FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about What Where Which is Number One
Quiz about What Where Which is Number One

What, Where, Which is Number One Quiz


These are the number one places in some geographical categories.

A multiple-choice quiz by Babilonia. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Our World for Kids

Author
Babilonia
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
384,058
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
672
Last 3 plays: cinnam0n (5/10), Kat1982 (8/10), Trufflesss (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the largest country in the world? Hint


Question 2 of 10
2. What is the longest river in the world? Hint


Question 3 of 10
3. What language is spoken (not necessarily as a first language) in the most countries? Hint


Question 4 of 10
4. What is the tallest mountain range in the world? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of the deepest lake in the world and where is it? Hint


Question 6 of 10
6. In what country are the highest waterfalls? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of the largest waterfalls in the world? Hint


Question 8 of 10
8. What capital city is the highest above sea level? Hint


Question 9 of 10
9. Which freshwater lake is the world's largest by area? Hint


Question 10 of 10
10. What is the name of the largest sand desert in the world? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 02 2024 : cinnam0n: 5/10
Jun 30 2024 : Kat1982: 8/10
May 22 2024 : Trufflesss: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the largest country in the world?

Answer: Russia

Russia is the largest country with 6,602 million square miles. Then comes Canada, with 3,855 million square miles and then the United States with 3,797 million square miles. China has 3,705 million square miles.
2. What is the longest river in the world?

Answer: The Nile

The Nile measures 4,180 miles and it is located in Africa. It flows through several countries; one of them is Egypt. The Amazon, in South America, is considered to be the second longest. It is 4000 miles long. The Amazon also flows through several countries; one of them is Brazil.

The Yangtze is in Asia, flowing through China, and it measures 3,964 miles. The Mississippi is in the United States and it is 3,902 miles long.
3. What language is spoken (not necessarily as a first language) in the most countries?

Answer: English

English is number one, as it is spoken in 101 countries. Second in line is Arabic; it is spoken in 59 countries. French is third, with 51 countries and Spanish is fourth, being spoken in 31 of them.
4. What is the tallest mountain range in the world?

Answer: The Himalayas

The Himalayas are located in Asia. Its highest peak is Mount Everest, the highest mountain in the world. There are other mountain ranges higher than the other three I mention, but, the Andes in South America, the Alps in Europe and the Rockies in the United States, are definitely better known by most people.
5. What is the name of the deepest lake in the world and where is it?

Answer: Lake Baikal in Russia

Lake Baikal is 5387 feet deep. This lake is 3,893 feet below sea level. Second deepest is Lake Tanganyika, which is located in four countries, Tanzania, Republic of Congo, Burundi and Zambia. Third in line is the Caspian Sea, which is in Russia, Iran, Turkmenistan Kazakhstan and Azerbaijan. The fourth deepest is Vostok and it is entirely in Antarctica.
6. In what country are the highest waterfalls?

Answer: Venezuela

The highest waterfalls, Angel Falls, are in Venezuela, a country in South America. They are 2647 feet from the top to the ground.
7. What is the name of the largest waterfalls in the world?

Answer: Iguazu

The Iguazu Falls are located on the border of Brazil and Argentina in South America. Their height is 197-269 feet and their width is 1.7 miles. They are absolutely beautiful.
Victoria Falls are in Africa, Niagara Falls are between Canada and the United States and Yosemite Falls are in the United States.
8. What capital city is the highest above sea level?

Answer: La Paz, in Bolivia

La Paz, the capital of Bolivia, is 11,942 feet above sea level. (Bolivia has two capitals, La Paz and Sucre.) Next in line is Quito, Ecuador, which is 9350 feet above sea level. Then comes Bogota, the capital of Colombia, which is 8,612 feet above sea level. These three countries are in South America. Mexico City, in North America, is over 7350 above sea level.
9. Which freshwater lake is the world's largest by area?

Answer: Lake Superior

Lake Superior is located between Canada and the United States. It has the greatest surface area, 31,700 square miles. Lake Tanganyika and Lake Victoria are in Africa. Great Bear Lake is located in Canada.
10. What is the name of the largest sand desert in the world?

Answer: Sahara

The Sahara is 3,552 million square miles. It is located in Africa. Second in size is the Arabian Desert, in the Arabian Peninsula, third is the Gobi Desert, located in Mongolia and last, the Kalahari, also in Africa.
Source: Author Babilonia

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/12/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us