FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Amsterdam
Quiz about Amsterdam

Europe Quiz: Amsterdam | 15 Questions


Amsterdam is the capital of The Netherlands. What do you know about this small-sized but great city in Europe?

A multiple-choice quiz by Vermic. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Netherlands

Author
Vermic
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
26,092
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
11 / 15
Plays
2362
Last 3 plays: Guest 151 (11/15), Guest 98 (2/15), Guest 35 (8/15).
- -
Question 1 of 15
1. The Royal Palace in the centre of Amsterdam is located on what big square? Hint


Question 2 of 15
2. Which of these is one of the main tourist attractions in Amsterdam? Hint


Question 3 of 15
3. Who was Mayor of Amsterdam in 2001? Hint


Question 4 of 15
4. The most famous sports club in Amsterdam, which is really known worldwide, is called? Hint


Question 5 of 15
5. The Dutch government is based in Amsterdam?


Question 6 of 15
6. The big river that runs through the city is called? Hint


Question 7 of 15
7. The biggest museum in Amsterdam, and home of many famous paintings by Rembrandt, is called? Hint


Question 8 of 15
8. The official nickname for Amsterdam is shared by several other cities?
What is it?
Hint


Question 9 of 15
9. Amsterdam hosted what big sports-event in 1998? Hint


Question 10 of 15
10. The biggest harbor in The Netherlands is in Amsterdam?


Question 11 of 15
11. What was the name of the Amsterdam American Football team that played in the Amsterdam Arena? Hint


Question 12 of 15
12. The Olympic Games took place in Amsterdam in what year? Hint


Question 13 of 15
13. The highest building in Amsterdam is named after a famous Dutch painter. What is the name of this building? Hint


Question 14 of 15
14. What is the name of the most important railway station in Amsterdam? Hint


Question 15 of 15
15. The final of the European Championship Soccer in 2000 between Italy and France was played in Amsterdam?



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jun 22 2024 : Guest 151: 11/15
Jun 21 2024 : Guest 98: 2/15
Jun 21 2024 : Guest 35: 8/15
Jun 20 2024 : Guest 147: 6/15
Jun 17 2024 : Guest 212: 14/15
Jun 10 2024 : Guest 169: 10/15
Jun 05 2024 : Guest 85: 2/15
Jun 01 2024 : Guest 31: 12/15
May 29 2024 : Guest 77: 14/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. The Royal Palace in the centre of Amsterdam is located on what big square?

Answer: Dam

Although the name is Royal Palace, the Queen does not live there anymore. The royal residence is in The Hague.
2. Which of these is one of the main tourist attractions in Amsterdam?

Answer: The Red Light District

3. Who was Mayor of Amsterdam in 2001?

Answer: Job Cohen

Job Cohen started his job in January 2001. The other three names are former mayors of the city.
4. The most famous sports club in Amsterdam, which is really known worldwide, is called?

Answer: Ajax

Ajax Amsterdam is a successful soccer club. The other three are also soccer clubs, but they are from Rotterdam (Feijenoord), Arnhem (Vitesse) and Eindhoven (PSV).
5. The Dutch government is based in Amsterdam?

Answer: False

Although Amsterdam is the capital of The Netherlands, the government is located in the same town as the Queen is living: The Hague.
6. The big river that runs through the city is called?

Answer: Amstel

The river is called Amstel, it is the same name as the famous Dutch beer. You know what came first...!
7. The biggest museum in Amsterdam, and home of many famous paintings by Rembrandt, is called?

Answer: Rijksmuseum

The Van Gogh Museum is also a big museum, but it's not as large as the Rijksmuseum.
8. The official nickname for Amsterdam is shared by several other cities? What is it?

Answer: Venice Of The North

The nickname is because of the many, many canals in the city.
9. Amsterdam hosted what big sports-event in 1998?

Answer: The Gay Games

10. The biggest harbor in The Netherlands is in Amsterdam?

Answer: False

The biggest harbor is in Rotterdam.
11. What was the name of the Amsterdam American Football team that played in the Amsterdam Arena?

Answer: Amsterdam Admirals

12. The Olympic Games took place in Amsterdam in what year?

Answer: 1928

13. The highest building in Amsterdam is named after a famous Dutch painter. What is the name of this building?

Answer: Rembrandt Tower

The Phillips Company is based in this gigantic building. Well, that is gigantic to European standards. If you compare it with American buildings, it's not that large.
14. What is the name of the most important railway station in Amsterdam?

Answer: Central Station

15. The final of the European Championship Soccer in 2000 between Italy and France was played in Amsterdam?

Answer: False

The match that was won by France in extra time with 2-1, was played in stadium De Kuip in Rotterdam.
Source: Author Vermic

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
6/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us