FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Nederland
Quiz about Nederland

Nederland Trivia Quiz


This quiz is mainly about the capitals of Dutch provinces and the Dutch Antilles.

A multiple-choice quiz by jvannouhuys. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Netherlands

Author
jvannouhuys
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
26,281
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Average
Avg Score
12 / 15
Plays
1691
Last 3 plays: Guest 185 (13/15), Guest 86 (9/15), Guest 86 (14/15).
- -
Question 1 of 15
1. What is the capital of Noord Holland? Hint


Question 2 of 15
2. What is the capital of Zuid Holland? Hint


Question 3 of 15
3. What is the capital of Zeeland? Hint


Question 4 of 15
4. What is the capital of Brabant? Hint


Question 5 of 15
5. What is the capital of Limburg? Hint


Question 6 of 15
6. What is the capital of the province of Utrecht?

Answer: (One Word)
Question 7 of 15
7. What is the capital of Gelderland? Hint


Question 8 of 15
8. What is the capital of Overijssel? Hint


Question 9 of 15
9. What is the capital of Drenthe? Hint


Question 10 of 15
10. What is the capital of Friesland? Hint


Question 11 of 15
11. What is the capital of Groningen?

Answer: (One Word)
Question 12 of 15
12. Lelystad is the capital of Flevoland, true or false?


Question 13 of 15
13. And for the Dutch Antilles: What is the capital of Curacao? Hint


Question 14 of 15
14. What is the capital of Bonaire? Hint


Question 15 of 15
15. What is the capital of Aruba? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 02 2024 : Guest 185: 13/15
Apr 05 2024 : Guest 86: 9/15
Apr 01 2024 : Guest 86: 14/15

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What is the capital of Noord Holland?

Answer: Haarlem

Amsterdam is the capital of the Netherlands.
2. What is the capital of Zuid Holland?

Answer: Den Haag

The seat of the Dutch government is in Den Haag.
3. What is the capital of Zeeland?

Answer: Middelburg

4. What is the capital of Brabant?

Answer: Den Bosch

5. What is the capital of Limburg?

Answer: Maastricht

6. What is the capital of the province of Utrecht?

Answer: Utrecht

7. What is the capital of Gelderland?

Answer: Arnhem

8. What is the capital of Overijssel?

Answer: Zwolle

9. What is the capital of Drenthe?

Answer: Assen

10. What is the capital of Friesland?

Answer: Leeuwarden

11. What is the capital of Groningen?

Answer: Groningen

12. Lelystad is the capital of Flevoland, true or false?

Answer: True

13. And for the Dutch Antilles: What is the capital of Curacao?

Answer: Willemstad

Willemstad is also the capital of the Dutch Antilles. Philipsburg is the capital of the Dutch part of St.Maarten.
14. What is the capital of Bonaire?

Answer: Kralendijk

Paramaribo is the capital of Suriname.
15. What is the capital of Aruba?

Answer: Oranjestad

Oranjestad is also the name of the capital of St.Eustatius. The Bottom is the capital of Saba. Marigot is the capital of the French part of St.Maarten.
Source: Author jvannouhuys

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us