FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Netherlands Trivia
Quiz about Netherlands Trivia

Netherlands Trivia Trivia Quiz


A quiz with ten different questions about the Netherlands. All multiple choice.

A multiple-choice quiz by Giten. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Netherlands

Author
Giten
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
102,553
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
2498
Last 3 plays: Guest 4 (2/10), Guest 195 (8/10), Guest 69 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which brand of beer is Dutch? Hint


Question 2 of 10
2. Which of these painters was not Dutch? Hint


Question 3 of 10
3. We all know Amsterdam, the capital, biggest and most important city in the Netherlands. But which city comes second (in order of population)? Hint


Question 4 of 10
4. Which is NOT a province of the Netherlands? Hint


Question 5 of 10
5. How many provinces does the Netherlands have? Hint


Question 6 of 10
6. What is the size of the population of the Netherlands compared to that of the United States? Hint


Question 7 of 10
7. What is the total land area of the Netherlands compared to that of the United States? Hint


Question 8 of 10
8. What type of government does the Netherlands have? Hint


Question 9 of 10
9. Which of the following countries has never been a colony of the Netherlands? Hint


Question 10 of 10
10. Which countries border the Netherlands? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 23 2024 : Guest 4: 2/10
May 22 2024 : Guest 195: 8/10
May 13 2024 : Guest 69: 7/10
May 02 2024 : Guest 185: 7/10
Apr 26 2024 : Guest 191: 9/10
Apr 23 2024 : Guest 72: 7/10
Apr 22 2024 : Guest 54: 6/10
Mar 29 2024 : Guest 81: 0/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which brand of beer is Dutch?

Answer: Heineken

Carlsberg is from Denmark and Bit is from Germany. The right to use the name Budweiser is disputed by the Czech Republic and the U.S.
Heineken is the best selling beer in the Netherlands, still owned by the Heineken family.
2. Which of these painters was not Dutch?

Answer: Paul Gauguin

Paul Gauguin (born in Paris on June 7, 1848 - died at Atuona, Īles Marquises, on May 8,1903) was French. Vincent van Gogh lived in France, Belgium, England and the Netherlands, but was born on March 30, 1858 in Zundert in the Netherlands. He died on July 29, 1890 in Auvers-sur-Oise, France. Rembrandt van Rijn was born (in 1606 in Leiden) and died (in 1669 in Amsterdam) in the Netherlands. Johannes Vermeer was born in 1632 in Delft and died in 1675, also in Delft in the Netherlands.
3. We all know Amsterdam, the capital, biggest and most important city in the Netherlands. But which city comes second (in order of population)?

Answer: Rotterdam

Rotterdam is the second city in the Netherlands. The Hague comes 3rd, Eindhoven 5th and Groningen (my home town) 7th.
4. Which is NOT a province of the Netherlands?

Answer: Vlieland

Vlieland is one of the islands to the north of the Netherlands. Utrecht is a tricky one; it is the name of the province AND its capital.
5. How many provinces does the Netherlands have?

Answer: 12

The provinces are: Drenthe, Flevoland, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Noord-Holland, Overijssel, Utrecht, Zeeland and Zuid-Holland.
6. What is the size of the population of the Netherlands compared to that of the United States?

Answer: Around 1/17

The total population of the Netherlands is 16,067,754 (July 2002 est.). The population of the United States is 280,562,489 (July 2002 est.).
7. What is the total land area of the Netherlands compared to that of the United States?

Answer: Around 1/270

The total land area of the Netherlands is 33,883 sq km. The total land area of the United States is 9,158,960 sq km.
8. What type of government does the Netherlands have?

Answer: Constitutional monarchy

A Constitutional monarchy is a system of government that is established under a constitution, yet still has a ruling monarch. The monarch of the Netherlands was Queen Beatrix from 1980 to 2013 when she abdicated in favour of her son, King Willem-Alexander.
9. Which of the following countries has never been a colony of the Netherlands?

Answer: New Zealand

Suriname became independent in 1975, Indonesia in 1949 and The Netherlands Antilles are still a part of The Kingdom of the Netherlands. New Zealand was named after one of the 12 provinces of the Netherlands (Zeeland), but was never a colony of the Netherlands.
10. Which countries border the Netherlands?

Answer: Germany and Belgium

Belgium borders the Netherlands in the south and Germany in the east. Denmark borders Germany in the north, but doesn't border the Netherlands. Luxembourg doesn't border the Netherlands ...
Source: Author Giten

This quiz was reviewed by FunTrivia editor bloomsby before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us