FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The Patriotic State of Pennsylvania
Quiz about The Patriotic State of Pennsylvania

The Patriotic State of Pennsylvania Quiz


The state of Pennsylvania is located in the north eastern part of the US. It is full of lots of historical places to see.

A photo quiz by dcpddc478. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. States P-T
  8. »
  9. Pennsylvania

Author
dcpddc478
Time
2 mins
Type
Photo Quiz
Quiz #
395,130
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
364
Last 3 plays: JanIQ (7/10), Guest 96 (8/10), Guest 174 (9/10).
-
Question 1 of 10
1. What is the Pennsylvania State Flower? Hint


Question 2 of 10
2. What is the State Fossil of Pennsylvania?
Hint


Question 3 of 10
3. What is Pennsylvania's State Nickname? Hint


Question 4 of 10
4. What is the Pennsylvania State Insect? Hint


Question 5 of 10
5. What is the Pennsylvania State Tree? Hint


Question 6 of 10
6. What is the Pennsylvania State Fish? Hint


Question 7 of 10
7. Milk is the Pennsylvania State Beverage.


Question 8 of 10
8. What is the State Bird for Pennsylvania?
Hint


Question 9 of 10
9. The state capital of Pennsylvania is Pittsburgh.


Question 10 of 10
10. The State Dog of Pennsylvania is the Great Dane.



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




View Image Attributions for This Quiz

Most Recent Scores
May 14 2024 : JanIQ: 7/10
May 11 2024 : Guest 96: 8/10
Mar 31 2024 : Guest 174: 9/10
Mar 24 2024 : nyirene330: 10/10
Mar 24 2024 : Guest 24: 8/10
Mar 22 2024 : Guest 128: 9/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the Pennsylvania State Flower?

Answer: Mountain laurel

Mountain laurel was designated the State Flower in 1933. Mountain laurel is an evergreen shrub native that is also called ivybush, calico bush, and sheep laurel. It has star-shaped white and pink flowers and a lovely aroma.
2. What is the State Fossil of Pennsylvania?

Answer: Trilobite

Trilobites are Pennsylvania's state fossil and can be recognized by their large, frog-like eyes and the way it rolls up like a pill-bug. They are a common fossil found in many of the early to middle Paleozoic rocks of central Pennsylvania. They were designated the State Fossil of Pennsylvania in 1988.
3. What is Pennsylvania's State Nickname?

Answer: The Keystone State

The state of Pennsylvania has the nickname of "The Keystone State". This is mainly because it was the middle colony of the original thirteen colonies. It also was because it was central to the economic, social, and political development of the United States. A keystone is featured on the U.S. Mint's Pennsylvania quarter.
4. What is the Pennsylvania State Insect?

Answer: Firefly

The State of Pennsylvania named the firefly as the official state insect in 1974. It is a small rather plain beetle during the day. But come nighttime, fireflies can transform the night into a fairyland of brilliant twinkling lights.
5. What is the Pennsylvania State Tree?

Answer: Eastern hemlock

The eastern hemlock was named the official state tree of Pennsylvania in 1931. They are slow-growing and long-lived. The tree can take 300 years to reach maturity and may live for 800 years or more.
6. What is the Pennsylvania State Fish?

Answer: Brook trout

In 1970, the beautiful brook trout was named the official state fish. It is the only trout species that is native to Pennsylvania. Brook trout live under water conditions that are pure, clean and unpolluted.
7. Milk is the Pennsylvania State Beverage.

Answer: True

In 1982, milk was named the official state beverage of Pennsylvania. This state is the fifth largest producer of milk in the United States. Dairy farms comprise about one quarter of the state's land.
8. What is the State Bird for Pennsylvania?

Answer: Ruffed grouse

In 1931 The ruffed grouse was named the official state bird of Pennsylvania. This is a strong bird which does well during hard winters that are common in the state. They are territorial and defend their woodland strongly. They keep a harem of a couple of female birds.
9. The state capital of Pennsylvania is Pittsburgh.

Answer: False

The State Capital of Pennsylvania is Harrisburg. This is a small city that sits along the Susquehanna River. The area is believed to have been occupied since 3000 BC.
10. The State Dog of Pennsylvania is the Great Dane.

Answer: True

In 1965, the Great Dane was designated the official state dog of Pennsylvania. They were used as a hunting and working breed in frontier past of Pennsylvania. They are known for their strength, intelligence, and tolerance.
Source: Author dcpddc478

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us