Quiz about Mixed Knowledge 3  Countries
Quiz about Mixed Knowledge 3  Countries

Mixed Knowledge 3 - Countries Trivia Quiz


Part Three of my Mixed Knowledge quizzes. All of these questions, however, have to do with countries.

A multiple-choice quiz by brittanyxolove. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed Nations

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
331,353
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1043
Last 3 plays: Guest 174 (8/10), Guest 109 (4/10), Pensini (5/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. Which of the following European countries has the same name as its capital city? Hint

Liechtenstein
Albania
Luxembourg
Netherlands

2. Which of these countries does not have a national flag comprised of the colors red, white, and blue? Hint

Panama
Cambodia
Morocco
Iceland

3. The krona (plural kronur) is the official currency of what country? Hint

Saudi Arabia
Iceland
South Africa
Egypt

4. The "Genies" are the highest honors awarded to movies in what country? Hint

Israel
Canada
Australia
Sweden

5. The can-can is a dance that was popularized in what country? Hint

France
Brazil
England
Italy

6. What country's flag is all white with a red circle in the center? Hint

Bangladesh
Japan
India
Brazil

7. After the sinking of the Titanic, in what country were most of the recovered victims buried? Hint

Ireland
Canada
Great Britain
United States

8. Sinai Liberation Day is a national holiday in which country? Hint

Ireland
Egypt
Cuba
Vietnam

9. Which of these countries in the European Union does not use the euro as its official national currency? Hint

Germany
Denmark
France
Austria

10. What country is home to the tallest waterfall in the world? Hint

Venezuela
New Zealand
United States
Norway


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following European countries has the same name as its capital city?

Answer: Luxembourg

The capital of Luxembourg is Luxembourg (city). Luxembourg is a land-locked country and can be found in Western Europe, bordered by Belgium to the west, Germany to the east, and France to the south.
2. Which of these countries does not have a national flag comprised of the colors red, white, and blue?

Answer: Morocco

The flag of Cambodia features three stripes: two blue ones on the top and bottom, and a slightly larger red stripe in the middle. Also, in the middle is a white depiction of the temple Angkor Wat, which is located in Angkor, Cambodia. The Iceland flag features a red, outlined in white, Nordic cross over a blue background.

The Panama flag features four squares: top left is a blue star over a white background, top right square is red, bottom left square is blue, and bottom right square is a red star on a white background.

The Morocco flag features a red background with a green, black-bordered pentagram in the middle.
3. The krona (plural kronur) is the official currency of what country?

Answer: Iceland

The word krona means "crown", as well as the Latin word corona, which also means "crown". The krona is similar to other Nordic currencies such as the Swedish krona, the Norwegian krone, and the Danish krone.

Source: Wikipedia
4. The "Genies" are the highest honors awarded to movies in what country?

Answer: Canada

The Genie awards have been around since 1980. Before that, they were known as the Canadian Film Awards and started in 1949. They were also known as the "Etrog Awards", named after sculptor Sorel Etrog, who designed the statuette.

Source: Wikipedia
5. The can-can is a dance that was popularized in what country?

Answer: France

The first appearance of the dance was in Paris of 1830. The basis of the dance is the twirling and lifting up of the skirts worn by the female dancers, as well as high kicking and seductive movements.

Source: Wikipedia
6. What country's flag is all white with a red circle in the center?

Answer: Japan

The circle in the center of Japan's flag represents the sun. The characters that make up Japan's name mean "sun-origin" and Japan is sometimes referred to as the "Land of the Rising Sun", because it is located to the east of nearby countries.

Source: Wikipedia
7. After the sinking of the Titanic, in what country were most of the recovered victims buried?

Answer: Canada

Four Canadian vessels were chartered by the White Star Line to recover bodies of the victims of the sinking. There were 328 bodies found, of which 209 were sent back to Halifax, Canada. There were 119 bodies buried at sea because of extreme damage/deterioration, 49 of which are still unidentified to this day. 121 of the victims were buried in the Fairview Lawn Cemetery, located in Halifax, more than any other cemetery in the world containing victims.

Source: titanic.gov.ns.ca/graves.html
8. Sinai Liberation Day is a national holiday in which country?

Answer: Egypt

The day celebrates the departure of the Israeli troops in 1982 from the Sinai peninsula, which Israel had taken control of since their victory of the Six-Day-War. It is celebrated every April 25th.
9. Which of these countries in the European Union does not use the euro as its official national currency?

Answer: Denmark

Germany, France, and Austria all use the euro officially. Denmark's currency is the DKK, also known as the Danish Krone.
10. What country is home to the tallest waterfall in the world?

Answer: Venezuela

The highest waterfall in the world is Angel Falls, in Venezuela. The total height is 3,212 ft, so tall that most of the water turns to mist before it nears the bottom.
Source: Author brittanyxolove

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
Jan 28 2023 : Guest 174: 8/10
Jan 27 2023 : Guest 109: 4/10
Jan 18 2023 : Pensini: 5/10
Jan 17 2023 : Guest 130: 4/10
Jan 09 2023 : Guest 89: 8/10
Jan 06 2023 : winston1: 10/10
Jan 04 2023 : Guest 86: 8/10
Dec 29 2022 : Guest 99: 9/10
Dec 28 2022 : Guest 174: 7/10

Score Distribution

quiz
2/6/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us