FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Its All Black
Quiz about Its All Black

It's All Black! Trivia Quiz


Hello! This quiz consists of ten mixed questions all having some connection with the word 'black'. The interesting information is from wikipedia.com. Enjoy!

A multiple-choice quiz by angikar. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Colors
  8. »
  9. Black

Author
angikar
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
364,340
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
1491
Last 3 plays: Guest 97 (6/10), Guest 106 (7/10), haydenspapa (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. People: By what name was the Black Prince known during his lifetime? Hint


Question 2 of 10
2. Animals: Which snake is the longest venomous snake in Africa and the second longest venomous snake in the world? Hint


Question 3 of 10
3. Humanities: What is a disreputable member of a family also called? Hint


Question 4 of 10
4. Sci/Tech: Black objects are good reflectors of radiant heat.


Question 5 of 10
5. Literature: Which of these novels described the life of a horse and appeals to us to be kind to animals? Hint


Question 6 of 10
6. History: Which disease was responsible for the Black Death in Europe? Hint


Question 7 of 10
7. Sports: In which season did Blackburn Rovers team win their first English Premier League title? Hint


Question 8 of 10
8. Brain Teasers: Movies Wordwise: Find the name of a popular 1997 science-fiction spy thriller film from the below clue.

BLMENACK

Answer: (Three Words, 3, 2 and 5 letters respectively)
Question 9 of 10
9. Geography: Black soil is suitable for the growth of cotton.


Question 10 of 10
10. For Children: Harry Potter: In which book does Sirius Black die? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 13 2024 : Guest 97: 6/10
Jul 13 2024 : Guest 106: 7/10
Jul 04 2024 : haydenspapa: 9/10
Jun 26 2024 : Guest 97: 8/10
Jun 26 2024 : Guest 75: 6/10
Jun 12 2024 : Guest 136: 5/10
Jun 11 2024 : ankitankurddit: 8/10
Jun 11 2024 : bernie73: 8/10
May 26 2024 : Guest 172: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. People: By what name was the Black Prince known during his lifetime?

Answer: Edward of Woodstock

He became the Earl of Chester in 1333 and the Duke of Cornwall in 1337. This was the first ever creation of an English duke. He was finally invested as the Prince of Wales in 1343. He was almost thirteen years old at that time.
2. Animals: Which snake is the longest venomous snake in Africa and the second longest venomous snake in the world?

Answer: black mamba

The black mamba is the fastest snake in the world. Its speed can range from 4.32 to 5.4 metres per second (16-20 km/h, 10-12 mph). It can survive in savanna, woodlands, farmlands, rocky slopes, dense forests and humid swamps.
3. Humanities: What is a disreputable member of a family also called?

Answer: the black sheep of the family

This term came around because the wool from black sheep could not be dyed. It was thus commercially undesirable. Black sheep were formed due to a gene of recessive traits. Therefore, no shepherd wanted to keep black sheep.
4. Sci/Tech: Black objects are good reflectors of radiant heat.

Answer: False

Black objects are good absorbers of radiant heat, while white objects are good reflectors. That is why we are advised to wear lighter shades in summer and darker shades in winter. However, black objects are good radiators.
5. Literature: Which of these novels described the life of a horse and appeals to us to be kind to animals?

Answer: Black Beauty

It was published first in 1877. It is written by Anna Sewell. It is one of the best books I have ever read. It was authored just before her death. Sewell died just five months after its publication.
6. History: Which disease was responsible for the Black Death in Europe?

Answer: plague

Black rats contained the pathogen that caused plague. The disease was most probably carried by oriental rat fleas, who lived on the rats. The Black Death reached its peak around the mid-14th century AD.
7. Sports: In which season did Blackburn Rovers team win their first English Premier League title?

Answer: 1994-95

Important players in their success were strikers Chris Sutton and Alan Shearer. After this win, their coach Kenny Dalglish stepped down as manager and subsequently became the director of football of the team. Manchester United finished as runners-up that season.

The English Premier League formed as the FA Premier League in 1992. In the earlier English Football League First Division ( which is presently the second tier in English football), Blackburn Rovers won the title twice (in 1912 and 1914).
8. Brain Teasers: Movies Wordwise: Find the name of a popular 1997 science-fiction spy thriller film from the below clue. BLMENACK

Answer: Men in Black

The film had sequels, with 'Men in Black 2' released in 2002 and 'Men in Black III' released in 2012. They were directed by Barry Sonnenfeld. The film starred Tommy Lee Jones as Agent K and Will Smith as Agent J. The film was based on the comic book 'The Men in Black' by by Lowell Cunningham.
9. Geography: Black soil is suitable for the growth of cotton.

Answer: true

It is also suitable for the cultivation of tobacco. It is rich in iron and magnesium. It is formed when lava from a volcano cools down. The soil contains basaltic rocks.
10. For Children: Harry Potter: In which book does Sirius Black die?

Answer: Harry Potter and the Order of the Phoenix

He was Harry's godfather. He was killed by his cousin, Bellatrix Lestrange in the Department of Mysteries. He was one of the founders of the Marauders' Map. When he went to Hogwarts, he was in Gryffindor house, unlike the rest of his family members, who were in Slytherin.
Source: Author angikar

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Snowman before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Angikar's Adventure in Authoring Quizzes:

The Adventure in Authoring Game has inspired numerous quizzes by me. I thoroughly enjoyed writing the quizzes. Will add more when I write more.

  1. All About India Average
  2. It's All Black! Average
  3. Right or Wrong Science 1 Average
  4. Down the Rivers of India Average
  5. Films Shot in Thailand Average
  6. Why Organic Chemistry is Dangerous Average
  7. Science for Kids Again Average
  8. It's All White! Average

7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us