FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Jump on the Bond Wagon 8
Quiz about Jump on the Bond Wagon 8

Jump on the 'Bond' Wagon 8 Trivia Quiz


Welcome to my eighth Common Bond quiz. Use the answers from the first nine questions to find the common bond that will give you the final answer - this time a geographical location.

A multiple-choice quiz by reedy. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. CB By Series
  8. »
  9. reedy's Series

Author
reedy
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
364,926
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
634
Question 1 of 10
1. This heir to the British throne was born on July 22nd, 2013. What is his name? Hint


Question 2 of 10
2. The national football (soccer) team of Cameroon is called The Indomitable ________. What predator completes their nickname? Hint


Question 3 of 10
3. What Scottish-born Australian artist, who lived from 1891 to 1974, was known for his meshing of western, Asian, and aboriginal styles? Hint


Question 4 of 10
4. Which production by Cirque du Soleil is touted as a "Journey into the Evolution of Mankind"? Hint


Question 5 of 10
5. Published by Comely Comix in 1975, what superhero, whose original alter ego is Tom Evans, is the prime agent of the Canadian International Security Organization? Hint


Question 6 of 10
6. Queen Elizabeth II became the longest-serving British monarch in 2015... which monarch's record did she surpass? Hint


Question 7 of 10
7. Which 1976 film, written by Sylvester Stallone, became the highest-grossing film of that year and went on to win the Oscar for Best Picture? Hint


Question 8 of 10
8. What aquatic features can be defined as "waves with crests of foam"? Hint


Question 9 of 10
9. This Pacific-region explorer was responsible for naming Mount Baker, Mount St. Helens, Mount Rainier, and Puget Sound after his friends and colleagues. Who was he? Hint


Question 10 of 10
10. And finally, what is the name of the Canadian province that is the common bond that ties together the answers to the first nine questions?

Answer: (No Abbreviations)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This heir to the British throne was born on July 22nd, 2013. What is his name?

Answer: Prince George

At the time of his birth, Prince George of Cambridge became third in line to the throne of the United Kingdom, following his grandfather (Prince Charles, the Prince of Wales), and father (Prince William, the Duke of Cambridge). Should he keep his name upon becoming king, he would be the seventh King George to sit upon the throne.
2. The national football (soccer) team of Cameroon is called The Indomitable ________. What predator completes their nickname?

Answer: Lions

Les Lions Indomptables have been one of the most successful national sides in Africa, managing to qualify for the World Cup seven times in the first 60 years of their existence (having existed since 1956). In that time they have also won the Africa Cup of Nations on five occasions.

As the lion is the national animal of Cameroon, it is more than a fitting choice for the team's nickname.
3. What Scottish-born Australian artist, who lived from 1891 to 1974, was known for his meshing of western, Asian, and aboriginal styles?

Answer: Ian Fairweather

Ian Fairweather served in both world wars, but it was during his time as a POW in Germany during WWI that he first learned to draw. After the Armistice, he studied formally for a few years before travelling the world, spending time in Canada, China, Indonesia, and Australia.

Eventually, Fairweather settled on Bribie Island, where he lived the life of a hermit in a small hut, painting until he passed in 1974. A collection of his works can be seen at the Art Gallery of New South Wales in Sydney.
4. Which production by Cirque du Soleil is touted as a "Journey into the Evolution of Mankind"?

Answer: Totem

"Totem" premiered in Montréal, Québec on April 22nd, 2010 and was written and directed by Robert Lepage, who had also done the production "Kà" (2004). "Totem" attempts to tell humanity's story, right from its evolutionary beginnings, through to mankind's yearning to fly.
5. Published by Comely Comix in 1975, what superhero, whose original alter ego is Tom Evans, is the prime agent of the Canadian International Security Organization?

Answer: Captain Canuck

"Captain Canuck" was created by Ron Leishman and Richard Comely (of Comely Comix) and published (in his first run) from 1975 until 1981. The character has been back since, in multiple iterations. Three different men have worn the suit and taken the name of Captain Canuck in that time: Tom Evans (first appearance 1975), Darren Oak (first appearance 1993), and David Semple (first appearance 2004).
6. Queen Elizabeth II became the longest-serving British monarch in 2015... which monarch's record did she surpass?

