FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Amsterdam
Quiz about Amsterdam

Test yourself! Take this Amsterdam Quiz | Europe


A small quiz about a big cosmopolitan village

A multiple-choice quiz by gnomjas. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Europe
  8. »
  9. Netherlands

Author
gnomjas
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
47,558
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
1189
- -
Question 1 of 10
1. In what year did Amsterdam obtain its status as a city (with city rights)? Hint


Question 2 of 10
2. In 1611, Amsterdam was the first city in the world to have a... Hint


Question 3 of 10
3. What is the name of the river that runs through Amsterdam?

Answer: (This river shares its name with a well known local beer - not Heineken)
Question 4 of 10
4. What is Amsterdam's (Jiddish) nickname? Hint


Question 5 of 10
5. Together with Utrecht, Den Haag and Rotterdam, Amsterdam forms the... Hint


Question 6 of 10
6. What famous Dutch painter's house is a major tourist attraction in Amsterdam (this painter was originally from Leiden)?

Answer: (One Word)
Question 7 of 10
7. How many citizens does Amsterdam approximately have (as of July 2001)? Hint


Question 8 of 10
8. What is the name of the canal where the Anne Frank House is located? Hint


Question 9 of 10
9. The Leidseplein has one of the city's most famous coffeeshops. What is the name? Hint


Question 10 of 10
10. What is the name of the Union of Prostitutes (with an office in the Red Light District)? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
May 13 2024 : Guest 69: 5/10
May 02 2024 : Guest 185: 8/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. In what year did Amsterdam obtain its status as a city (with city rights)?

Answer: 1300

At this point in history, Amsterdam was rather insignificant and underdeveloped compared with many other Dutch cities.
2. In 1611, Amsterdam was the first city in the world to have a...

Answer: Stock exchange

3. What is the name of the river that runs through Amsterdam?

Answer: Amstel

4. What is Amsterdam's (Jiddish) nickname?

Answer: Mokum

Meaning 'city'
5. Together with Utrecht, Den Haag and Rotterdam, Amsterdam forms the...

Answer: Randstad (rand = edge, border)

If you draw lines between the four cities, you will see the borders (rand) of the most densely populated area of Holland.
6. What famous Dutch painter's house is a major tourist attraction in Amsterdam (this painter was originally from Leiden)?

Answer: Rembrandt

Rembrandt's house is located behind the famous Waterlooplein Market
7. How many citizens does Amsterdam approximately have (as of July 2001)?

Answer: 800,000

8. What is the name of the canal where the Anne Frank House is located?

Answer: Prinsengracht

9. The Leidseplein has one of the city's most famous coffeeshops. What is the name?

Answer: The Bulldog

10. What is the name of the Union of Prostitutes (with an office in the Red Light District)?

Answer: De Rode Draad (the Red Thread)

Source: Author gnomjas

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
5/26/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us