FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about A Virtual Tour of Manhattan Attractions
Quiz about A Virtual Tour of Manhattan Attractions

A Virtual Tour of Manhattan Attractions Quiz


Embark on a tour of Manhattan, NYC. The questions are not difficult if you've ever been to Manhattan. Most questions are multiple choice!

A multiple-choice quiz by applez. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. New York
  8. »
  9. New York City

Author
applez
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
122,007
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Easy
Avg Score
8 / 10
Plays
2026
Last 3 plays: Guest 172 (7/10), Guest 217 (8/10), Mikeytrout44 (9/10).
- -
Question 1 of 10
1. You want to start off by seeing the Statue of Liberty. You can take the Ellis Island Ferry from which park? Hint


Question 2 of 10
2. Your next stop is the Empire State Building. You need to get to what address? Hint


Question 3 of 10
3. You are now headed towards a 843-acre rectangular park that is located in the very center of Manhattan Island amidst the surrounding array of high-rise buildings. Which park are you are going to? Hint


Question 4 of 10
4. You are now walking down an avenue which(as its name implies) is a big, wide avenue and is the only one to run the entire length of Manhattan.

Answer: (One Word)
Question 5 of 10
5. Now for some culture. Which of these museums CANNOT be found in Manhattan? Hint


Question 6 of 10
6. But how do you get from place to place? Since 1998, the MTA has been offering easypasses. You can purchase any of the following unlimited subway passes: Hint


Question 7 of 10
7. Which of the following is no longer in existence? Hint


Question 8 of 10
8. You are in the upper west side and you want to get to Times Square. There is more than one way to get there by subway.


Question 9 of 10
9. You want to ice-skate. You wonder where you can find an ice-skating rink. Where does a polite New Yorker point you to? Hint


Question 10 of 10
10. You last station will be the United Nations Headquarters. You need to head to which avenue? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Jul 01 2024 : Guest 172: 7/10
May 27 2024 : Guest 217: 8/10
May 24 2024 : Mikeytrout44: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. You want to start off by seeing the Statue of Liberty. You can take the Ellis Island Ferry from which park?

Answer: Battery Park

The ferry leaves every day between 9:00AM and 3:30 PM. The Staten Island ferry goes by the statue and is completely free!
2. Your next stop is the Empire State Building. You need to get to what address?

Answer: 5th Avenue at 34th Street

Construction of the Empire State Building began in March 1930 at 350 Fifth Avenue at 34th Street. It was completed in May, 1931. At 102 stories, the building was the tallest in the world until 1972.
3. You are now headed towards a 843-acre rectangular park that is located in the very center of Manhattan Island amidst the surrounding array of high-rise buildings. Which park are you are going to?

Answer: Central Park

Central park was not always so large. It reached its current size of 843 acres during its last expansion in 1863.
4. You are now walking down an avenue which(as its name implies) is a big, wide avenue and is the only one to run the entire length of Manhattan.

Answer: Broadway

Central Park splits the Upper East and Upper West Side.
5. Now for some culture. Which of these museums CANNOT be found in Manhattan?

Answer: Liberty Science Center

The Liberty Science Center is in NJ.
6. But how do you get from place to place? Since 1998, the MTA has been offering easypasses. You can purchase any of the following unlimited subway passes:

Answer: both of these

The subway, as we now know it, opened by the IRT in 1904. Since the opening, it has expanded to over 230 miles of routes and over 400 miles of single track.
7. Which of the following is no longer in existence?

Answer: Shea Stadium

Shea Stadium opened on April 17, 1964 in Flushing Meadows, Queens. It cost $25.5 million and was named for the attorney William A. Shea. Shea is no longer standing. The last part was demolished at 11:25 A.M. on February 18th 2009.
8. You are in the upper west side and you want to get to Times Square. There is more than one way to get there by subway.

Answer: True

The 1/9 travels from Van Cortlandt Park-242 Street down Broadway-7th avenue, all the way down to South Ferry. You can also take the 2 or 3, from 96th or 72nd to Times Square.
9. You want to ice-skate. You wonder where you can find an ice-skating rink. Where does a polite New Yorker point you to?

Answer: Both of these

Construction of the Rockefeller Center began in 1931 between 5th and 6th Avenues and 48th and 51st Streets. The last of the ten buildings that make up the plaza was completed in 1940.
10. You last station will be the United Nations Headquarters. You need to head to which avenue?

Answer: 1st

Completed in 1952, the UN headquarters is located between 42nd and 48th Streets, off of first Avenue. The UN has 189 members.
Source: Author applez

This quiz was reviewed by FunTrivia editor minch before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/17/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us