FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Pennsylvania
Quiz about Pennsylvania

Test yourself! Take this Pennsylvania Quiz | States


How much do you know about the Keystone State, Pennsylvania? This quiz will let you know.

A multiple-choice quiz by IndianPainter. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States P-T
  8. »
  9. Pennsylvania

Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
3,958
Updated
Jan 18 23
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2431
Last 3 plays: mspurple54 (9/10), JanIQ (5/10), Guest 174 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. From 1995-2001, who was the governor of Pennsylvania? Hint


Question 2 of 10
2. What river separates Pennsylvania and New Jersey? Hint


Question 3 of 10
3. Benjamin Franklin moved to Pennsylvania when he was 17 years old. Which of these did he NOT invent or create? Hint


Question 4 of 10
4. Which of these planets is also a name of a town in Pennsylvania? Hint


Question 5 of 10
5. Which of these books is set in Pennsylvania? Hint


Question 6 of 10
6. Which of these states does NOT border Pennsylvania? Hint


Question 7 of 10
7. In the standard US postal system, what is the abbreviation for Pennsylvania? Hint


Question 8 of 10
8. What bridge separates Lackawaxxen, Pennsylvania from New York? Hint


Question 9 of 10
9. When visiting the Delaware National Scenic River site, you can visit a museum dedicated to Western novelist Zane Grey. That museum portrays one of the other careers that Grey tried to reach for. What was that career? Hint


Question 10 of 10
10. What is Pennsylvania's official drink? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 16 2024 : mspurple54: 9/10
May 14 2024 : JanIQ: 5/10
Apr 22 2024 : Guest 174: 7/10
Mar 31 2024 : Guest 174: 5/10
Mar 31 2024 : Guest 172: 4/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. From 1995-2001, who was the governor of Pennsylvania?

Answer: Tom Ridge

Rudy Giuliani was a mayor of New York and Jesse Ventura was the governor of Minnesota. Janet Reno was the Attorney General of the US from 1993-2001.
2. What river separates Pennsylvania and New Jersey?

Answer: Delaware

3. Benjamin Franklin moved to Pennsylvania when he was 17 years old. Which of these did he NOT invent or create?

Answer: Electricity

Many scientists before Ben Franklin knew about electricity, but he was one of the most famous electricians.
4. Which of these planets is also a name of a town in Pennsylvania?

Answer: Mars

Mars, Pennsylvania is located NE of Pittsburgh.
5. Which of these books is set in Pennsylvania?

Answer: Maniac Magee

Maniac Magee lives in Allentown. The Bobbsey Twins don't live in a landlocked state. The Last of the Summer Wine is a television program that takes place in England.
6. Which of these states does NOT border Pennsylvania?

Answer: Virginia

Pennsylvania borders New York, West Virginia, Maryland, Delaware, New Jersey, and Ohio.
7. In the standard US postal system, what is the abbreviation for Pennsylvania?

Answer: PA

8. What bridge separates Lackawaxxen, Pennsylvania from New York?

Answer: Roebling Aqueduct

9. When visiting the Delaware National Scenic River site, you can visit a museum dedicated to Western novelist Zane Grey. That museum portrays one of the other careers that Grey tried to reach for. What was that career?

Answer: Dentist

The museum show some of the tools that Zane Grey used for that short-term career.
10. What is Pennsylvania's official drink?

Answer: Milk

It also has a state insect - the lightning bug.
Source: Author IndianPainter

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us