FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Cambodian Adventures
Quiz about Cambodian Adventures

Cambodian Adventures Trivia Quiz


Cambodia is one of Asia's best kept secrets as a tourist destination. What do you know about this country of temples and paddy fields?

A multiple-choice quiz by coachpauly. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Asia
  8. »
  9. Cambodia

Author
coachpauly
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
341,274
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1041
Last 3 plays: Guest 169 (8/10), Ehmer1 (8/10), ShogorPeticila (0/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of the following is the correct formal name for Cambodia? Hint


Question 2 of 10
2. What famous Cambodian landmark is found on the nation's flag? Hint


Question 3 of 10
3. What is the capital city of Cambodia? Hint


Question 4 of 10
4. Tourists to Siem Reap and Phnom Penh have a number of options for getting around. What popular hired "motor-cycle" conveyance is a common fixture on the Cambodian roads? Hint


Question 5 of 10
5. The Temple of Angkor Wat, established in the early 12th century, has special religious significance for which two primary religions? Hint


Question 6 of 10
6. Cambodia is situated in south-east Asia and has many close neighbors. Which of the following countries does NOT border Cambodia? Hint


Question 7 of 10
7. Cambodia has its own currency although many of the tourist spots willingly take U.S. dollars. What is Cambodia's own national currency? Hint


Question 8 of 10
8. Which of the following temple complexes found within the Siem Reap area is world-renowned for the fusion of tree roots into the stone structure of the temple ruins? Hint


Question 9 of 10
9. In the mid-19th century, which European power colonized Cambodia? Hint


Question 10 of 10
10. Which of the following volleyball-type sports is popular among athletes in Cambodia? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jan 28 2024 : Guest 169: 8/10
Jan 27 2024 : Ehmer1: 8/10
Jan 27 2024 : ShogorPeticila: 0/10
Jan 27 2024 : Thbigbopper: 7/10
Jan 27 2024 : Yahma: 7/10
Jan 27 2024 : robbonz: 5/10
Jan 27 2024 : DCW2: 10/10
Jan 27 2024 : maninmidohio: 7/10
Jan 27 2024 : ssabreman: 10/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the following is the correct formal name for Cambodia?

Answer: Kingdom of Cambodia

In the last 60 years, Cambodia has experienced a number of name changes. Among these include Khmer Republic, Democratic Kampuchea, People's Republic of Kampuchea, and State of Cambodia. After the restoration of the monarchy in 1993, the formal title of Kingdom of Cambodia was restored.
2. What famous Cambodian landmark is found on the nation's flag?

Answer: Angkor Wat Temple

The Angkor Wat Temple is one of the largest temple complexes in the world and accounts for a significant number of international tourists every year.
3. What is the capital city of Cambodia?

Answer: Phnom Penh

Phnom Penh is by far the largest city in Cambodia. The city is located in the south-central region of the country near the confluence of three rivers (Bassac, Mekong, and Tonle Sap).
4. Tourists to Siem Reap and Phnom Penh have a number of options for getting around. What popular hired "motor-cycle" conveyance is a common fixture on the Cambodian roads?

Answer: Tuk-Tuk

A tuk-tuk in Cambodia refers to a motorbike that has a cabin attached to its rear. Sometimes Cambodian tuk-tuks are one-piece vehicles but more commonly they are in the style of a motorcycle and a trailer.
5. The Temple of Angkor Wat, established in the early 12th century, has special religious significance for which two primary religions?

Answer: Hinduism & Buddhism

The Angkor Wat location is oriented to represent Mount Meru, home of the devas in Hindu mythology. The Hindu emphasis is evident with a large number of the wall carvings and bas-reliefs. One of the most famous is the bas-relief, "Churning of the Sea of Milk," that shows 92 asuras and 88 devas using the serpent Vasuki to churn the sea under the direction of the god Vishnu.

There is also a very heavy buddhist influence in form and structure. The official religion of Cambodia is Theravada Buddhism, practiced by over 90% of the nation's population.
6. Cambodia is situated in south-east Asia and has many close neighbors. Which of the following countries does NOT border Cambodia?

Answer: Malaysia

Vietnam borders Cambodia to the east and south. Thailand borders to the west and north, and Laos occupies a significant part of the northern border sandwiched between Thailand and Vietnam.
7. Cambodia has its own currency although many of the tourist spots willingly take U.S. dollars. What is Cambodia's own national currency?

Answer: Riel

Between 1975 and 1980, the country did not have any formal monetary system. Most Cambodians preferred to use gold or foregin currency in transactions. Following the United Nations occupation of 1993, a very large quantity of U.S. dollars was injected into the economy.

As a consequence, the U.S. dollar is the country's most common currency. Riel small denomination notes are used for fractional dollar amounts instead of using coins.
8. Which of the following temple complexes found within the Siem Reap area is world-renowned for the fusion of tree roots into the stone structure of the temple ruins?

Answer: Ta Prohm

Built in the 12th and 13th century, these abandoned ruins have been over-run by roots and branches of the silk cotton tree and the strangler fig. This was also the site of many of the filmed scenes from the hollywood blockbuster Tomb Raider starring Angelina Jolie.
9. In the mid-19th century, which European power colonized Cambodia?

Answer: France

The French influence is still be seen in the architecture, language, commerce, and culture of present-day Cambodia. The country gained its independence from France in 1953.
10. Which of the following volleyball-type sports is popular among athletes in Cambodia?

Answer: Sepak Takraw

Sepak Takraw is a popular sport in many Asian countries such as Cambodia, Singapore, Thailand, Vietnam, Malaysia, Indonesia, Myanmar, Laos, and the Philippines. It has been a regular competition in the Asian Games since 1990 and experienced its first major world championship in 2011. The game uses a rattan ball and is played across a net in a similar fashion to volleyball with the exception that the hands cannot be used. Only the knees, feet, chest and head may make contact with the ball.
Source: Author coachpauly

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Exit10 before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us