FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Colorful World
Quiz about The Colorful World

The Colorful World Trivia Quiz


Colors are applied to many things in more and deeper contexts than just colors of objects - which color name goes with the following items?

A multiple-choice quiz by merylfederman. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Colors
  8. »
  9. Rainbow Mixture

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
351,634
Updated
Feb 02 22
# Qns
10
Difficulty
Very Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
5283
Awards
Top 5% quiz!
Last 3 plays: Guest 172 (10/10), Guest 24 (9/10), Guest 217 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which color is Emma Frost's Queen in the "X-Men" comics, the type of Terror carried out by counter-revolutionaries, and the wedding Billy Idol sang about? Hint


Question 2 of 10
2. What color was Manfred Von Richthofen's Baron, the Hot Chili Peppers group, and paired with "Black" in the title of a novel by Stendhal? Hint


Question 3 of 10
3. Which color described Prince Edward (oldest son of Edward III), what you "take" when you join the Night Watch in George RR Martin's "A Song of Ice and Fire", and Tuesday, October 29, 1929's stock market event? Hint


Question 4 of 10
4. Which color refers to an event where there are two full moons in one month, the collar of a manual laborer, and a very unfortunate "screen of death" seen on Microsoft operating systems such as XP, Vista, and Windows 7? Hint


Question 5 of 10
5. Which color refers to the "scale" used to print monochromatic images, a 2012 Liam Neeson movie about a man fighting wolves in the wilderness, and the Havens that JRR Tolkein's characters go off to from Middle Earth? Hint


Question 6 of 10
6. What color refers to the berets worn by the US Army Special Forces, and superheroes Arrow, Lantern, and Hornet? Hint


Question 7 of 10
7. What color refers to a "heart" an American soldier could be awarded after being wounded in action, or prose that is overly sappy or poetic? Hint


Question 8 of 10
8. Which color refers to the team of ladies led by Rizzo in "Grease", and the "Panther" movies featuring the character Jacques Clouseau? Hint


Question 9 of 10
9. Which color refers to exceptionally sensational journalism and a submarine described by the Beatles? Hint


Question 10 of 10
10. Which song refers to the eye color of a titular girl that Van Morrison sings about, and a type of sub-stellar celestial dwarf? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 18 2024 : Guest 172: 10/10
Jul 18 2024 : Guest 24: 9/10
Jul 17 2024 : Guest 217: 10/10
Jul 17 2024 : Guest 70: 10/10
Jul 17 2024 : TAKROM: 10/10
Jul 17 2024 : Mpproch: 10/10
Jul 16 2024 : missfitgurl: 9/10
Jul 15 2024 : pegnolan: 9/10
Jul 15 2024 : teddyboss: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which color is Emma Frost's Queen in the "X-Men" comics, the type of Terror carried out by counter-revolutionaries, and the wedding Billy Idol sang about?

Answer: White

The "White Queen" is Emma Frost's title in the Hellfire Club, a group of villains in the "X-Men" comics. A "White Terror", in contrast with a "Red Terror", is a reactionary act of violence first named in the French Revolution's backlash against the Reign of Terror. And Billy Idol's song "White Wedding" debuted in 1982.
2. What color was Manfred Von Richthofen's Baron, the Hot Chili Peppers group, and paired with "Black" in the title of a novel by Stendhal?

Answer: Red

German pilot Manfried Von Richthofen was known as the "Red Baron" during World War One, and gained renown flying in a red plane. The Red Hot Chili Peppers are a musical group from the 1980s. "The Red and the Black" was a novel by Stendhal written in 1830.
3. Which color described Prince Edward (oldest son of Edward III), what you "take" when you join the Night Watch in George RR Martin's "A Song of Ice and Fire", and Tuesday, October 29, 1929's stock market event?

Answer: Black

Prince Edward was known as the "Black Prince" after his death and the source of the nickname remains unknown. In "A Song of Ice and Fire", you can "take the black" when you join the Night's Watch, a group that protects Westeros from predators in the north, and the stock market crash of 1929 was called "Black Tuesday".
4. Which color refers to an event where there are two full moons in one month, the collar of a manual laborer, and a very unfortunate "screen of death" seen on Microsoft operating systems such as XP, Vista, and Windows 7?

Answer: Blue

A "blue moon" is when a full moon occurs twice in a month, a "blue-collar" worker is one in a manual labor position, and a "blue screen of death" is when a Microsoft computer crashes, an often terrifying experience.
5. Which color refers to the "scale" used to print monochromatic images, a 2012 Liam Neeson movie about a man fighting wolves in the wilderness, and the Havens that JRR Tolkein's characters go off to from Middle Earth?

Answer: Gray

Grayscale means that all colors are printed in black and white, "The Gray" was a Liam Neeson movie about a lonely man fighting wolves to survive, and Tolkein sends his Ring-bearer characters and elves off to a place called "The Grey Havens".
6. What color refers to the berets worn by the US Army Special Forces, and superheroes Arrow, Lantern, and Hornet?

Answer: Green

The US Army Special Forces are named after their headgear, and Green Hornet, Green Arrow and Green Lantern are superheroes. The Green Hornet is a masked vigilante, the Green Arrow is an archer in the DC comics universe, and Green Lantern is a set of superheroes with rings that generate physical objects - also from the DC universe.
7. What color refers to a "heart" an American soldier could be awarded after being wounded in action, or prose that is overly sappy or poetic?

Answer: Purple

The Purple Heart is a medal for those wounded or killed in action in the US Army that has been awarded since World War One. "Purple prose" refers to overly sentimental or sappy writing.
8. Which color refers to the team of ladies led by Rizzo in "Grease", and the "Panther" movies featuring the character Jacques Clouseau?

Answer: Pink

The Pink Ladies in "Grease" were a clique of fashion-conscious, popular girls who take in Sandy, the main female character who is new to the school. "The Pink Panther" is a movie series about a diamond called "the pink panther" that stars a bumbling detective named Jacques Clouseau.
9. Which color refers to exceptionally sensational journalism and a submarine described by the Beatles?

Answer: Yellow

Yellow journalism, a term coined during the Hearst v. Pulitzer newspaper rivalry of the 1890s, is a derogatory term for journalism that sensationalizes stories without factual evidence to back up claims. "Yellow Submarine" is a classic Beatles song as well as a Beatles film scored with their music.
10. Which song refers to the eye color of a titular girl that Van Morrison sings about, and a type of sub-stellar celestial dwarf?

Answer: Brown

Van Morrison's song "Brown Eyed Girl" was released in 1967 and became a top-ten hit in the US. A "brown dwarf" is a type of difficult-to-detect, low-magnitude sub-stellar celestial object, the first one of which was verified in 1995.
Source: Author merylfederman

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us