FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Devious Demon NYC Tourist Itinerary
Quiz about A Devious Demon NYC Tourist Itinerary

A Devious Demon NYC Tourist Itinerary Quiz


Several members of the Devious Demons decided to go to team member nycdmc70's birthday party in New York, and while they were there they did some sightseeing. What places did the Demons visit?

A multiple-choice quiz by Team The Devious Demons. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. New York
  8. »
  9. New York City

Author
mlcmlc
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
334,962
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1137
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 172 (9/10), 505050bobov (8/10), Samoyed7 (8/10).
- -
Question 1 of 10
1. On her first visit to New York, bubbatom1 decides to go and watch the US Open tennis tournament. Which park does she need to go to watch this great event? Hint


Question 2 of 10
2. AdamM7 decides to visit the Empire State Building. He wonders where the name was derived from, so he asks the tour guide. She replies: Hint


Question 3 of 10
3. AdamM7 visits the Statue of Liberty during his stay at New York. The Statue of Liberty was a gift given to the United States from which country? Hint


Question 4 of 10
4. The next stop in New York for izzy50 is an odd-shaped building called the Fuller Building. What is it more commonly known as? Hint


Question 5 of 10
5. With a bit of time to kill before nycdmc70's party, bubbatom1 visits this island in New York which was the first stop for the millions of immigrants who flocked to the United States. What is the name of this island? Hint


Question 6 of 10
6. This question is being brought to you by the birthday girl herself. Instead of being a tourist, then, she will serve as your tour guide. Dawn loads all of her teammates into her van, and tells them she is taking them out for a lovely outing in a local park. This park, which is located in the northeastern section of the Bronx, is the largest park in New York City. What is it? Hint


Question 7 of 10
7. Milesprower18 is interested in seeing the large sphere of stainless steel that represents the earth, located in Queens, New York. What is the name of this magnificent steel globe? Hint


Question 8 of 10
8. AdamM7 has a few hours left in New York before the plane ride home. He decides to visit the Metropolitan Museum of Art and finds that it contains more than two million paintings. When was the landmark museum first incorporated? Hint


Question 9 of 10
9. Team member mlcmlc is headed to Coney Island for a day of fun and frolic. Part of the fun will be to have a hot dog at this famous local establishment which opened in 1916. Hint


Question 10 of 10
10. Team member Debbitts wants to see the "longest-running Broadway show". What show does she see in New York City? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 01 2024 : Guest 172: 9/10
Jun 27 2024 : 505050bobov: 8/10
Jun 10 2024 : Samoyed7: 8/10
May 23 2024 : Guest 96: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. On her first visit to New York, bubbatom1 decides to go and watch the US Open tennis tournament. Which park does she need to go to watch this great event?

Answer: Flushing Meadows

Flushing Meadows-Corona Park, in Queens, is one of the largest public parks in New York City. It has been the home of the US Open since 1978. The tournament is played at the USTA Billie Jean King Tennis Center. It is the fourth and final tennis major that comprises the Grand Slam.

Question submitted by bubbatom1.
2. AdamM7 decides to visit the Empire State Building. He wonders where the name was derived from, so he asks the tour guide. She replies:

Answer: "It came from a nickname".

The nickname of New York is "the Empire State". The Empire State building was the world's tallest building from 1931 to 1973. It is 102 stories tall, and one of the seven modern wonders of the world.

Question created by AdamM7.
3. AdamM7 visits the Statue of Liberty during his stay at New York. The Statue of Liberty was a gift given to the United States from which country?

Answer: France

The Statue of Liberty was built in France, and shipped over to New York by sea in crates. It was built in 1883. It is a statue of the Roman Goddess of freedom, Libertas, who bears a torch, and has a broken chain at her feet. In 2007, 3.2 million tourists visited this monument.

Question created by AdamM7.
4. The next stop in New York for izzy50 is an odd-shaped building called the Fuller Building. What is it more commonly known as?

Answer: The Flatiron Building

This iconic building was completed in 1902 and was designated a New York City landmark in 1966. It is located at 175 Fifth Avenue in the borough of Manhattan.

