Quiz about HalfBlood Prince Show What You Know
Quiz about HalfBlood Prince Show What You Know

"Half-Blood Prince:" Show What You Know! Quiz


How well do you know the "Half-Blood Prince?" Take this quiz to see how many details you caught in JK's book 6! WARNING: CONTAINS SPOILERS!

A multiple-choice quiz by bookynerd. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Harry Potter
  8. »
  9. Harry Potter Book 6

Author
bookynerd
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
213,677
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
11140
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 69 (4/10), Guest 73 (5/10), klem2go2 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. On which street does Snape live?
Hint

Spinner's End
Privet Drive
Grimmauld Place
King's Cross

2. What is the new name that The Daily Prophet has given Harry?
Hint

"The Boy of the Prophecy"
"Dumbledore's Man"
"The Truth-Teller"
"The Chosen One"

3. Which former student did Slughorn constantly rave about?
Hint

James Potter
Severus Snape
Lily Evans
Sirius Black

4. What is Arthur Weasley's new position at the Ministry of Magic?
Hint

Head of the Department of Muggle Protection Against Dark Wizards
Head Auror
Head of the Office for the Detection and Confiscation of Counterfeit Defensive Spells and Protective Objects
Junior Minister of Magic

5. When Harry, Hermione, and the Weasleys visit Fred and George's shop, what color robes are the twins wearing?
Hint

green
black
magenta
purple

6. What is the "constipation sensation that's gripping the nation"?
Hint

U-Poo
U-No-Poo
Poo-for-U
No-Poo-Poo

7. What item does Draco inquire about at Borgin and Burkes?
Hint

A vanishing cabinet
Salazar Slytherin's locket
An opal necklace
Helga Hufflepuff's cup

8. Whose parents wanted to remove their children from Hogwarts? Hint

Parvati and Padma Patil
Dennis and Colin Creevey
Ron and Ginny Weasley
No one was to be removed from school

9. What are the two passwords that allow Harry entrance to Dumbledore's office in his sixth year?
Hint

acid pops and tapeworm
acid pops and toffee eclairs
fizzing whizbees and toffee eclairs
mimbulus mimbletonia and tapeworm

10. Who is the intended recipient of Romilda Vane's love potion?
Hint

Ron Weasley
Harry Potter
Dean Thomas
Cormac McLaggen


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On which street does Snape live?

Answer: Spinner's End

"Spinner's End," also the title of Chapter Two, is where Bellatrix and Narcissa visit Snape.
2. What is the new name that The Daily Prophet has given Harry?

Answer: "The Chosen One"

Although Scrimgeour accuses Harry of being "Dumbledore's man," The Daily Prophet claims that many people are calling Harry "the Chosen One" who will get rid of Voldemort.
3. Which former student did Slughorn constantly rave about?

Answer: Lily Evans

Slughorn repeatedly reminds Harry of his mother's talent in potion-making.
4. What is Arthur Weasley's new position at the Ministry of Magic?

Answer: Head of the Office for the Detection and Confiscation of Counterfeit Defensive Spells and Protective Objects

Arthur was finally promoted after the truth came out about Voldemort's return!
5. When Harry, Hermione, and the Weasleys visit Fred and George's shop, what color robes are the twins wearing?

Answer: magenta

Fred and George seem to enjoy spending their galleons on fancy new clothes. They wore black dragon-skin jackets to "the funeral".
6. What is the "constipation sensation that's gripping the nation"?

Answer: U-No-Poo

"Why are you worrying about You-Know-Who? You should be worrying about U-No-Poo!"
7. What item does Draco inquire about at Borgin and Burkes?

Answer: A vanishing cabinet

He needed to know how to repair the vanishing cabinet at Hogwarts, and to keep a second one safe.
8. Whose parents wanted to remove their children from Hogwarts?

Answer: Parvati and Padma Patil

The Patil twins almost didn't make it to Hogwarts for their sixth year, due to the danger Voldemort posed to the wizarding world.
9. What are the two passwords that allow Harry entrance to Dumbledore's office in his sixth year?

Answer: acid pops and toffee eclairs

"Tapeworm" and "mimbulus mimbletonia" have been Gryffindor passwords, and "fizzing whizbees" was a former password for Dumbledore's office.
10. Who is the intended recipient of Romilda Vane's love potion?

Answer: Harry Potter

Although it is Ron who accidentally falls in love with Romilda, Harry was supposed to eat her chocolate cauldrons.
Source: Author bookynerd

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 30 2023 : Guest 69: 4/10
Jan 27 2023 : Guest 73: 5/10
Jan 13 2023 : klem2go2: 9/10
Dec 10 2022 : Guest 81: 8/10

Score Distribution

quiz
2/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us