FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Cities With Tree Names
Quiz about Cities With Tree Names

Cities With Tree Names Trivia Quiz


All of the answers are cities with a tree in their name. Good Luck

A multiple-choice quiz by bigwoo. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. USA
  8. »
  9. USA - Cities

Author
bigwoo
Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
48,413
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
6 / 10
Plays
4570
Last 3 plays: Zippy826 (10/10), Guest 166 (7/10), Guest 104 (7/10).
This quiz has 2 formats: you can play it as a or as shown below.
Scroll down to the bottom for the answer key.
1. What city was secretly built during World War Two to help in the development of the world's first atomic weapons? Hint

Pine Mountain, Utah
Spruce Valley, West Virginia
Evergreen, Montana
Oak Ridge, Tennessee

2. Cedar Rapids and Cedar Falls are both located on the Cedar River in what Midwestern State?

Answer: (Think Radar O'Reilly)
3. What Florida city made news during the 2000 Presidential election because of the 'Butterfly Ballot'? Hint

West Palm Lake
Palm Springs
West Palm Springs
West Palm Beach

4. This city in the Finger Lakes region is where Mark Twain met his wife, wrote many of his books and is buried. What city is it? Hint

Elmhurst, Missouri
Elm Tree, Missouri
Elm Grove, Illinois
Elmira, New York

5. Oakland, California, is located across the bay from San Francisco. In which cardinal direction would you look to if you wanted to see Oakland from San Francisco?

Answer: (One Word)
6. This city hosts the 'King Cotton Bass Classic' fishing tournament and is known as the 'Bass Capital of the World'. What is it? Hint

Poplar Bluff, Missouri
Pine Bluff, Arkansas
Cedar Rapids, Iowa
Maple Springs, North Carolina

7. If you visited this town nestled in the White Mountains you could ski or tour Fort Apache Historic Park. Hint

Mapleton, Oregon
Maple Grove, Montana
Pinetop-Lakeside Arizona
Pine Ridge, Washington

8. Due to its location near several national parks this town is known as the 'Gateway to the Parks'. What is it? Hint

Cedar City, Utah
Orange, Texas
Palm Desert, California
Poplarville, Arizona

9. Thomas Edison's last and greatest laboratory was built here. It is the home of the Thomas Edison National Historic Site. What is it? Hint

Pinetree, Michigan
Maple Grove, Ohio
West Orange, New Jersey
Maple Park, New Jersey

10. Some of this city's many famous citizens include Kirk Douglas, Gerald Ford, and Bob Hope who was appointed the 'Honorary Mayor'. What is this city? Hint

Oak Harbor, California
Palm Springs, California
Palm Desert, Arizona
Hollywood, California


(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What city was secretly built during World War Two to help in the development of the world's first atomic weapons?

Answer: Oak Ridge, Tennessee

Oak Ridge is now Tennessee's 5th largest city and is known as 'Science City USA'.
2. Cedar Rapids and Cedar Falls are both located on the Cedar River in what Midwestern State?

Answer: Iowa

3. What Florida city made news during the 2000 Presidential election because of the 'Butterfly Ballot'?

Answer: West Palm Beach

4. This city in the Finger Lakes region is where Mark Twain met his wife, wrote many of his books and is buried. What city is it?

Answer: Elmira, New York

5. Oakland, California, is located across the bay from San Francisco. In which cardinal direction would you look to if you wanted to see Oakland from San Francisco?

Answer: East

6. This city hosts the 'King Cotton Bass Classic' fishing tournament and is known as the 'Bass Capital of the World'. What is it?

Answer: Pine Bluff, Arkansas

7. If you visited this town nestled in the White Mountains you could ski or tour Fort Apache Historic Park.

Answer: Pinetop-Lakeside Arizona

8. Due to its location near several national parks this town is known as the 'Gateway to the Parks'. What is it?

Answer: Cedar City, Utah

Cedar City is near to Bryce Canyon, Zion and the Grand Canyon National Parks.
9. Thomas Edison's last and greatest laboratory was built here. It is the home of the Thomas Edison National Historic Site. What is it?

Answer: West Orange, New Jersey

10. Some of this city's many famous citizens include Kirk Douglas, Gerald Ford, and Bob Hope who was appointed the 'Honorary Mayor'. What is this city?

Answer: Palm Springs, California

Source: Author bigwoo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor spanishliz before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
Most Recent Scores
May 31 2023 : Zippy826: 10/10
Apr 28 2023 : Guest 166: 7/10
Apr 26 2023 : Guest 104: 7/10
Apr 24 2023 : Guest 174: 6/10
Apr 23 2023 : Guest 107: 8/10

Score Distribution

quiz
6/5/2023, Copyright 2023 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us