FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about New York City Geography
Quiz about New York City Geography

New York City Geography Trivia Quiz


I will describe certain landmarks, locations, and distinct characteristics of specific locations on the island of Manhattan and the boroughs of New York City. It's up to you to tell me where I'm talking about.

A multiple-choice quiz by Youadoodledoo. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. New York
  8. »
  9. New York City

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
257,873
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
2557
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 70 (8/10), Guest 107 (2/10), 505050bobov (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. Tom's Restaurant (of television's 'Seinfeld' fame), Columbia University, and many of the exterior shots seen in television's 'Law and Order' can all be found in what Manhattan neighborhood? Hint


Question 2 of 10
2. Bordering on Alphabet City, what neighborhood contains many of the buildings that house NYU, as well as the police station used for the exterior shots for television's 'N.Y.P.D. Blue' and the buildings found on Led Zeppelin's 'Physical Graffiti'? Hint


Question 3 of 10
3. Where does Tribeca derive its name? Hint


Question 4 of 10
4. In what neighborhood did former President Bill Clinton first operate his private office following his presidency? Hint


Question 5 of 10
5. What is the only borough of New York City, in the 20th century, never to have had a Major League Baseball stadium? Hint


Question 6 of 10
6. What well known building can be found at the intersection of 23rd Street, 5th Avenue, and Broadway? Hint


Question 7 of 10
7. What building am I:
I am arguably the most sought after address in New York City. Located on Central Park West, I have been featured in several movies, and the list of my residents reads like Hollywood credits. My unique design makes me appear like no other. Who am I?
Hint


Question 8 of 10
8. The Verrazano-Narrows Bridge directly connects which two New York City Boroughs? Hint


Question 9 of 10
9. What would you find on Central Park West, directly across the street from West 79th Street? Hint


Question 10 of 10
10. In what neighborhood would you have found the punk-rock club CBGB's? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 09 2024 : Guest 70: 8/10
Jul 01 2024 : Guest 107: 2/10
Jul 01 2024 : 505050bobov: 9/10
Jul 01 2024 : 505050bobov: 9/10
Jun 29 2024 : Guest 104: 4/10
Jun 29 2024 : Guest 107: 4/10
Jun 20 2024 : Johnmcmanners: 10/10
Jun 10 2024 : Samoyed7: 10/10
Jun 09 2024 : Guest 73: 7/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Tom's Restaurant (of television's 'Seinfeld' fame), Columbia University, and many of the exterior shots seen in television's 'Law and Order' can all be found in what Manhattan neighborhood?

Answer: Morningside Heights

Morningside Heights is located in the extreme Upper West Side of Manhattan, bordering Harlem to the east.
2. Bordering on Alphabet City, what neighborhood contains many of the buildings that house NYU, as well as the police station used for the exterior shots for television's 'N.Y.P.D. Blue' and the buildings found on Led Zeppelin's 'Physical Graffiti'?

Answer: The East Village

The buildings featured on Led Zeppelin's 'Physical Graffiti' can be found at 96 and 98 St. Mark's Place. The 15th precinct of 'N.Y.P.D. Blue' actually is a working New York precinct (the 9th) and can be found at 321 East 5th.
3. Where does Tribeca derive its name?

Answer: The Triangle Below Canal Street

Its borders are Canal Street on the north, Park Place on the south, and runs (west to east) from the Hudson River to Broadway.
4. In what neighborhood did former President Bill Clinton first operate his private office following his presidency?

Answer: Harlem

Clinton's office is located on 125th street (Dr. Martin Luther King Jr. Blvd.)in Harlem.
5. What is the only borough of New York City, in the 20th century, never to have had a Major League Baseball stadium?

Answer: Staten Island

The New York Giants used to play at the Polo Grounds in Manhattan. Queens houses the New York Mets, and the New York Yankees call The Bronx their home. Incidentally, the Dodgers used to play in Brooklyn.
6. What well known building can be found at the intersection of 23rd Street, 5th Avenue, and Broadway?

Answer: The Flatiron Building

Noted for its unique design (at the intersection it is less than 7 feet wide, yet it rises to a height of nearly 300 feet) the Flatiron building is one of New York City's most recognizable structures.
7. What building am I: I am arguably the most sought after address in New York City. Located on Central Park West, I have been featured in several movies, and the list of my residents reads like Hollywood credits. My unique design makes me appear like no other. Who am I?

Answer: The Dakota

This is the same building that John Lennon was shot and killed in front of in 1980. Some current and former residents include Lauren Bacall, Judy Garland, Paul Simon, Leonard Bernstein, and Bono. This building has also been featured in several movies, including 'Rosemary's Baby' and 'Vanilla Sky'.
8. The Verrazano-Narrows Bridge directly connects which two New York City Boroughs?

Answer: Brooklyn and Staten Island

The bridge is named for explorer Giovanni da Verrazzano, the first known European navigator to enter New York Harbor. Opening just 1 day before the 1st anniversary of President John F. Kennedy's death, a petition to name the bridge in honor of the fallen President was in the works, until Attorney General Robert Kennedy assured the city planners that the bridge would not be named for his brother.
9. What would you find on Central Park West, directly across the street from West 79th Street?

Answer: The American Museum of Natural History

If you're visiting the American Museum of Natural History, be sure to say hello to Al, the Allosaurus featured so prominently in the movie 'Night at the Museum'.
10. In what neighborhood would you have found the punk-rock club CBGB's?

Answer: The Bowery

Operating from 1973-2006, this club served as the launching ground for such acts as The Ramones, Television, Blondie, The Talking Heads, and Patti Smith.
Source: Author Youadoodledoo

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us