FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about ALL About Pennsylvania
Quiz about ALL About Pennsylvania

ALL About Pennsylvania Trivia Quiz


This quiz is all about Pennsylvania.

A multiple-choice quiz by fireman434. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States P-T
  8. »
  9. Pennsylvania

Author
fireman434
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
75,777
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
10 / 15
Plays
3468
- -
Question 1 of 15
1. What city is known as the Steel City? Hint


Question 2 of 15
2. What Pennsylvanian city was the capital of the United States for 10 years? Hint


Question 3 of 15
3. What river forms from the Monongahela and Allegheny rivers? Hint


Question 4 of 15
4. What year did Pennsylvania's first newspaper start? Hint


Question 5 of 15
5. Where was Benjamin Franklin born? Hint


Question 6 of 15
6. Ben Franklin started the first what? Hint


Question 7 of 15
7. What slave mailed himself to freedom? Hint


Question 8 of 15
8. Where was the Heinz Company started? Hint


Question 9 of 15
9. What year did the J.Edgar Thomson Works open? Hint


Question 10 of 15
10. What famous NFL quarterback is from Monongahela,Pennsylvania? Hint


Question 11 of 15
11. Where was Little League Baseball started? Hint


Question 12 of 15
12. What is the capital of Pennsylvania? Hint


Question 13 of 15
13. What college is located at State College, Pennsylvania? Hint


Question 14 of 15
14. What mountain range runs through Pennsylvania? Hint


Question 15 of 15
15. What year did Pennsylvania get statehood? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What city is known as the Steel City?

Answer: Pittsburgh

Pittsburgh is located in the southwestern part of the state.
2. What Pennsylvanian city was the capital of the United States for 10 years?

Answer: Philadelphia

Philadelphia was capital of the United States from 1790 to 1800.
3. What river forms from the Monongahela and Allegheny rivers?

Answer: Ohio

4. What year did Pennsylvania's first newspaper start?

Answer: 1719

The first American newspaper started in 1704 in Boston.
5. Where was Benjamin Franklin born?

Answer: Boston

He ran away to Philadelphia in 1723 at the age of 17.
6. Ben Franklin started the first what?

Answer: Volunteer Fire Company

It was called the Union Fire Company.
7. What slave mailed himself to freedom?

Answer: Henry Brown

He mailed himself from Richmond,Virginia to Philadephia.
8. Where was the Heinz Company started?

Answer: Pittsburgh

9. What year did the J.Edgar Thomson Works open?

Answer: 1875

It still operates in Braddock, a suburb of Pittsburgh.
10. What famous NFL quarterback is from Monongahela,Pennsylvania?

Answer: Joe Montana

11. Where was Little League Baseball started?

Answer: Williamsport

It started in 1939.
12. What is the capital of Pennsylvania?

Answer: Harrisburg

13. What college is located at State College, Pennsylvania?

Answer: Penn State

Home of the Nittany Lions.
14. What mountain range runs through Pennsylvania?

Answer: Appalachians

15. What year did Pennsylvania get statehood?

Answer: 1787

Source: Author fireman434

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us