Question submitted by izzy50.
5. With a bit of time to kill before nycdmc70's party, bubbatom1 visits this island in New York which was the first stop for the millions of immigrants who flocked to the United States. What is the name of this island?

Answer: Ellis Island

Ellis Island was the busiest immigration station in the United States and operated between 1892 and 1954, processing over twelve million immigrants. In 1965 it became part of the Statue of Liberty National Monument. A museum of immigration was opened on the island in 1990.

Question submitted by bubbatom1.
6. This question is being brought to you by the birthday girl herself. Instead of being a tourist, then, she will serve as your tour guide. Dawn loads all of her teammates into her van, and tells them she is taking them out for a lovely outing in a local park. This park, which is located in the northeastern section of the Bronx, is the largest park in New York City. What is it?

Answer: Pelham Bay Park

Pelham Bay Park has quite an extensive history dating back to 1639, when it was first purchased from the Native Americans by the Dutch West India Company. Several attempts had been made to colonize the land, including an attempt made by famed historical figure Anne Hutchinson and her family. Unfortunately her attempt was short lived. It is said that Anne, along with five of her children, was massacred there in the year 1643 by Mahican Indians. Today Pelham Bay Park has much to offer. There is a playground, along with tennis and basketball courts. In more recent years, a dog run has been added. Farther back in the park there is the Split Rock golf course. There are also horseback riding trails and picnic tables. If you're not in an athletic mood, however, there are several historic sites to see also, such as the Bronx Victory Column, or as Bronxonians refer to it "The Monument", which is a 75-foot structure listing the names of Bronx veterans who lost their lives in World War I.

Question submitted by nycdmc70.
7. Milesprower18 is interested in seeing the large sphere of stainless steel that represents the earth, located in Queens, New York. What is the name of this magnificent steel globe?

Answer: The Unisphere

The Unisphere is known as "the world's largest world", because of its height of twelve stories. It is one of the most massive models of the earth. It was built for the 1964 World's Fair as its theme symbol. The Unisphere is surrounded by a pool, fountains, and three large orbit rings. It is dedicated to "Man's Achievements on a Shrinking Globe in an Expanding Universe".

Question submitted by milesprower18.
8. AdamM7 has a few hours left in New York before the plane ride home. He decides to visit the Metropolitan Museum of Art and finds that it contains more than two million paintings. When was the landmark museum first incorporated?

Answer: 1870

The two million plus paintings are divided into nineteen sections, and the museum is almost four hundred metres long. Incorporation of the museum occurred in 1870 and was opened to the public shortly after incorporation.

Question created by AdamM7.
9. Team member mlcmlc is headed to Coney Island for a day of fun and frolic. Part of the fun will be to have a hot dog at this famous local establishment which opened in 1916.

Answer: Nathan's Famous

Katz's Deli is a delicatessen that opened in 1888. The Papaya King opened in 1931. Both originated in New York. Dairy Queen is a soft-serve restaurant that first opened in 1940 in Illinois. Nathan's Famous has been in the same location since 1916 and serves customers all year long.

Question submitted by mlcmlc.
10. Team member Debbitts wants to see the "longest-running Broadway show". What show does she see in New York City?

Answer: The Phantom of the Opera

"The Phantom of the Opera" opened on Broadway on January 26, 1988. The musical was composed by Andrew Lloyd Webber.

Question submitted by Debbitts.
Source: Author mlcmlc

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Related Quizzes
This quiz is part of series A few in Geography #1:

My quizzes in the 'Geography' category

  1. The Golden Isles, Georgia, USA Average
  2. A Devious Demon NYC Tourist Itinerary Average
  3. Devious Demons' Tour: My Home Town Average
  4. Devious Demons' Vacation Idyll Average
  5. Dr. Moreau's Other Island Average
  6. Amazing Gorges Average
  7. Orange You Glad You're Alive? Average
  8. Take a Tour in Bosnia and Herzegovina Average
  9. Laos: Simply Beautiful Average
  10. Sarajevo, Capital of Bosnia and Herzegovina Average

Also part of quiz list
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us