FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Penny Saved
Quiz about A Penny Saved

A Penny Saved... Trivia Quiz


Are you good with your knowledge of American coins? Test it in this quiz!

A multiple-choice quiz by peach12. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Topics for Kids
  8. »
  9. General Topics for Kids

Author
peach12
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
315,159
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1813
Last 3 plays: sg81 (7/10), judylee (7/10), Guest 99 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the thickest coin? Hint


Question 2 of 10
2. What is the smallest coin in diameter? Hint


Question 3 of 10
3. Which coin is worth 25 cents? Hint


Question 4 of 10
4. What coin is worth 1 cent? Hint


Question 5 of 10
5. What is a coin that is worth 50 cents? Hint


Question 6 of 10
6. Whose face is on an American penny? Hint


Question 7 of 10
7. What is the name of the building on a nickel? Hint


Question 8 of 10
8. Whose face is on the American quarter? Hint


Question 9 of 10
9. Whose face is on the American dime? Hint


Question 10 of 10
10. How much is a Susan B. Anthony coin worth? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Nov 24 2023 : sg81: 7/10
Nov 14 2023 : judylee: 7/10
Nov 07 2023 : Guest 99: 10/10
Nov 04 2023 : grompit: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the thickest coin?

Answer: Nickel

The nickel is the thickest coin of about 1.95 millimeters. The quarter is the second thickest with a thickness of about 1.75 millimeters.
2. What is the smallest coin in diameter?

Answer: Dime

The dime is the smallest coin with a diameter of about 17.91 millimeters. The second smallest is the penny with a diameter of about 19.05 millimeters.
3. Which coin is worth 25 cents?

Answer: Quarter

A quarter is worth 25 cents, and it is also the most common large coin. Four quarters make a dollar.
4. What coin is worth 1 cent?

Answer: Penny

The penny is worth 1 cent, and it is almost worth the same as the Greek drachma. Five pennies are worth the same as a nickel.
5. What is a coin that is worth 50 cents?

Answer: Half Dollar

A half dollar is worth 50 cents, and it has a picture of John F. Kennedy on the front. It is the largest coin.
6. Whose face is on an American penny?

Answer: Abraham Lincoln

Abraham Lincoln's face is on the American penny, and he was the 16th president. He helped abolish slavery in America.
7. What is the name of the building on a nickel?

Answer: Monticello

Monticello was the name of the home of Thomas Jefferson. He was the third president.
8. Whose face is on the American quarter?

Answer: George Washington

George Washington was the first President of America. He was also a great general during the Revolutionary War. He lived in a home called Mt. Vernon.
9. Whose face is on the American dime?

Answer: Franklin D. Roosevelt

Franklin D. Roosevelt was President of the United States for three terms. The D. in his name stands for Delano.
10. How much is a Susan B. Anthony coin worth?

Answer: A Dollar

Susan B. Anthony was a woman who fought for women to have the right to vote (suffrage). She got her face on a coin in 1979.
Source: Author peach12

This quiz was reviewed by FunTrivia editor NatalieW before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
12/10/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us