby and Kreacher

As Kreacher's new master, Harry instructs him to follow Malfoy. Of course, Dobby wants to help, too!
2. How does Harry finally gain access to the Room of Requirement?

Answer: He skidded down the hall while thinking "I need a place to hide my book."

Harry wasn't about to let Snape discover the secret of his Potions success... the Room of Requirement provided a perfect hiding spot for the Half-Blood Prince's potions book -- the Vanishing Cabinet!
3. Why does Dumbledore think the cave is the location of one of Voldemort's horcruxes?

Answer: It is where Tom Riddle once had an encounter with two Muggle children

Dumbledore reminds Harry of his visit to Tom at the orphanage.
4. Draco Malfoy completes the task Voldemort set for him.

Answer: False

Malfoy was set the task of killing Dumbledore, but Snape did it for him.
5. Whom does the Ministry detain on suspicion of Death Eater activity?

Answer: Stan Shunpike

During Christmas holiday, Harry criticizes Scrimgeour for holding Stan for no reason.
6. How does Harry convince Slughorn to repeat his memory of Tom Riddle's horcrux question?

Answer: He uses a Refilling charm to provide enough wine to make Slughorn drunk, then coaxes it out of him

Slughorn loves to socialize, especially when there's wine involved!
7. What event causes Mrs. Weasley to accept Fleur as Bill's future wife?

Answer: Fleur still wants to marry Bill, despite his werewolf bite

Molly even offers Fleur Aunt Muriel's Goblin-made tiara for the wedding.
8. Who is it that causes Tonks' depression and why?

Answer: Lupin; she is in love with him, but he won't accept her because of his own "disability"

Lupin doesn't want Tonks to have to experience his hardships, therefore refuses to return her love. Bill and Fleur are an inspiration to him.
9. Whom does Hagrid bring to Dumbledore's funeral?

Answer: Grawp

A very well-behaved and nicely-dressed Grawp accompanies Hagrid to the funeral.
10. Which of these characters is NOT cursed or jinxed in this book?

Answer: Hermione Granger

Rosmerta is placed under the Imperius Curse, causing her to give Katie the opal necklace which curses her. Harry is immobilised by Dumbledore.
Source: Author bookynerd

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 13 2023 : klem2go2: 10/10
Dec 13 2022 : Guest 81: 9/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us