Quiz about Harry Potter and the HalfBlood Prince
Quiz about Harry Potter and the HalfBlood Prince

10 Easy Questions about Harry Potter and the Half-Blood Prince


This is my first quiz. I hope you enjoy taking it as much as I enjoyed writing it! It is based on the sixth Harry Potter book, "Harry Potter and the Half-Blood Prince".

A multiple-choice quiz by skigirl983983. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Harry Potter
  8. »
  9. Harry Potter Book 6

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
213,348
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
8498
Last 3 plays: Guest 162 (8/10), klem2go2 (10/10), Guest 80 (9/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. When Harry is still at the Dursley's, he receives a Ministry of Magic flyer. This flyer tells of ways to protect yourself from Dark Forces. What does the sixth guideline say? Hint

If the Dark Mark appears over a dwelling place or other building, DO NOT ENTER, and contact the Auror office immediately.
Don't leave the house alone.
If you feel a family member, colleague, friend, or neighbor is acting strangely, they might be under the Imperius Curse. Should this occur contact the Magical Law Enforcement Squad at once.
Care should be taken during the hours of darkness. When possible, complete journeys before night has fallen.

2. On the train, Harry was invited to have lunch with Professor Slughorn. What was the name of the Slytherin boy who was invited as well? Hint

Blaze Zabini
Blaise Zebini
Blaise Zabini
Blade Zebini

3. What does the Levicorpus spell do? Hint

Pulls the person upside down and sticks their feet to the ceiling.
Nothing, it is not a real spell.
Throws the person out the nearest window.
Pulls the person upside down and leaves them hanging by one ankle.

4. Which werewolf attacked Lupin? Hint

Dracula
Blackback
Greyback
Bracken

5. What is a bezoar? Hint

a mandrake seed
a stone taken from the stomach of a goat
a type of plant
a spell that gives you good luck for an hour

6. What is the name of the woman Tom Riddle killed so he could obtain two of her possessions? Hint

Hepzibah Shay
Hepzibah Jones
Hepzibah Smith
Hepzibah Miller

7. Ron used one of Fred and George's spell checking quills to write one of his essays. What did the quill change Ron's name to on the essay? Hint

Rownim Wesley
Rabip Woozle
Renop Wiwley
Roonil Wazlib

8. Which one of Hagrid's animal friends dies? Hint

Fang
Aragog
Norbert
Firenze

9. Tom Riddle talked to Professor Slughorn while Tom was still at school. What did Tom ask Slughorn? Hint

if he could really be the Minister of Magic
if a person could have more than one horcrux
if Slughorn would join the Death Eaters
if Slughorn would make him a sleeping potion

10. Who did Harry use Sectumsempra on in the bathroom? Hint

Lord Voldemort
Draco Malfoy
Snape
Wormtail


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. When Harry is still at the Dursley's, he receives a Ministry of Magic flyer. This flyer tells of ways to protect yourself from Dark Forces. What does the sixth guideline say?

Answer: If the Dark Mark appears over a dwelling place or other building, DO NOT ENTER, and contact the Auror office immediately.

When the book is first introducing Harry, it talks about some of the items on his bedroom floor, this paper is one of them.
2. On the train, Harry was invited to have lunch with Professor Slughorn. What was the name of the Slytherin boy who was invited as well?

Answer: Blaise Zabini

Zabini is a friend of Malfoy's and goes to sit with him after the lunch is over.
3. What does the Levicorpus spell do?

Answer: Pulls the person upside down and leaves them hanging by one ankle.

Harry learns this from his Potions book.
4. Which werewolf attacked Lupin?

Answer: Greyback

Fenrir Greyback is known to be the most savage werewolf alive. He is known to position himself next to his prey during a full moon so he can be sure to bite them.
5. What is a bezoar?

Answer: a stone taken from the stomach of a goat

Harry saves Ron's life by giving him a bezoar when Ron drank poisoned wine. Bezoars protect from most poisons.
6. What is the name of the woman Tom Riddle killed so he could obtain two of her possessions?

Answer: Hepzibah Smith

Tom Riddle, otherwise known as Lord Voldemort, killed Hepzibah so he could steal Slytherin's locket and Hufflepuff's cup.
7. Ron used one of Fred and George's spell checking quills to write one of his essays. What did the quill change Ron's name to on the essay?

Answer: Roonil Wazlib

The quill changes Ron's name along with many other easily spelled words in the essay.
8. Which one of Hagrid's animal friends dies?

Answer: Aragog

When Aragog dies, Harry, Professor Slughorn, and Hagrid attend his funeral. Hagrid buries Aragog in back of his house.
9. Tom Riddle talked to Professor Slughorn while Tom was still at school. What did Tom ask Slughorn?

Answer: if a person could have more than one horcrux

Tom wanted to know if he could have more than one horcrux so he could promise himself immortality even if one or more of his horcruxes were to be destroyed, he could still count on his others.
10. Who did Harry use Sectumsempra on in the bathroom?

Answer: Draco Malfoy

When Malfoy tried to use an unforgivable curse on Harry, Harry used the Sectumsempra spell on Malfoy. Thank you for taking my quiz! Please rank it when you are done.
Source: Author skigirl983983

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 29 2023 : Guest 162: 8/10
Jan 13 2023 : klem2go2: 10/10
Dec 12 2022 : Guest 80: 9/10

Score Distribution

quiz
2/8/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us