FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Geography of Cambodia
Quiz about Geography of Cambodia

Geography of Cambodia Trivia Quiz


The beauty of Cambodia is varied and curious, from its buildings, to its mountains.

A multiple-choice quiz by LuH77. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Asia
  8. »
  9. Cambodia

Author
LuH77
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
405,324
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
177
- -
Question 1 of 10
1. Phnom Aural is the highest peak in Cambodia. What mountain range is it in? Hint


Question 2 of 10
2. The Cambodian city of Battambang is situated on what river? Hint


Question 3 of 10
3. Which one of these Cambodian cities is located only ten kilometres from Cambodia's border with Thailand? Hint


Question 4 of 10
4. Preah Vihear Temple is an ancient Khmer temple which was built during the Khmer Empire. It is located on top of a 1,722 foot high cliff in what mountain range? Hint


Question 5 of 10
5. Which one of these provinces of Cambodia shares an international border with Thailand, to the west? Hint


Question 6 of 10
6. Yeak Laom Lake is a large crater lake located in what province of Cambodia? Hint


Question 7 of 10
7. Angkor Wat, the famous large temple complex, is located approximately three and a half miles from which Cambodian city? Hint


Question 8 of 10
8. At only 130 square miles, what is the smallest province of Cambodia by area? Hint


Question 9 of 10
9. Cambodia borders Thailand, Laos, Vietnam and the Gulf of Thailand. Which one of these does the province of Pailin border, at the northern edge of the Cardamom Mountains? Hint


Question 10 of 10
10. What other province of Cambodia does Mondulkiri border to the north? Hint





Most Recent Scores
Jan 30 2024 : Guest 110: 8/10
Jan 17 2024 : Guest 107: 8/10

Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Phnom Aural is the highest peak in Cambodia. What mountain range is it in?

Answer: Cardamom Mountains

The Cardamom Mountains are in both Cambodia and Eastern Thailand. This mountain range also includes the second-highest mountain in Cambodia, Phnom Samkos.
2. The Cambodian city of Battambang is situated on what river?

Answer: Sangkae

Battambang is a very popular tourist destination, largely due to the many nearby ancient temples. The Wat Baydamram temple is home to many fruit bats, who are taken care of by the monks that live there.
3. Which one of these Cambodian cities is located only ten kilometres from Cambodia's border with Thailand?

Answer: Koh Kong

Koh Kong (also called Khemarak Phoumin) is also the name of the province containing this city, and is just below the southern end of the Cardamom Mountains. The province of Koh Kong also includes Cambodia's largest island, which is also called Koh Kong.
4. Preah Vihear Temple is an ancient Khmer temple which was built during the Khmer Empire. It is located on top of a 1,722 foot high cliff in what mountain range?

Answer: D‚ngrÍk Mountains

The D‚ngrÍk Range forms a natural border between Cambodia and Thailand. Preah Vihear Temple was the subject of a bitter dispute between Thailand and Cambodia. It was ruled that the temple was in Cambodia's territory, much to the anger of Thailand.
5. Which one of these provinces of Cambodia shares an international border with Thailand, to the west?

Answer: Banteay Meanchey

Due to the Cambodian Civil Wars of the 1970s and 1980s Banteay Meanchey Province saw a lot of fighting, and as a consequence it is one of the three most heavily mined provinces in Cambodia, along with Pailin and Battambang.
6. Yeak Laom Lake is a large crater lake located in what province of Cambodia?

Answer: Ratanakiri

Yeak Laom is located five kilometres south of Banlung. The shore of Yeak Laom Lake forms a near perfect circle; the lake is about 157 feet deep.
7. Angkor Wat, the famous large temple complex, is located approximately three and a half miles from which Cambodian city?

Answer: Siem Reap

Angkor Wat sprawls over 400 acres. It has been used both for Buddhism and Hinduism, and is featured on the flag of Cambodia.
8. At only 130 square miles, what is the smallest province of Cambodia by area?

Answer: Kep

Kep is one of the newest Cambodian provinces, being created in 2008. Kep is almost completely surrounded by the Kampot province.
9. Cambodia borders Thailand, Laos, Vietnam and the Gulf of Thailand. Which one of these does the province of Pailin border, at the northern edge of the Cardamom Mountains?

Answer: Thailand

Pailin is located in western Cambodia. In 2008 Pailin, Kep and Sihanoukville were changed from municipalities into provinces, by Cambodian royal decree.
10. What other province of Cambodia does Mondulkiri border to the north?

Answer: Ratanakiri

They are the two easternmost provinces of Cambodia.
Source: Author LuH77

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/23/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us