FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Saints And Sinners
Quiz about Saints And Sinners

Saints And Sinners Trivia Quiz


This is a devil of a quiz about the good and the bad. It's wicked. The questions start off easy and increase in difficulty. Have fun.

A multiple-choice quiz by Quizzical. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Fun
  8. »
  9. Thematic People

Author
Quizzical
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
40,847
Updated
Dec 03 21
# Qns
25
Difficulty
Average
Avg Score
16 / 25
Plays
3435
Last 3 plays: Guest 92 (19/25), Guest 104 (18/25), Guest 90 (14/25).
- -
Question 1 of 25
1. Who is the Patron Saint of travellers? Hint


Question 2 of 25
2. Name the island off the coast of French Guiana which was formerly a leper colony then a French penal colony from 1895 until 1938. Hint


Question 3 of 25
3. Name the large breed of dog with a dense red-and-white coat which was formerly used as a rescue dog in mountainous regions. Hint


Question 4 of 25
4. This vocal girl group had British Number One Singles with 'Never Ever'(1997), 'Pure Shores'(2000) and 'Black Coffee'(2000) to name a few. Hint


Question 5 of 25
5. Which of these is an informal jocular name for Satan? Hint


Question 6 of 25
6. The novels 'Shame'(1983) and 'The Satanic Verses'(1988) were written by which author? Hint


Question 7 of 25
7. Whose feast day is July 15th when it is popularly believed that if it rains on this day then the rain will persist for the next forty days? Hint


Question 8 of 25
8. A person who promotes an opposing or unpopular view, often for the sake of an argument is playing devil's ... ? Hint


Question 9 of 25
9. Which volcanic island in the Caribbean has Castries as its capital? Hint


Question 10 of 25
10. Which large fish having very wide winglike pectoral fins and feeding on plankton is known as a devilfish or devil ray? Hint


Question 11 of 25
11. Name the 1966 film starring Clint Eastwood, Lee Van Cleef and Eli Wallach. Hint


Question 12 of 25
12. Name the sports and tourist centre in eastern Switzerland. Hint


Question 13 of 25
13. Name the savoury of prunes wrapped in bacon slices and served on toast. Hint


Question 14 of 25
14. Who wrote 'August is a Wicked Month' and 'A Pagan Place'? Hint


Question 15 of 25
15. Name the large black rove beetle with large jaws and ferocious habits. Hint


Question 16 of 25
16. Which annual horse race run at Doncaster, England, since 1776 and is one of the classics of the flat-racing season? Hint


Question 17 of 25
17. Name the palace in Pall Mall which was a London residence of British monarchs from 1697 to 1837. Hint


Question 18 of 25
18. Name the 1974 British Number One hit for Suzi Quatro. Hint


Question 19 of 25
19. Which town in south-west England in south Cornwall had a china clay industry? Hint


Question 20 of 25
20. A popular name for a dragonfly is Hint


Question 21 of 25
21. Its capital is Jamestown and it is a volcanic island in the South Atlantic. Hint


Question 22 of 25
22. In Norse Mythology, the god of mischief and destruction is Hint


Question 23 of 25
23. The name given to the planet Venus when it rises as the morning star is Hint


Question 24 of 25
24. Who wrote the book 'The Old Devils'? Hint


Question 25 of 25
25. Who wrote the book 'The Kingdom of the Wicked' (1985)? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 23 2024 : Guest 92: 19/25
Feb 14 2024 : Guest 104: 18/25
Feb 11 2024 : Guest 90: 14/25
Jan 17 2024 : Guest 172: 11/25
Jan 13 2024 : Guest 206: 6/25
Jan 11 2024 : Guest 104: 17/25
Jan 09 2024 : Guest 174: 12/25

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the Patron Saint of travellers?

Answer: St. Christopher

2. Name the island off the coast of French Guiana which was formerly a leper colony then a French penal colony from 1895 until 1938.

Answer: Devil's Island

3. Name the large breed of dog with a dense red-and-white coat which was formerly used as a rescue dog in mountainous regions.

Answer: St. Bernard

So called as they were kept by the monks of the hospice at the Great St. Bernard Pass.
4. This vocal girl group had British Number One Singles with 'Never Ever'(1997), 'Pure Shores'(2000) and 'Black Coffee'(2000) to name a few.

Answer: All Saints

5. Which of these is an informal jocular name for Satan?

Answer: Old Nick

6. The novels 'Shame'(1983) and 'The Satanic Verses'(1988) were written by which author?

Answer: Salman Rushdie

7. Whose feast day is July 15th when it is popularly believed that if it rains on this day then the rain will persist for the next forty days?

Answer: St Swithin

8. A person who promotes an opposing or unpopular view, often for the sake of an argument is playing devil's ... ?

Answer: Advocate

9. Which volcanic island in the Caribbean has Castries as its capital?

Answer: St. Lucia

10. Which large fish having very wide winglike pectoral fins and feeding on plankton is known as a devilfish or devil ray?

Answer: Manta ray

11. Name the 1966 film starring Clint Eastwood, Lee Van Cleef and Eli Wallach.

Answer: The Good, the Bad and the Ugly

12. Name the sports and tourist centre in eastern Switzerland.

Answer: St. Moritz

13. Name the savoury of prunes wrapped in bacon slices and served on toast.

Answer: Devils-on-horseback

Angels-on-horseback are a savoury of oysters wrapped in bacon slices and served on toast. Angel's tears is another name for moonflower.
14. Who wrote 'August is a Wicked Month' and 'A Pagan Place'?

Answer: Edna O'Brien

15. Name the large black rove beetle with large jaws and ferocious habits.

Answer: Devil's coach - horse

16. Which annual horse race run at Doncaster, England, since 1776 and is one of the classics of the flat-racing season?

Answer: St. Leger

17. Name the palace in Pall Mall which was a London residence of British monarchs from 1697 to 1837.

Answer: St. James's Palace

18. Name the 1974 British Number One hit for Suzi Quatro.

Answer: Devil Gate Drive

19. Which town in south-west England in south Cornwall had a china clay industry?

Answer: St. Austell

20. A popular name for a dragonfly is

Answer: Devil's Darning Needle

21. Its capital is Jamestown and it is a volcanic island in the South Atlantic.

Answer: Saint Helena

22. In Norse Mythology, the god of mischief and destruction is

Answer: Loki

In Norse mythology, Hel is the goddess of the dead. Frigg is the wife of Odin also goddess of the heavens and married love. Balder is the son of Frigg and Odin noted for his beauty and sweet nature.
23. The name given to the planet Venus when it rises as the morning star is

Answer: Lucifer

24. Who wrote the book 'The Old Devils'?

Answer: Kingsley Amis

In 1986 he won the Booker Prize for 'The Old Devils'.
25. Who wrote the book 'The Kingdom of the Wicked' (1985)?

Answer: Anthony Burgess

Hope you enjoyed the quiz.
Source: Author Quizzical

This quiz was reviewed by FunTrivia editor ArleneRimmer before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Signers, Singers and Sinners:

A group of quizzes on some people from history and the world of entertainment.

  1. Saints And Sinners Average
  2. Signers of the Declaration of Independence Average
  3. Sign Languages Average
  4. Warning Sign Easier
  5. Seven Deadly Sins Average
  6. A Song About a Woman Very Easy
  7. Country Singers in Country Songs Average
  8. Johnny Cash Average

3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us