FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about I See Your True Colors 2
Quiz about I See Your True Colors 2

I See Your True Colors 2 Trivia Quiz


Identify the color by the clues. Clues can be descriptive, from pop culture, etc., but they all relate to a common color in some way.

A multiple-choice quiz by Sprink1234. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Colors
  8. »
  9. Rainbow Mixture

Author
Sprink1234
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
358,906
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
4181
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Dorsetmaid (10/10), Nana7770 (10/10), Guest 47 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. What color is associated with these clues: Syracuse University; Santa Ana, California; King William III; and an "agent" used by the U.S. during the Vietnam War? Hint


Question 2 of 10
2. What color is associated with these clues: a 1966 "Submarine", leader of the Tour de France, cowardice, and Pac-Man? Hint


Question 3 of 10
3. A 1991 Metallica album, a formal dinner (perhaps), Oakland Raiders, and Huey Newton's party are all associated with which color? Hint


Question 4 of 10
4. A certain U.S. military decoration, an Alice Walker novel, Roger Glover's band, and Alan Page's Viking squad are associated with which color? Hint


Question 5 of 10
5. What color is associated with these clues: a University in Providence, Rhode Island; NFL team in Cleveland; eye color of Van Morrison's "Girl"; and a 1954 Supreme Court case? Hint


Question 6 of 10
6. Alecia Beth Moore, Roger Waters' band, a 1989 Eastwood film, and Inspector Jacques Clouseau are clues associated with what color? Hint


Question 7 of 10
7. What color is associated with these clues: theatrical and music performing "Man Group"; one of two major tributaries of the Nile River; a 1996 LeAnn Rimes hit; and the U.S. Democratic party? Hint


Question 8 of 10
8. A certain square in Moscow, Cincinnati's MLB team, a 1984 Gene Wilder comedy, and a flag used to raise the alarm are clues associated with what color? Hint


Question 9 of 10
9. What color is associated with these clues: Cliffs of Dover, a 1982 Billy Idol song, office worker (maybe), and a 1968 Beatles album? Hint


Question 10 of 10
10. Rachel in "Friends", John Deere, NFL's Packers, and environmentalism are all associated with which color? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 16 2024 : Dorsetmaid: 10/10
Jul 16 2024 : Nana7770: 10/10
Jul 15 2024 : Guest 47: 10/10
Jul 09 2024 : mspurple54: 10/10
Jul 09 2024 : dslovin: 10/10
Jul 09 2024 : Guest 47: 10/10
Jul 09 2024 : Guest 174: 10/10
Jul 09 2024 : Guest 199: 10/10
Jul 07 2024 : twlmy: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What color is associated with these clues: Syracuse University; Santa Ana, California; King William III; and an "agent" used by the U.S. during the Vietnam War?

Answer: Orange

Athletic teams from Syracuse University are known as the Orange. Santa Ana is county seat of Orange County, CA. William III, a member of the House of Orange, became King of England in 1689. Agent Orange is the common name of an herbicide used by the U.S. during the Vietnam War.
2. What color is associated with these clues: a 1966 "Submarine", leader of the Tour de France, cowardice, and Pac-Man?

Answer: Yellow

"Yellow Submarine" was a 1966 hit by The Beatles. The leader of the Tour de France cycling race wears a yellow jersey. Cowardice is traditionally associated with the color yellow. The popular video game character Pac-Man is yellow.
3. A 1991 Metallica album, a formal dinner (perhaps), Oakland Raiders, and Huey Newton's party are all associated with which color?

Answer: Black

Metallica released the album "Metallica", also known as "The Black Album", in 1991. A black tie affair indicates the wearing of black tuxedos. Black is one of the team colors of the Oakland Raiders, along with silver. Huey Newton founded the Black Panther Party in 1966 in Oakland, California.
4. A certain U.S. military decoration, an Alice Walker novel, Roger Glover's band, and Alan Page's Viking squad are associated with which color?

Answer: Purple

Purple Hearts are a U.S. military decoration given to soldiers who have been wounded or killed in the line of duty. Alice Walker wrote the novel "The Color Purple". Roger Glover is the bassist for the English band Deep Purple. Hall of Famer Alan Page and the defensive line for the Minnesota Vikings during the 1960s and 1970s were also known as the Purple People Eaters.
5. What color is associated with these clues: a University in Providence, Rhode Island; NFL team in Cleveland; eye color of Van Morrison's "Girl"; and a 1954 Supreme Court case?

Answer: Brown

Brown University was founded in 1764 in Providence, Rhode Island. The Cleveland Browns football team was established in 1946 in the AAFC, prior to joining the NFL in 1950. "Brown Eyed Girl" was Van Morrison's debut single in 1967. The 1954 Supreme Court case Brown vs Board of Education was a landmark case that declared segregation of public schools to be unconstitutional.
6. Alecia Beth Moore, Roger Waters' band, a 1989 Eastwood film, and Inspector Jacques Clouseau are clues associated with what color?

Answer: Pink

Singer-songwriter Alecia Beth Moore is known professionally as Pink. Roger Waters was a founding member of the British band Pink Floyd. Clint Eastwood starred in the 1989 film "Pink Cadillac". Inspector Jacques Clouseau is a French detective in the comedy film series "The Pink Panther".
7. What color is associated with these clues: theatrical and music performing "Man Group"; one of two major tributaries of the Nile River; a 1996 LeAnn Rimes hit; and the U.S. Democratic party?

Answer: Blue

Blue Man Group is a trio of performers founded in 1987 and known for their theatrical shows and productions. The Blue Nile, originating at Lake Tana in Ethiopia, is a major tributary to the Nile River. The White Nile is the other major tributary. LeAnn Rimes released Bill Mack's "Blue" as her debut single in 1996.

The Democratic Party in the U.S. is commonly associated with the color blue.
8. A certain square in Moscow, Cincinnati's MLB team, a 1984 Gene Wilder comedy, and a flag used to raise the alarm are clues associated with what color?

Answer: Red

Red Square is considered the center of Moscow, separating the Kremlin from the historic merchant district, Kitai-gorod. The Cincinnati Reds baseball team was established in 1881. Gene Wilder starred opposite Kelly LeBrock in the 1984 movie "Woman in Red". According to the saying, someone raises the red flag to sound the alarm or warn of danger.
9. What color is associated with these clues: Cliffs of Dover, a 1982 Billy Idol song, office worker (maybe), and a 1968 Beatles album?

Answer: White

England's White Cliffs of Dover are on the coast along the English Channel and are white because of their primary composition of chalk. "White Wedding" appears on Billy Idol's self-titled album and was released in 1982. Office workers are often referred to as "white collar", as opposed to laborers being "blue collar".

The Beatles' 1968 double album is commonly known as "The White Album".
10. Rachel in "Friends", John Deere, NFL's Packers, and environmentalism are all associated with which color?

Answer: Green

Jennifer Aniston played Rachel Green in "Friends". John Deere farming and lawn equipment is painted in a distinctive shade of green. The Green Bay Packers were founded in 1919 and joined the NFL two years later. Environmentalism is a movement focused on conserving natural resources and is associated with "green" politics.
Source: Author Sprink1234

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/18/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us