FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about When Hell Freezes Over
Quiz about When Hell Freezes Over

When Hell Freezes Over Trivia Quiz


"When Hell Freezes Over" is a saying that refers to something that will never happen. See if you can identify these "will never happen" things that did.

A matching quiz by darksplash. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Fun
  8. »
  9. Thematic Abstract Ideas

Author
darksplash
Time
3 mins
Type
Match Quiz
Quiz #
385,614
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
9 / 10
Plays
1365
Awards
Top 10% Quiz
Last 3 plays: doc_astro (10/10), Guest 104 (8/10), Guest 172 (5/10).
(a) Drag-and-drop from the right to the left, or (b) click on a right side answer box and then on a left side box to move it.
QuestionsChoices
1. "We don't like their sound, and guitar music is on the way out."   
  Telephone
2. "________ are interesting toys but of no military value."   
  Airplanes
3. "Man will never reach _______ regardless of all future scientific advances."  
  Computers
4. "The _________ will never go off. I speak as an expert in explosives."  
  iPhone
5. "There's no chance that the ________ is going to get any significant market share."  
  The Beatles
6. "I think there is a world market for maybe five ________."  
  Atomic bomb
7. "This ________ has too many shortcomings to be seriously considered as a means of communication. The device is inherently of no value to us."  
  The Grand Canyon
8. "Ours has been the first, and doubtless to be the last, to visit this profitless locality."   
  Television
9. "While theoretically and technically _________ may be feasible, commercially and financially it is an impossibility."  
  Talk
10. "Who the hell wants to hear actors _________?"  
  The Moon





Select each answer

1. "We don't like their sound, and guitar music is on the way out."
2. "________ are interesting toys but of no military value."
3. "Man will never reach _______ regardless of all future scientific advances."
4. "The _________ will never go off. I speak as an expert in explosives."
5. "There's no chance that the ________ is going to get any significant market share."
6. "I think there is a world market for maybe five ________."
7. "This ________ has too many shortcomings to be seriously considered as a means of communication. The device is inherently of no value to us."
8. "Ours has been the first, and doubtless to be the last, to visit this profitless locality."
9. "While theoretically and technically _________ may be feasible, commercially and financially it is an impossibility."
10. "Who the hell wants to hear actors _________?"

Most Recent Scores
Apr 16 2024 : doc_astro: 10/10
Apr 15 2024 : Guest 104: 8/10
Apr 11 2024 : Guest 172: 5/10
Mar 12 2024 : sluggo13: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. "We don't like their sound, and guitar music is on the way out."

Answer: The Beatles

This damning assessment came from the Decca Recording Co. when it rejected the Beatles in 1962.

The "Fab Four" went on to sell 2,303,500,000 albums (and counting). During their career they spent 1,278 weeks on the US Billboard singles charts.
2. "________ are interesting toys but of no military value."

Answer: Airplanes

Frenchman Marechal Ferdinand Foch, Professor of Strategy, Ecole Superieure de Guerre, was not a fan.

This reflected a common conception among military people in the early years of the 20th century. Even when aircraft were introduced in WW1, it took some time for their full military potential to be recognised.
3. "Man will never reach _______ regardless of all future scientific advances."

Answer: The Moon

This is attributed to Dr. Lee DeForest the "father of radio & grandfather of television."

Perhaps he had never read H. G. Wells. As everyone (excluding conspiracy theorists) knows, Neil Armstrong and Buzz Aldrin were the first humans on the moon, landing on July 20, 1969.
4. "The _________ will never go off. I speak as an expert in explosives."

Answer: Atomic bomb

This prediction by Admiral William Leahy, US Atomic Bomb Project, is one that many people probably wish had been accurate.

The first test explosion of an atomic bomb took place on July 16, 1945, in the Jornada del Muerto desert in New Mexico.
5. "There's no chance that the ________ is going to get any significant market share."

Answer: iPhone

Reportedly said by Steve Balmer in 2007. He was the boss of Microsoft, rivals to iPhone maker Apple, so I guess he would say that, wouldn't he? Within seven years, Apple had sold more than 590 million iPhones and had passed the 1 billion mark by 2016.

Maybe we should cut Balmer some slack, though, for despite its iconic status and huge initial success, within 10 years of its launch the iPhone was not the market leader. While market share by manufacturer fluctuated regularly, the iPhone was accounting for fewer than 20 per cent of sales.
6. "I think there is a world market for maybe five ________."

Answer: Computers

This pithy comment is attributed to Thomas Watson, chairman of IBM in 1943, although there is scant evidence that he actually said it.

What we do know is that IBM did believe that computers were so cumbersome and expensive in the mid-20th century there would be a limited market for them.
7. "This ________ has too many shortcomings to be seriously considered as a means of communication. The device is inherently of no value to us."

Answer: Telephone

This assessment was made in a Western Union internal memo in 1876 shortly after Alexander Graham Bell made what is claimed to be the first ever telephone call.
By the start of the 21st century, there were an estimated 1.1 billion telephone lines in the world. Added to that, there were more cellphones in use than people on the planet.
8. "Ours has been the first, and doubtless to be the last, to visit this profitless locality."

Answer: The Grand Canyon

This was the conclusion of US Army explorer Lt. Joseph Ives after visiting the Grand Canyon in 1861.

Ives was born in New York City and between 1857 and 1858 commanded an expedition to explore the Colorado River from its mouth. His 1861 "Report Upon the Colorado River of the West" included early maps of the Grand Canyon.

By the early part of the 21st century, the Grand Canyon was attracting more than 4 million visitors a year.
9. "While theoretically and technically _________ may be feasible, commercially and financially it is an impossibility."

Answer: Television

This was quite a surprising assessment from Lee De Forest, an inventor who did a lot of early work on developing radio technology and also pioneered the technology for adding sound to movie film. It may explain how he came to make, and lose, four fortunes.

Born in Iowa in 1873, De Forest had more than 180 patents to his name. While he did not invent radio telegraphy, he was convinced that he could do better than its pioneers, who included Marconi, and he proved it.
10. "Who the hell wants to hear actors _________?"

Answer: Talk

'Silents are golden' may well have been the view in 1927 of Harry Warner, one of the co-founders of the eponymous "Warner Bros." movie corporation. With his brothers Albert, Sam and Jack, he pioneered early movie-making in the USA.

In 1925, Sam Warner wanted to start using sound in cinema productions. Harry had reservations and initially only accepted background music to be added. By 1927, Warner Bros. had almost been bankrupted by their rivals and it was with some reluctance that Sam agreed to making the first ever 'talking movie', "The Jazz Singer" (1927).
Source: Author darksplash

This quiz was reviewed by FunTrivia editor trident before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Commission #45:

When will you get around to playing these quizzes? All of the titles in this 45th Quiz Commission from the Author's Lounge contained the word 'When'. When did this launch? January 2017! Hop to it!

  1. When I Was Old Average
  2. When Will My Pizza Arrive? Easier
  3. When the End is Nigh Tough
  4. When in Rome Easier
  5. When I Resigned Easier
  6. When I Was One-and-Twenty Average
  7. When Shall We Three Meet Again... Very Easy
  8. When the Earth Moves Average
  9. When the Walls Come Down Average
  10. When Hell Freezes Over Easier
  11. When Irish Eyes are Crying Average
  12. When Geek Meets Geek! Average

4/19/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us