FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Central Pennsylvania Towns
Quiz about Central Pennsylvania Towns

Central Pennsylvania Towns Trivia Quiz


See if you can name the Central Pennsylvania town or city that each clue describes.

A multiple-choice quiz by amp2006. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States P-T
  8. »
  9. Pennsylvania

Author
amp2006
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
249,796
Updated
Dec 18 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1455
Last 3 plays: JanIQ (7/10), Guest 64 (6/10), Guest 75 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. This city was named in 1815 as the capital of Pennsylvania. Lying along the Susquehanna River, this city's capitol building was dedicated by President Teddy Roosevelt in the early 1900s. What city is it? Hint


Question 2 of 10
2. This city is home to the U.S. Army Barracks and Army War College set up by none other than George Washington. It was the staging ground from which Washington set out to suppress the Whiskey Rebellion in the 1790s. What city is it? Hint


Question 3 of 10
3. This city, known as the "Sweetest Place on Earth", was founded around the factory which makes the "Great American Chocolate Bar". Its theme park is pretty cool too! What city is it? Hint


Question 4 of 10
4. This city was the site of one of the greatest and bloodiest American Civil War battles. The battle signaled the decline of the South, helping the Union in turning the war around. What city is it? Hint


Question 5 of 10
5. This city is famous for its Amish in the surrounding countryside. Hint


Question 6 of 10
6. This city is famous for dropping a pickle on New Year's Eve. Its name, in fact, describes a type of food! What city is it? Hint


Question 7 of 10
7. This city is the home to a U.S. Navy Depot and used to be one of the farthest west anyone would go in the 1700s. It is named after a job where men would fix wagons going west. What city is it? Hint


Question 8 of 10
8. This town is adjacent to Harrisburg up against the Susquehanna River and was one of the biggest steel producers in the world from the late 1800s to mid 1900s. What city is it? Hint


Question 9 of 10
9. This town is almost directly across the Susquehanna River from Harrisburg. Considered true suburbs of the city, this town's quaint 1940s middle-class houses and small downtown areas gives one a sense of the 1950s while still incorporating modern shops and pubs. What town is it? Hint


Question 10 of 10
10. This city is home to the UTZ Potato Chip Company, one of the country's largest snack manufacturer. It is named after a city in Germany. What city is it? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 14 2024 : JanIQ: 7/10
Apr 20 2024 : Guest 64: 6/10
Apr 13 2024 : Guest 75: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This city was named in 1815 as the capital of Pennsylvania. Lying along the Susquehanna River, this city's capitol building was dedicated by President Teddy Roosevelt in the early 1900s. What city is it?

Answer: Harrisburg

Harrisburg was founded by John Harris in the late 1700s, and soon became Pennsylvania's capital city. Mark Twain visited Harrisburg in the 1830s-1840s, and found it to be one of the best cities he had visited in the United States!
2. This city is home to the U.S. Army Barracks and Army War College set up by none other than George Washington. It was the staging ground from which Washington set out to suppress the Whiskey Rebellion in the 1790s. What city is it?

Answer: Carlisle

Dickinson Law College was named after the Declaration of Independence signer John Dickinson. It is now part of The Pennsylvania State University.
3. This city, known as the "Sweetest Place on Earth", was founded around the factory which makes the "Great American Chocolate Bar". Its theme park is pretty cool too! What city is it?

Answer: Hershey

Milton Hershey's fortune still funds Milton Hershey School, a private institution which helps underprivileged children receive a full education.
4. This city was the site of one of the greatest and bloodiest American Civil War battles. The battle signaled the decline of the South, helping the Union in turning the war around. What city is it?

Answer: Gettysburg

The Gettysburg battlefield contains markers, statues and monuments, commemorating every step and day of the battle.
5. This city is famous for its Amish in the surrounding countryside.

Answer: Lancaster

The Amish reside not only in Pennsylvania, but also in Ohio, Indiana and Illinois!
6. This city is famous for dropping a pickle on New Year's Eve. Its name, in fact, describes a type of food! What city is it?

Answer: Dillsburg

Dillsburg is proud of its pickle-drop during New Year's. Hundreds of people face the weather to see the Green Delight fall as the clock strikes 12!
7. This city is the home to a U.S. Navy Depot and used to be one of the farthest west anyone would go in the 1700s. It is named after a job where men would fix wagons going west. What city is it?

Answer: Mechanicsburg

Mechanistic was the point from which Conestoga wagons went west.
8. This town is adjacent to Harrisburg up against the Susquehanna River and was one of the biggest steel producers in the world from the late 1800s to mid 1900s. What city is it?

Answer: Steelton

Steel made in Steelton was shipped to the west coast and was used to build the Golden Gate Bridge in San Fransisco!
9. This town is almost directly across the Susquehanna River from Harrisburg. Considered true suburbs of the city, this town's quaint 1940s middle-class houses and small downtown areas gives one a sense of the 1950s while still incorporating modern shops and pubs. What town is it?

Answer: New Cumberland

New Cumberland still has an old 1930s single screen movie theatre that is run by one family. It is the hit of the town, the reason why it is still in business!
10. This city is home to the UTZ Potato Chip Company, one of the country's largest snack manufacturer. It is named after a city in Germany. What city is it?

Answer: Hanover

Hanover is home to descendents of German settlers from the 1700 and 1800s, known as the Pennsylvania Dutch (a corruption of "Deutch", since the settlers weren't Dutch, but German).
Source: Author amp2006

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us