FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about German Bs
Quiz about German Bs

German Bs Trivia Quiz


This is a quiz on some of the icons, people, places and things in Germany starting with the letter B. I give you a brief description, you tell me the correct answer. The questions get progressively harder... Good luck!

A multiple-choice quiz by hews. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed Nations
  8. »
  9. Mixed Germany

Author
hews
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
107,065
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
3926
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 97 (5/10), Guest 98 (8/10), Guest 92 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. What is the capital city of Germany? It was divided into two from 1948-1989 (and from 1961-89 by the Wall). Hint


Question 2 of 10
2. Which tennis player won the Men's Wimbledon Singles Title in the years 1985-86 and 1989? Hint


Question 3 of 10
3. Which composer's works included the "Moonlight Sonata", the opera "Fidelio" and the "Eroica" symphony? Hint


Question 4 of 10
4. Which is Germany's largest manufacturer of chemical and health care products? Hint


Question 5 of 10
5. Which widely exported German beer was first brewed in Bremen in 1873 and traditionally appears in a green bottle? Hint


Question 6 of 10
6. Which iconic symbol of Berlin was first built in 1791 and closed to traffic from 1961 until 1989? Hint


Question 7 of 10
7. Which former left-wing German Chancellor signed the Moscow Treaty with Leonid Brezhnev in 1970 and was in power from 1969-1974? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name given to the first division in German football (soccer)? The...?

Answer: (10 letters, starts with "b", ends in "a" - watch spelling!!)
Question 9 of 10
9. Operation "Barbarossa" was the code name for the German invasion of which country during World War II? Hint


Question 10 of 10
10. Now, a film question: Which enormously popular film, first released in the United States in 1982, centered around the crew of a German submarine and their desperate struggle for survival in the North Atlantic during World War II?

Answer: (Two Words)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 07 2024 : Guest 97: 5/10
Jun 06 2024 : Guest 98: 8/10
Jun 05 2024 : Guest 92: 9/10
May 24 2024 : heidi66: 10/10
May 15 2024 : Guest 151: 10/10
May 11 2024 : Guest 89: 8/10
Apr 22 2024 : Guest 93: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the capital city of Germany? It was divided into two from 1948-1989 (and from 1961-89 by the Wall).

Answer: Berlin

Berlin is also the largest city in Europe in area - over four times larger than Paris.
2. Which tennis player won the Men's Wimbledon Singles Title in the years 1985-86 and 1989?

Answer: Boris Becker

Becker also won an Olympic Gold Medal in the 1992 Men's Doubles tournament.
3. Which composer's works included the "Moonlight Sonata", the opera "Fidelio" and the "Eroica" symphony?

Answer: Beethoven

Beethoven's hearing began to deteriorate when his career was well underway, although he composed some of his best work while profoundly deaf. His 9th and final symphony (elements of which seem to be obligatory in most classic compilations) includes the choral finale "Ode to Joy".
4. Which is Germany's largest manufacturer of chemical and health care products?

Answer: Bayer

Bayer is based in the city of Leverkusen on the Rhine.
5. Which widely exported German beer was first brewed in Bremen in 1873 and traditionally appears in a green bottle?

Answer: Beck's

Beck's appeared at World Exposition in 1876 and was for many years the most recognised German beer worldwide.
6. Which iconic symbol of Berlin was first built in 1791 and closed to traffic from 1961 until 1989?

Answer: The Brandenburg Gate

The "Brandenburger Tor" is 26 meters high and 65 meters in length.
7. Which former left-wing German Chancellor signed the Moscow Treaty with Leonid Brezhnev in 1970 and was in power from 1969-1974?

Answer: Willy Brandt

Willy Brandt won the Nobel Peace Prize in 1971 for efforts to reconcile West Germany with the Eastern Bloc.
8. What is the name given to the first division in German football (soccer)? The...?

Answer: Bundesliga

The Bundesliga comprises of 18 teams, of which three are demoted each year and replaced by three teams from the second division.
9. Operation "Barbarossa" was the code name for the German invasion of which country during World War II?

Answer: The Soviet Union

Germany invaded Russia on June 22, 1941 with over 3 million troops.
10. Now, a film question: Which enormously popular film, first released in the United States in 1982, centered around the crew of a German submarine and their desperate struggle for survival in the North Atlantic during World War II?

Answer: das Boot

The original version was trimmed back from six hours prior to the American release. It was the highest grossing foreign film ever in America at the time of its release; it was surpassed four years later by "Crocodile Dundee".
Source: Author hews

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us