FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about All About Philadelphia
Quiz about All About Philadelphia

All About Philadelphia Trivia Quiz


This quiz will test you on the city I live in, the glorious and marvelous city of Philadephia in Pennsylvania. Have fun!

A multiple-choice quiz by foil7. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States P-T
  8. »
  9. Pennsylvania

Author
foil7
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
374,892
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
417
Question 1 of 10
1. Which of these would you not see in Philadelphia? Hint


Question 2 of 10
2. What food is Philadelphia famous for? Hint


Question 3 of 10
3. Which part of Pennsylvania is Philadephia located in? Hint


Question 4 of 10
4. Philadelphia was where the Continental Congress met the first time and second time.


Question 5 of 10
5. Which river does Philadelphia border? Hint


Question 6 of 10
6. Philadelphia had many firsts in the US. Which of these, however, did they not achieve first? Hint


Question 7 of 10
7. Which of these was one of the native tribes before Europeans arrived in Philadelphia? Hint


Question 8 of 10
8. Philadelphia and its surrounding suburb areas never receive any snow.


Question 9 of 10
9. What does the word Philadelphia mean? Hint


Question 10 of 10
10. What is the sister city of Philadelphia in China? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 27 2024 : Guest 64: 6/10
Apr 18 2024 : Guest 35: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of these would you not see in Philadelphia?

Answer: Statue of Liberty

The Statue of Liberty is located on Liberty Island, New York City, New York. It is a symbol of liberty in the United States. The Liberty Bell is also a symbol of liberty and is famous for having a crack in it. The Betsy Ross House was said to be the house of the person who made the first American flag, Betsy Ross.

Independence Hall is where the Continental Congress met and wrote up the Declaration of Independence.
2. What food is Philadelphia famous for?

Answer: Cheese Steaks

The cheese steak is very popular in Philadelphia. It has onions and melting cheese in it. The other answers also exist in Philly but none is the food product it's famous for.
3. Which part of Pennsylvania is Philadephia located in?

Answer: Southeast

The city is located more east than south. To drive to Delaware from Philly takes about 30 minutes and from Philly to New Jersey takes about 10 minutes on average. It's basically on the border with two other states.
4. Philadelphia was where the Continental Congress met the first time and second time.

Answer: True

The Continental Congress of the mid-1770s met in Philadelphia. The place they met at is called Carpenters' Hall for the first meeting. In the second meeting, they met at the Pennsylvania State House.
5. Which river does Philadelphia border?

Answer: Delaware River

To its east, Philly borders the Delaware. Another river that it borders is the Schuylkill.
6. Philadelphia had many firsts in the US. Which of these, however, did they not achieve first?

Answer: First city to be settled in the US by Europeans

Philadelphia was far from being the first city to be settled in the US. The first city in the continental US to be settled by Europeans was in Florida. Juan Ponce de Leon settled in St. Augustine in 1513 and that is said to be the first recorded settlement in the US.

After that, many other settlements followed. Philadelphia was home to the first library in the US (Library Company of Philadelphia, started in 1731), the first hospital in the US (Pennsylvania Hospital, started in 1751), the first medical school in the US (Perelman School of Medicine of the University of Pennsylvania, started in 1765), the first stock exchange in the US (Philadelphia Stock Exchange, started in 1790), first zoo in the US (Philadelphia Zoo, started in 1874), and the first business school in the US (Wharton School of the University of Pennsylvania).

There were many other firsts.
7. Which of these was one of the native tribes before Europeans arrived in Philadelphia?

Answer: Lenape

The Lenni Lenape signed a treaty with William Penn to share the land. They were also part of the Algonquin Indians.
8. Philadelphia and its surrounding suburb areas never receive any snow.

Answer: False

Snow is actually pretty common in the suburbs. However, in the city areas the snow turns to rain before it reaches the ground. There is an average of 20.5 inches of snow each year according to online sources.
9. What does the word Philadelphia mean?

Answer: Brotherly Love

The word Philadelphia comes from the words "philos" (loving) and the word "adelphos" (brother). These come from ancient Greek. This is why Philly is sometimes called "The City of Brotherly Love".
10. What is the sister city of Philadelphia in China?

Answer: Tianjin

Other sister cities of Philadelphia are: Florence, Italy; Tel Aviv, Israel; Torun, Poland; Incheon, South Korea; Douala, Cameroon; and Nizhny Novgorod, Russia. Philly also has three partnership cities: Kobe, Japan; Abruzzo, Italy; and Aix-en-Provence, France.

A sister city and a partnership city are both cities that trade with another. A sister city, however, has a closer trade partnership than a partnership city.
Source: Author foil7

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us