FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Is That Called Bombay Too
Quiz about Is That Called Bombay Too

Is That Called Bombay Too? Trivia Quiz


From animals to films and musicals to hills, all of these have something to do with the name Bombay. You don't have to know anything about Bombay, India to take this quiz.

A multiple-choice quiz by zorba_scank. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Fun
  8. »
  9. Thematic Places

Author
zorba_scank
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
255,199
Updated
Aug 08 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
567
- -
Question 1 of 10
1. Dr. Bombay is a fictional warlock played by Bernard Fox. Which television series was he a part of? Hint


Question 2 of 10
2. Bombay Sapphire is the name of a product launched by Bacardi in 1987. What kind of alcohol is it? Hint


Question 3 of 10
3. In which country do the Bombay Hills form a regional boundary? Hint


Question 4 of 10
4. "Bombay Dreams" is a Bollywood themed musical which ran on Broadway for 284 performances. Who produced the show? Hint


Question 5 of 10
5. Is the Bombay Duck a real duck?


Question 6 of 10
6. What is a Bristol Bombay? Hint


Question 7 of 10
7. "Salaam Bombay!" is an Oscar nominated film based on the life of street children in Bombay. In which Woody Allen film do the characters watch this movie in the theatre? Hint


Question 8 of 10
8. Bombay mix is a type of mixed fruit juice popular in the UK.


Question 9 of 10
9. How many different breeds of cats are included under the term 'Bombay cat'?


Question 10 of 10
10. "Bombay" (1995) is an Indian National award winning film made in the Tamil language. It's a fictional account of the life of a Hindu-Muslim couple during the Hindu-Muslim riots of 1992 which took place in Bombay. Which of the following countries was it NOT banned in when it released? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Dr. Bombay is a fictional warlock played by Bernard Fox. Which television series was he a part of?

Answer: Bewitched

"Bewitched" was a popular American sitcom starring Elizabeth Montgomery in the lead role. The plot revolved around a witch married to a mortal. Dr. Bombay appeared in a number of episodes where he was summoned to help with spells gone wrong. He ended up making the situation worse than earlier though.

He also made an appearance on the spin off show "Tabitha" and in two episodes of the NBC show "Passions".
2. Bombay Sapphire is the name of a product launched by Bacardi in 1987. What kind of alcohol is it?

Answer: Gin

The recipe for Bombay Sapphire includes ten different ingredients like almond, lemon peel and juniper berries. While the British ruled India, soldiers took quinine in the form of tonic water (mixed with gin to make the drink more palatable) as protection from malaria.
The Bombay Sapphire Designer Glass Competition is held annually where design students fashion martini cocktail glasses. In addition, the Bombay Sapphire Prize is awarded every year to an outstanding design featuring glass.
3. In which country do the Bombay Hills form a regional boundary?

Answer: New Zealand

The Bombay Hills form the boundary between the Auckland and Waikato regions in New Zealand's North Island. They are a part of the Hunua Ranges.
4. "Bombay Dreams" is a Bollywood themed musical which ran on Broadway for 284 performances. Who produced the show?

Answer: Andrew Lloyd Webber

Meera Syal scripted the musical while well-known Indian composer A. R. Rehman created the music. It enjoyed a successful theatrical run in London. The plot revolved around the journey of a young boy from the slums of Bombay to ruling the Bollywood marquee.
5. Is the Bombay Duck a real duck?

Answer: No

The Bombay duck is actually a lizardfish. Known as 'bombil' locally, it is considered a delicacy and eaten after frying it in batter. Sometimes it's also made into a pickle. The origin of the misnomer is uncertain but it may have come into use during the British Rule.

The fish was transported by train and the odour referred to as 'Bombay Mail' by the British. 'Bombay Dak' is the local translation of 'Bombay Mail' and may have lead to the name Bombay Duck. It is quite amusing to see tourists order Bombay duck at restaurants and then get into arguments with the staff when they are served fish instead.
6. What is a Bristol Bombay?

Answer: A bomber aircraft

The Bristol Bombay was a bomber aircraft in the Royal Air Force fleet during World War II.
7. "Salaam Bombay!" is an Oscar nominated film based on the life of street children in Bombay. In which Woody Allen film do the characters watch this movie in the theatre?

Answer: Scenes from a Mall

"Scenes from a Mall" (1991) starred Woody Allen and Bette Midler and was directed by Paul Mazursky. The film was set at the Beverly Center in Los Angeles, California.
8. Bombay mix is a type of mixed fruit juice popular in the UK.

Answer: False

Bombay mix is actually the British name for a traditional Indian snack called chivda. It is a mixture of lentils, peanuts, coriander, chickpeas, corn and a few other ingredients. Indian restaurants in UK commonly serve this snack. It is also known as 'Punjabi mix' in USA and 'Bhuja mix' in Australia and New Zealand.
9. How many different breeds of cats are included under the term 'Bombay cat'?

Answer: Two

There are two breeds of Bombay cats - the British Bombay cat and the American Bombay cat. The British Bombay cat belongs to the Burmese type. It has a black coat and greenish or copper coloured eyes. The American Bombay cat was created by breeding an American shorthair with a Burmese cat and it resembles a wild panther. This was done by Nikki Horner of Louisville, Kentucky in 1958.
10. "Bombay" (1995) is an Indian National award winning film made in the Tamil language. It's a fictional account of the life of a Hindu-Muslim couple during the Hindu-Muslim riots of 1992 which took place in Bombay. Which of the following countries was it NOT banned in when it released?

Answer: Bangladesh

The film took a realistic look at the riots that almost destroyed Bombay in 1992. Due to its sensitive subject, it generated a lot of controversy when it released but went on to gain both critical acclaim and commercial success. It was later dubbed into Hindi and Telugu. One of its musical tracks 'Bombay Theme' composed by A. R. Rehman featured on the soundtrack of the 2005 Nicholas Cage film "Lord of War".
Source: Author zorba_scank

This quiz was reviewed by FunTrivia editor trident before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series An Ode to Bombay:

Quizzes that were inspired by the city I was born and grew up in.

  1. Born in Bombay Easier
  2. From Bombay to Mumbai Tough
  3. An Architectural Tour of Bombay Average
  4. Mumbai (Bombay) For Visitors Average
  5. Bombay's Street Treats Average
  6. Is That Called Bombay Too? Average
  7. Getting into Top Gear in Mumbai Average
  8. Bombay on the Silver Screen Easier

4/16/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us