FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about What Will You Wear
Quiz about What Will You Wear

What Will You Wear? Trivia Quiz


Different events and weather situations call for different types of clothing. Do you know what is appropriate for your and your relatives to wear on these occasions? Enjoy!

A multiple-choice quiz by zebra101. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids
  8. »
  9. General Topics for Kids

Author
zebra101
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
357,492
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
10 / 10
Plays
1360
Last 3 plays: Guest 68 (10/10), Guest 172 (10/10), Guest 24 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. It's raining, and you have to walk to the school bus stop at the corner of your street. Of these choices, which would be the best to wear on your feet if you want to keep them dry? Hint


Question 2 of 10
2. You're going rollerskating in the park. Which of these would you wear to keep you safe? Hint


Question 3 of 10
3. You are going to help your mom cook in the kitchen. Which of these would you wear to help keep your clothes clean from food? Hint


Question 4 of 10
4. You just found out your older sister is getting married! Which of these will she most likely wear doing the ceremony? Hint


Question 5 of 10
5. If you want to help keep your pants up, you'd wear a belt around your waist.


Question 6 of 10
6. You're going to go play outside in the snow. Which of these would you wear on your hands to keep them warm? Hint


Question 7 of 10
7. If you attend a Mexican themed birthday party, which of these hats might you see people wearing? Hint


Question 8 of 10
8. If you go to the beach on a nice, hot summer day, which of these would you most likely NOT see being worn by people there? Hint


Question 9 of 10
9. Your father is going to a job interview, and he wants to look nice. Which of these might he wear around his neck? Hint


Question 10 of 10
10. Your mother signed you up for soccer. What type of shoes will you wear in the games? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 01 2024 : Guest 68: 10/10
Jan 24 2024 : Guest 172: 10/10
Jan 16 2024 : Guest 24: 10/10
Dec 31 2023 : kkt: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. It's raining, and you have to walk to the school bus stop at the corner of your street. Of these choices, which would be the best to wear on your feet if you want to keep them dry?

Answer: Boots

There are many different types of boots. They come in many different colors and designs. Rubber rain boots are often worn when it is wet outside.

Slippers are worn to keep your feet warm and are usually just worn around the house. Sandals are open-toed shoes and are not usually worn with socks. Ballet flats are worn by ballet dancers and are made of thin material.
2. You're going rollerskating in the park. Which of these would you wear to keep you safe?

Answer: All of these

When rollerskating or skateboarding, it is important to wear protection. Elbow and knee pads prevent you from getting scraps and bruises if you fall. Helmets protect your head.
3. You are going to help your mom cook in the kitchen. Which of these would you wear to help keep your clothes clean from food?

Answer: Apron

Aprons are worn over clothes to keep them clean from things that may make them dirty or stained. A lot of aprons go over just your front, but some go over the back too. Many jobs require wearing an apron, especially ones involving food or doing something messy.
4. You just found out your older sister is getting married! Which of these will she most likely wear doing the ceremony?

Answer: Dress

Weddings are usually very formal occasions. In the U.S. and Europe, most brides wear white wedding dresses. On their heads, they often wear a veil. The grooms usually wear a suit or tuxedo.
5. If you want to help keep your pants up, you'd wear a belt around your waist.

Answer: True

There are many types of belts. They come in many different colors and designs. They can be made out of leather, metal, or fabric.
6. You're going to go play outside in the snow. Which of these would you wear on your hands to keep them warm?

Answer: Gloves or mittens

Gloves and mittens can be used for many different things, like keeping your hands and fingers warm or safe from harm. Doctors wear gloves to protect their patients from bacteria. Gloves and mittens can also be made out of many different materials, such as wool or leather, and come in many colors and designs.
7. If you attend a Mexican themed birthday party, which of these hats might you see people wearing?

Answer: Sombrero

Sombreros are usually made out of straw and/or felt. They have a wide brim to protect the wearer's eyes and face from the sun. They can be very colorful. They are often worn in Mexico and the Southern United States.
8. If you go to the beach on a nice, hot summer day, which of these would you most likely NOT see being worn by people there?

Answer: Anorak/Coat

An anorak is a type of coat with a hood. They are worn in cold temperatures, so they probably wouldn't be seen at a beach on a hot summer day.

Bikinis are a type of two-piece swimming suit worn by girls. Goggles are worn over your eyes to keep them dry while swimming.
9. Your father is going to a job interview, and he wants to look nice. Which of these might he wear around his neck?

Answer: Tie

There are different types of ties. They come in a variety of colors and designs. They are usually worn with button-up shirts and/or suits.

A neck brace would be worn if someone hurt their neck. Tutus are worn around the waist, usually by ballet dancers.
10. Your mother signed you up for soccer. What type of shoes will you wear in the games?

Answer: Cleats

Cleats are worn in many outdoor sports. They look similar to running shoes. They have little studs or spikes on the bottom that help grip the ground. The spikes can be made out of plastic, metal, or rubber.
Source: Author zebra101

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/22/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us