FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Do You Know Canada
Quiz about Do You Know Canada

Do You Know Canada Trivia Quiz


How much do you know about Canada ...

A multiple-choice quiz by china_doll. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Canada

Author
china_doll
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
39,727
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
4920
Last 3 plays: Guest 72 (4/10), Guest 68 (7/10), Guest 107 (7/10).
- -
Question 1 of 10
1. What type of economy does Canada have? Hint


Question 2 of 10
2. Where was the world's largest shopping mall immediately before the shopping mall in Dubai opened in 2009?

Hint


Question 3 of 10
3. What is Canada's national animal? Hint


Question 4 of 10
4. Which city is the capital of Canada? Hint


Question 5 of 10
5. How many territories are there in Canada? Hint


Question 6 of 10
6. Where did John Cabot first land in Canada? Hint


Question 7 of 10
7. Which province is called the 'heartland' of Canada? Hint


Question 8 of 10
8. Which sport is played the most by Canadians 15 years and older? Hint


Question 9 of 10
9. Which one of the Great Lakes that borders Canada and the USA is the deepest? Hint


Question 10 of 10
10. Which of these hockey players is from Canada? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Mar 31 2024 : Guest 72: 4/10
Mar 29 2024 : Guest 68: 7/10
Mar 28 2024 : Guest 107: 7/10
Mar 12 2024 : Guest 107: 6/10
Mar 11 2024 : Guest 70: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What type of economy does Canada have?

Answer: mixed

from grade 9 social class
2. Where was the world's largest shopping mall immediately before the shopping mall in Dubai opened in 2009?

Answer: Edmonton

It's in the Guinness Book of World Records 2001.
3. What is Canada's national animal?

Answer: beaver

The beaver is a proud and noble animal....
4. Which city is the capital of Canada?

Answer: Ottawa

5. How many territories are there in Canada?

Answer: 3

In April '99 Nunavut became Canada's third territory.
6. Where did John Cabot first land in Canada?

Answer: Newfoundland

He found a large supply of cod in the Grand Banks.
7. Which province is called the 'heartland' of Canada?

Answer: Ontario

8. Which sport is played the most by Canadians 15 years and older?

Answer: hockey

9. Which one of the Great Lakes that borders Canada and the USA is the deepest?

Answer: Lake Superior

It has a maximum depth of 405 meters.
10. Which of these hockey players is from Canada?

Answer: Dixon Ward

Dixon is from Leduc, a city just south of Edmonton.
Source: Author china_doll

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us