Answer: Victoria

Queen Victoria took the throne of the United Kingdom on June 20th, 1837 at the tender age of 18. Her father was Prince Edward, Duke of Kent and Strathearn, after whom Prince Edward Island is named. He was the fourth son of King George III, and never held the throne, himself.

When she was born, George III was king and Princess Alexandrina Victoria of Kent was fifth in line for the throne, after her father and his three elder brothers. Her father passed before Victoria turned one. George III died a week later and his eldest son became George IV. His next oldest son (Frederick, the Duke of York) died in 1827, and George IV died in 1830, leaving William, the Duke of Clarence, to take the throne as William IV and making Victoria the heir presumptive.
7. Which 1976 film, written by Sylvester Stallone, became the highest-grossing film of that year and went on to win the Oscar for Best Picture?

Answer: Rocky

"Rocky" tells the tale of Italian-American boxer Rocky Balboa in a Cinderella story that takes him from boxing in local Philadelphia clubs to getting a chance to fight for the World Heavyweight Championship. Although it was a low budget ($1 million) film, it grossed $225 million at the box office and vaulted Sly Stallone into the limelight.

The success of "Rocky" enabled it to be turned into a franchise that spawned multiple sequels, including:

"Rocky II" (1979)
"Rocky III" (1982)
"Rocky IV" (1985)
"Rocky V" (1990)
"Rocky Balboa" (2006)
"Creed" (2015)
8. What aquatic features can be defined as "waves with crests of foam"?

Answer: Whitecaps

Whitecaps are generally small to medium waves in rough water, moved by the wind. The crests of the waves break and foam, giving them the look of a white cap.
9. This Pacific-region explorer was responsible for naming Mount Baker, Mount St. Helens, Mount Rainier, and Puget Sound after his friends and colleagues. Who was he?

Answer: George Vancouver

George Vancouver (1757-1798) joined the Royal Navy at the age of 13 and at the age of 25 was selected to join Captain James Cook's second voyage (1772-75) and also his third (1776-80). In 1790 he was granted his own command and he captained the HMS Discovery on an expedition that would last from 1791 to 1795. He visited Cape Town, Australia, New Zealand, Tahiti, and Hawaii before going on to explore North America's Pacific Northwest (arriving in 1792).

The locations he named?
Mount Baker was named for 3rd Lieutenant Joseph Baker, who spotted it.
Mount St. Helens was named for Alleyne Fitzherbert, 1st Baron St Helens.
Mount Rainier was named for his friend, Rear Admiral Peter Rainier.
Puget Sound was named for HMS Discovery's lieutenant Peter Puget.
10. And finally, what is the name of the Canadian province that is the common bond that ties together the answers to the first nine questions?

Answer: British Columbia

Qn 1 - Prince George is a city in the interior of BC, slightly east of the centre of the province.
Qn 2 - The Lions are BC's Canadian Football League team, in existence since 1953.
Qn 3 - Fairweather Mountain is BC's highest peak, reaching to a height of 4,671 metres.
Qn 4 - Totem poles are a custom of many of the First Nations peoples of British Columbia, especially in the coastal region.
Qn 5 - BC's National Hockey League franchise are called the Vancouver Canucks.
Qn 6 - BC's capital city, Victoria, was named for the British Monarch (in 1843).
Qn 7 - The predominant geographical feature of BC is the Rocky Mountains.
Qn 8 - The Whitecaps FC are Vancouver's Major League Soccer team, founded in 1974, and part of the MLS since 2011.
Qn 9 - BC's largest city is named for George Vancouver, as is Vancouver Island, where the capital city Victoria is located.
Source: Author reedy

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Categorically Insane:

As a followup to my 'Categorical Firsts' and 'Categorically Better' quiz lists, I have created a list of my 20th quiz written in each of the main FunTrivia categories. By this time, I hope my quizzes have managed a minimum level of quality. Enjoy!

  1. All Things Green Average
  2. Altered Proverbs Very Easy
  3. True Celebrity Names (Born in the 1880s) Easier
  4. The Thread That Binds Us Average
  5. Shake, Rattle and Roll Average
  6. Jump on the 'Bond' Wagon 8 Average
  7. Canadian Heights Average
  8. State of the Union (1st-10th) Easier
  9. The Games I Love to Play Average
  10. Goddesses of Love Easier
  11. Deep Thoughts Average
  12. What's in a Name? Tough

Also part of quiz list
3/5/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us