FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Which One Doesnt Belong 2
Quiz about Which One Doesnt Belong 2

Which One Doesn't Belong? #2 Trivia Quiz


Four things are given in each question. Try to discover which thing is not like the other three things.

A multiple-choice quiz by Buddy1. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids
  8. »
  9. General Topics for Kids

Author
Buddy1
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
356,764
Updated
Dec 06 23
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
2162
Last 3 plays: Guest 100 (10/10), Guest 73 (10/10), Guest 23 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of the following objects is not a planet in our solar system? Hint


Question 2 of 10
2. Which of the following works was not written by William Shakespeare? Hint


Question 3 of 10
3. Which of these cities is not the capital of a US state? Hint


Question 4 of 10
4. Which item listed below is not a chemical element? Hint


Question 5 of 10
5. Which word is not a palindrome? Hint


Question 6 of 10
6. Which choice is not one of the twelve months of the year? Hint


Question 7 of 10
7. Which Biblical person below is not a disciple of Jesus? Hint


Question 8 of 10
8. Which word is not another word for short? Hint


Question 9 of 10
9. Which object is not a part of the body? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following capital letters of the alphabet does not consist only of straight lines? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 06 2024 : Guest 100: 10/10
Apr 05 2024 : Guest 73: 10/10
Apr 02 2024 : Guest 23: 8/10
Mar 18 2024 : jdrobb1: 10/10
Mar 17 2024 : dee1304: 10/10
Mar 17 2024 : Wordpie: 10/10
Mar 09 2024 : Guest 69: 9/10
Mar 09 2024 : Guest 99: 9/10
Mar 08 2024 : DizWiz: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following objects is not a planet in our solar system?

Answer: Sun

The sun is a star, not a planet in the solar system. Mercury, Jupiter, and Uranus are the first, fifth, and seventh planets (respectively) in our solar system.
2. Which of the following works was not written by William Shakespeare?

Answer: The Raven

"The Raven" was written by Edgar Allan Poe. The other three stories ("Hamlet", "Romeo and Juliet", "The Tempest") were written by William Shakespeare.
3. Which of these cities is not the capital of a US state?

Answer: New York City

Denver is the capital of Colorado, Sacramento is the capital of California, and Tallahassee is the capital of Florida. New York City is a city that can be found in New York; however, it is not the capital of New York. That honor goes to Albany.
4. Which item listed below is not a chemical element?

Answer: water

Water is not an element but a compound, composed of hydrogen and oxygen (two elements). Examples of elements are helium, mercury, and gold. Some elements are solid (like gold), some are liquid (like mercury), and some are gas (like helium).
5. Which word is not a palindrome?

Answer: garage

Garage is not a palindrome. For a word to be a palindrome, it must be written the same forwards and backwards. Racecar, eye, and madam are examples of palindromes. Numbers, such as 1881, can also be palindromes.
6. Which choice is not one of the twelve months of the year?

Answer: Tuesday

January, February, and May are three of the twelve months of the year. However, Tuesday is not one of the twelve months but rather one of the seven days of the week.
7. Which Biblical person below is not a disciple of Jesus?

Answer: Jacob

In the Bible, there are twelve disciples of Jesus Christ. Their names are Peter, James, John, Andrew, Philip, Bartholomew, Matthew, Thomas, James, Thaddaeus, Simon, and Judas. After Judas's betrayal and suicide, he was replaced with Matthias. Jacob, although an important person in the Bible, is not one of the twelve disciples.
Also, Jacob appears in the Old Testament of the Bible whereas Peter, Andrew, and John appear in the New Testament.
8. Which word is not another word for short?

Answer: gigantic

Gigantic means large (the object's size is large). Small, tiny, and little are all words meaning short (the object being measured is short).
9. Which object is not a part of the body?

Answer: shoe

A shoe is not a part of the body rather but rather than an article of clothing you put on a part of the body. However, the foot, the mouth, and the ear are parts of the body.
10. Which of the following capital letters of the alphabet does not consist only of straight lines?

Answer: S

S is made up of a multi-curved line. T, F, and X all consist of straight (yet sometimes slanted) lines. Letters like B, D, and P are letters that are made up of both and multi-curved lines.
Source: Author Buddy1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us