Quiz about Felix Felicis
Quiz about Felix Felicis

Felix Felicis Trivia Quiz


This quiz is on random facts from the latest Harry Potter book, "Harry Potter and the Half-Blood Prince". BEWARE OF SPOILERS!

A multiple-choice quiz by draco_lover1. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Harry Potter
  8. »
  9. Harry Potter Book 6

Author
draco_lover1
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
213,344
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 15
Plays
15099
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 159 (9/15), Guest 162 (10/15), Guest 136 (14/15).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What is the name of the Muggle Prime Minister's Junior Minister mentioned in the first chapter? Hint

Albert Brockdale
Herbert Chorley
Larry Chancellor
Bertie Jones

2. What is "Spinner's End"? Hint

a village
a book
a pub
a street

3. According to the Ministry of Magic leaflet, who should you contact if someone you know is acting oddly? Hint

Misuse of Muggle Artifacts Office
Order of the Phoenix
Magical Law Enforcement Squad
Minister of Magic

4. What is Dumbledore's favourite flavor of jam? Hint

blueberry
grape
raspberry
strawberry

5. What colour is Tonks' hair and what is the shape of her face when Harry sees her at The Burrow? Hint

Mousy-brown and square
Mousy-brown and heart-shaped
Straw-yellow and heart-shaped
Straw-yellow and square

6. What is the name of the young witch working at Weasleys' Wizarding Wheezes? Hint

Charity
Verity
Sincerity
Parody

7. What is the spell used to stop someone from choking? Hint

Tuberclearo
Anapneo
Nonchokeus
Clearthroatum

8. What is Amortentia? Hint

The most powerful love potion in the world
A poison that instantly kills the drinker
Liquid luck
A potion that turns the drinker into another person

9. Who confunded Cormac McLaggen so he wouldn't get the keeper position on the Gryffindor Quidditch team? Hint

Harry
Ron
Hermione
Ginny

10. What was the necklace that cursed Katie Bell made of? Hint

rubies
pearls
opals
emeralds

11. What does Dumbledore set on fire at the orphanage to prove to a young Tom Riddle that he's a wizard? Hint

a lamp
a couch
a wardrobe
a bed

12. What sweet treat did Romilda Vane put a love potion in for Harry? Hint

Ice Mice
Pumpkin Pasties
Chocolate Cauldrons
Bertie Bott's Every Flavor Beans

13. What is the name of the Death Eater werewolf who bit Remus Lupin when he was very young? Hint

Amycus
McNair
Alecto
Greyback

14. What is the name of the Weasley family great aunt who has a goblin-made tiara that Fleur may borrow for her wedding? Hint

Amelia
Muriel
Demelza
Emmeline

15. Who sang at Dumbledore's funeral? Hint

The Hogwarts staff
Grawp
The merpeople
A little, tufty-haired man


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the name of the Muggle Prime Minister's Junior Minister mentioned in the first chapter?

Answer: Herbert Chorley

Herbert Chorley was put under a "poorly performed Imperius curse" by a Death Eater and it messed with his brain. He was too dangerous to remain living with his family and was moved to St. Mungo's.
2. What is "Spinner's End"?

Answer: a street

Severus Snape resides on this street. It's where Narcissa Malfoy and Bellatrix Lestrange visit him to discuss Voldemort's plan for Draco.
3. According to the Ministry of Magic leaflet, who should you contact if someone you know is acting oddly?

Answer: Magical Law Enforcement Squad

"Should you feel that a family member, colleague, friend or neighbour is acting in a strange manner, contact the Magical Law Enforcement Squad at once. They may have been put under the Imperius Curse."
4. What is Dumbledore's favourite flavor of jam?

Answer: raspberry

This is the answer to his security question to ensure that he really is Dumbledore, and not a Death Eater using Polyjuice Potion.
5. What colour is Tonks' hair and what is the shape of her face when Harry sees her at The Burrow?

Answer: Mousy-brown and heart-shaped

Although Harry suspects that Tonks was in love with Sirius before he died, it turns out she is really in love with Lupin!
6. What is the name of the young witch working at Weasleys' Wizarding Wheezes?

Answer: Verity

She has short blonde hair and wears the magenta-coloured robes that the staff wear at Weasleys' Wizarding Wheezes.
7. What is the spell used to stop someone from choking?

Answer: Anapneo

Slughorn used this spell to save Marcus Belby of the Slug Club from choking on his mouthful of pheasant.
8. What is Amortentia?

Answer: The most powerful love potion in the world

It smells like whatever attracts the person smelling it. In Hermione's case, it smells like freshly mown grass and new parchment!
9. Who confunded Cormac McLaggen so he wouldn't get the keeper position on the Gryffindor Quidditch team?

Answer: Hermione

McLaggen was insulting Ron and Ginny, and has a very quick temper, so Hermione felt it was her duty to Gryffindor House to stop him from making the team.
10. What was the necklace that cursed Katie Bell made of?

Answer: opals

Madam Rosmerta, under the Imperius Curse, gave it to her in girls' bathroom at the Three Broomsticks. Katie was supposed to deliver it to Dumbledore, but its package ripped, and Katie was cursed instead.
11. What does Dumbledore set on fire at the orphanage to prove to a young Tom Riddle that he's a wizard?

Answer: a wardrobe

Dumbledore made the flames disappear as quickly as they had appeared, and the wardrobe was completely undamaged by the fire.
12. What sweet treat did Romilda Vane put a love potion in for Harry?

Answer: Chocolate Cauldrons

Ron ended up eating them because he thought they were part of his pile of birthday presents.
13. What is the name of the Death Eater werewolf who bit Remus Lupin when he was very young?

Answer: Greyback

Although Amycus, Alecto and McNair are all Death Eaters, Greyback is the only one who is a werewolf.
14. What is the name of the Weasley family great aunt who has a goblin-made tiara that Fleur may borrow for her wedding?

Answer: Muriel

Ginny makes it quite clear that Ron has a bit of a crush on Auntie Muriel!
15. Who sang at Dumbledore's funeral?

Answer: The merpeople

Dumbledore spoke Mermish and conversed with the Merchieftainess on some occasions. For instance, the merpeople told him of Harry's heroic actions during the Triwizard Tournament's under-the-lake second task.
"The music made the hair on Harry's neck stand up...it spoke clearly of loss and of despair..."
Source: Author draco_lover1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 31 2023 : Guest 159: 9/15
Jan 29 2023 : Guest 162: 10/15
Jan 24 2023 : Guest 136: 14/15
Jan 16 2023 : lalapad: 1/15
Jan 15 2023 : kino76: 11/15
Dec 30 2022 : Guest 104: 14/15
Dec 19 2022 : Guest 194: 14/15
Dec 08 2022 : Guest 80: 6/15

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us