FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Ghosts of England
Quiz about Ghosts of England

Ghosts of England Trivia Quiz


This quiz will be difficult if you do not have a current interest in ghosts. I researched a lot of these questions on www.mysterymag.com under '101 British Ghosts and Hauntings'.

A multiple-choice quiz by vhallewell. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. The Unexplained
  8. »
  9. Ghosts

Author
vhallewell
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
166,665
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Difficult
Avg Score
5 / 10
Plays
1591
Awards
Top 35% Quiz
Last 3 plays: Guest 86 (8/10), colbymanram (4/10), Guest 146 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. At which Oxford college does John Crocker reside? Hint


Question 2 of 10
2. Which hospital in London is haunted by Florence Nightingale? Hint


Question 3 of 10
3. Which wife of King Henry VIII is said to haunt the Tower of London? Hint


Question 4 of 10
4. Which ghost was mentioned in Bram Stoker's "Dracula"? Hint


Question 5 of 10
5. Dover Castle in Kent is haunted by a member of the army killed during the Napoleonic Wars. What was he? Hint


Question 6 of 10
6. Which river does Anne Boleyn cross every Christmas Eve? Hint


Question 7 of 10
7. Thorpe Hall in Lincolnshire is haunted by a Spanish woman, but why did she choose this place? Hint


Question 8 of 10
8. The spirit of King Arthur is rumoured to have remained where? Hint


Question 9 of 10
9. The 'father of all clowns' Grimaldi haunts which famous London theatre? Hint


Question 10 of 10
10. Not so much a ghost, but an 'un-dead' - what lurks at Croglin Low Hall in Cumbria? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 24 2024 : Guest 86: 8/10
Apr 20 2024 : colbymanram: 4/10
Apr 09 2024 : Guest 146: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. At which Oxford college does John Crocker reside?

Answer: Exeter College

John Crocker is a headless ghost who haunts the site of his tomb at Exeter College. He was an Elizabethan scholar, and has been seen dressed in yellow breeches, dress and jacket.
2. Which hospital in London is haunted by Florence Nightingale?

Answer: St Thomas' Hospital

Florence Nightingale is rumoured to still lurk around the wards of St Thomas' Hospital in London. (I went to a school named St Thomas' and they said that was haunted as well!)
3. Which wife of King Henry VIII is said to haunt the Tower of London?

Answer: Anne Boleyn

Anne Boleyn was Henry's second wife, who was beheaded at the Tower of London for the crime of treason against the King. She is said to be one of many headless apparitions at the Tower of London.
4. Which ghost was mentioned in Bram Stoker's "Dracula"?

Answer: St Hilda of Whitby Abbey

Bram Stoker mentions St Hilda in his book "Dracula". She is a real ghost who haunts Whitby Abbey in North Yorkshire.
5. Dover Castle in Kent is haunted by a member of the army killed during the Napoleonic Wars. What was he?

Answer: Drummer boy

It is said that a headless drummer boy haunts Dover Castle - the site at which he was killed during the Napoleonic Wars.
6. Which river does Anne Boleyn cross every Christmas Eve?

Answer: River Eden

Well, Anne Boleyn is certainly a busy bee... She is said to cross the River Eden outside Hever Castle every Christmas Eve. If you look up the River Eden in relation to this claim, make sure it is the one in Kent not Cumbria.
7. Thorpe Hall in Lincolnshire is haunted by a Spanish woman, but why did she choose this place?

Answer: Her spirit followed the owner (and her lover) home after her death

Although Lincolnshire is a nice county, this particular ghost did in fact follow her lover back to England after her death. He was Sir John Bolle, the owner of Thorpe Hall.
8. The spirit of King Arthur is rumoured to have remained where?

Answer: Tintagel Castle in Cornwall

King Arthur is rumoured to still be at Tintagel Castle in Cornwall. The reason why he may have chosen this castle is that in 1139, Geoffrey de Monmouth published a book which claimed that Tintagel Castle was the birthplace of King Arthur.
9. The 'father of all clowns' Grimaldi haunts which famous London theatre?

Answer: The Theatre Royal on Drury Lane

Joseph Grimaldi is known as the 'father of all clowns' and he is said to haunt the Theatre Royal on Drury Lane. He set the standards in 'clowning' for all time, and his image was followed for more than 50 years.
10. Not so much a ghost, but an 'un-dead' - what lurks at Croglin Low Hall in Cumbria?

Answer: Vampire

I have not heard of a vampire in England before! However, it is said that a vampire lurks at Croglin Low Hall in Cumbria. It would seem that the north of England is not very lucky when it comes to ghosts, apparitions and such like!
Source: Author vhallewell

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Matve before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/28/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us