FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about You Dont Scare Me
Quiz about You Dont Scare Me

You Don't Scare Me Trivia Quiz


As a result of a challenge, here are a few things that could scare some people, but we are putting a brave face!

A multiple-choice quiz by gme24. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Thematic Fun
  8. »
  9. Thematic Abstract Ideas

Author
gme24
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
399,381
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
427
- -
Question 1 of 10
1. You don't scare me even if you are the largest lizard in the world. I'm just going to avoid visiting your country. Which country is on my blacklist? Hint


Question 2 of 10
2. You don't scare me and I can prove it by singing "I'm Not Scared". What was the name of the British group that included Patsy Kensit in its line-up that had a hit with this song? Hint


Question 3 of 10
3. You don't scare me really but I could be petrified at the sight of which creature from Greek Mythology? Hint


Question 4 of 10
4. You don't scare me even if I do have a horrified look on my face and am about to let out one mighty scream. What was the nationality of Edvard Munch, who created "The Scream"? Hint


Question 5 of 10
5. You don't scare me even if you dare me to pass through a cemetery at night. What is the fear of cemeteries called? Hint


Question 6 of 10
6. You don't scare me even if you force me to sit through a showing of the film "Sixth Sense". What was the name of the doctor played by Bruce Willis? Hint


Question 7 of 10
7. You don't scare me even if you are wailing and shrieking. In which mythology will you meet the Banshee? Hint


Question 8 of 10
8. You don't scare me even if you are screaming, swearing and vomiting. What was the name of the girl that was possessed by a demon in the film 1973 "The Exorcist"? Hint


Question 9 of 10
9. You don't scare me even if you are Count Dracula. What was the name of the solicitor who had a nervous breakdown following his visit to Transylvania? Hint


Question 10 of 10
10. You don't scare me even if you are forcing me to go in the dark. Which English Rock group had an album in 1992 called "Fear of the Dark"? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Feb 02 2024 : Guest 176: 7/10
Jan 16 2024 : Guest 175: 7/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. You don't scare me even if you are the largest lizard in the world. I'm just going to avoid visiting your country. Which country is on my blacklist?

Answer: Indonesia

The Komodo dragon lives in a few Indonesian islands that include, what a surprise, Komodo, Rinca and Flores. The dragon has very sharp teeth and claws and also possesses venom glands that contain powerful toxins that help immobilize its prey.
2. You don't scare me and I can prove it by singing "I'm Not Scared". What was the name of the British group that included Patsy Kensit in its line-up that had a hit with this song?

Answer: Eighth Wonder

The group was formed in 1983 and included, apart from Patsy, Geoff Beauchamp, Jamie Kensit, Lawrence Lewis, Jake Walters and Nigel Davis. The song was a track on the album "Fearless" which was the group's only UK release. It was very successful in Europe and managed to get into the Top Ten in the UK.
The other three options are Dutch groups.
3. You don't scare me really but I could be petrified at the sight of which creature from Greek Mythology?

Answer: Medusa

Member of the Gorgon sisters, (not a musical group), Medusa was a real horror show. She had snakes for hair and a face so ugly that would turn anyone looking at her to stone. With a little help from divine friends Perseus managed to slay her.
4. You don't scare me even if I do have a horrified look on my face and am about to let out one mighty scream. What was the nationality of Edvard Munch, who created "The Scream"?

Answer: Norwegian

Edvard Munch (1863 - 1944) was a painter and graphic artist. The inspiration for the painting came to Munch following a walk in the countryside with two friends. When his companions walked away he felt a feeling of total isolation and the scream was a manifestation of the loneliness that he felt. He painted four versions of it in pastel and paint.
5. You don't scare me even if you dare me to pass through a cemetery at night. What is the fear of cemeteries called?

Answer: Coimetrophobia

Cemetery is from the Latin word "Coemeterium "which was taken from the Greek "Koimeterion" that means place of sleep.
Graphophobia is the fear of writing, thanatophobia is the fear of death and necrophobia the fear of dead people. You are not scared are you?
6. You don't scare me even if you force me to sit through a showing of the film "Sixth Sense". What was the name of the doctor played by Bruce Willis?

Answer: Malcolm Crowe

Cole Sear was the young boy, played by Haley Joel Osment, who sees "Dead People" and Malcolm Crowe was a child psychologist.
I will not spoil your viewing pleasure by revealing what happens towards the end of the film, but my hair stood on end and nearly jumped out of my seat when the realization hit me.
Vincent Vega and Jules Winnfield are characters from the film "Pulp Fiction".
7. You don't scare me even if you are wailing and shrieking. In which mythology will you meet the Banshee?

Answer: Irish

According to Irish myth the Banshee is a precursor to death. The Irish imagined the creature as being that of a woman and her scream was a warning to the family that one of its members would soon die.
8. You don't scare me even if you are screaming, swearing and vomiting. What was the name of the girl that was possessed by a demon in the film 1973 "The Exorcist"?

Answer: Regan McNeil

The film was based on a novel by William Peter Blatty who also provided the screenplay and it was directed by William Friedkin.
Linda Blair played the role of Reagan. Kitty Winn played Sharon Spencer, a friend of Regan's mother and tutor to Regan. Ellen Burstyn played the role of Chris McNeil who was Regan's mother.
9. You don't scare me even if you are Count Dracula. What was the name of the solicitor who had a nervous breakdown following his visit to Transylvania?

Answer: Jonathan Harker

In hte book, "Dracula" Jonathan Harker visited Dracula at his castle in Transylvania in order to conclude a deal. He soon realized that he was a prisoner and managed to escape from the castle barely alive.
Abraham Van Helsing was a Dutch doctor and lawyer, Bram Stoker wrote the book and Quincy Jones was a record producer who had nothing to do with the book.
10. You don't scare me even if you are forcing me to go in the dark. Which English Rock group had an album in 1992 called "Fear of the Dark"?

Answer: Iron Maiden

It was Iron Maiden's ninth studio album. The personnel at that time were Bruce Dickinson on vocals, Dave Murray guitars, Janick Gers also on guitars, Steve Harris on bass and Nicko McBrain on drums. The album was produced by Martin Birch and Steve Harris. "Fear of the Dark", written by Steve Harris, was the last track on the album.

Other tracks include "Be Quick or Be Dead", "Afraid to Shoot Strangers" and "Wasting Love". Both Anthrax and Iron Butterfly are American groups. Black Sabbath released albums like "Paranoid", "Heaven and Hell" and "Sabbath Bloody Sabbath", but definitely not afraid of the dark.
Source: Author gme24

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series Commission #59:

Boo! For all things spooky, this quiz list takes in titles from the Author Lounge's 59th Commission, launched in October 2019, all of which had a certain quality.

  1. Zombie My Neighbour Very Easy
  2. Under My Thumbscrews Average
  3. Hungry Ghosts and Thirsty Ghouls Average
  4. Children of the Night Average
  5. Blood Splattered Dungeon Average
  6. The Witching Hour Average
  7. Close Encounters of the Scream Kind Average
  8. A Bite in the Night Easier
  9. Out of the Mist Average
  10. Colours of Death Average
  11. You Don't Scare Me Average
  12. Look Out, There's a Monster Coming Very Easy

3/1/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us