FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Which New York City Borough II
Quiz about Which New York City Borough II

Which New York City Borough II? Quiz


There are so many places to see in New York City. Here's another quiz about some of the sights of The Big Apple.

A multiple-choice quiz by saturnchick23. Estimated time: 4 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. New York
  8. »
  9. New York City

Time
4 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
356,391
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
7 / 10
Plays
460
Awards
Top 20% Quiz
Last 3 plays: Guest 47 (9/10), Guest 69 (8/10), Guest 24 (10/10).
- -
Question 1 of 10
1. Which of the five New York City boroughs is not the home to a professional (MLB, NHL, NBA) sports team? Hint


Question 2 of 10
2. Which two New York City boroughs are part of Long Island? Hint


Question 3 of 10
3. Some of the neighborhoods in this New York City borough include NoMad, SoHo, Tribeca, and Nolita, all of which are acronyms that hint at the neighborhoods' geographic location. Hint


Question 4 of 10
4. The largest of the boroughs also has the dubious distinction of being the cemetery capital of New York City. In which New York City borough would you find Cypress Hills Cemetery, St. John's Cemetery, Calvary Cemetery, and Mt. Zion Cemetery, amongst others? Hint


Question 5 of 10
5. Which New York City borough, located in the county of Richmond, was once home to Fresh Kills Landfill, the largest landfill in the world? Hint


Question 6 of 10
6. Warriors...come out to play. The 1979 cult classic "The Warriors" was filmed throughout many locations in New York City. Can you tell me which borough the Warriors called home? Hint


Question 7 of 10
7. In which New York City borough would you find yourself if you were at any of the following subway stations: Fordham Road, Hunts Point Avenue, Pelham Parkway, and Tremont Avenue? Hint


Question 8 of 10
8. New York City is the home to many public parks, and its most famous is arguably Central Park in Manhattan, which covers 843 acres, and receives about 35 million visitors each year. For a change of pace, tourists could head southeast and visit the equally attractive Prospect Park, which is located in this borough. Hint


Question 9 of 10
9. Where is the South Street Seaport located? Hint


Question 10 of 10
10. Which borough would be your next destination if you just left Manhattan and were headed over the Williamsburg Bridge? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Most Recent Scores
Apr 11 2024 : Guest 47: 9/10
Mar 20 2024 : Guest 69: 8/10
Mar 17 2024 : Guest 24: 10/10
Mar 17 2024 : Guest 50: 10/10
Mar 01 2024 : Guest 69: 9/10

Score Distribution

quiz
Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Which of the five New York City boroughs is not the home to a professional (MLB, NHL, NBA) sports team?

Answer: Staten Island

Four of New York City's boroughs host professional sports teams. The New York Yankees call Yankee Stadium, in the Bronx, home. Citi Field, which is located in northern Queens, is the home of the New York Mets. The New York Rangers, Liberty, and Knicks call Madison Square Garden, in Manhattan, home. Finally, the Brooklyn Nets relocated from New Jersey to Brooklyn in 2012.
2. Which two New York City boroughs are part of Long Island?

Answer: Brooklyn and Queens

Geographically, Long Island is comprised of four counties. Two of these counties - Kings County (Brooklyn) and Queens County (Queens) - are counties of New York City. The remaining two counties - Nassau and Suffolk Counties - are suburban counties east of Queens and Brooklyn, and are not under New York City jurisdiction.

Whenever New Yorkers refer to "Long Island", they are referring to Nassau and Suffolk, but never Queens and Brooklyn.
3. Some of the neighborhoods in this New York City borough include NoMad, SoHo, Tribeca, and Nolita, all of which are acronyms that hint at the neighborhoods' geographic location.

Answer: Manhattan

NoMad is an acronym for North of Madison Square Park, SoHo is short for South of Houston, Tribeca stands for Triangle below Canal, and Nolita is an acronym for North of Little Italy. Some other acronym-friendly areas of NYC include NoHo, which is short for North of Houston, and DUMBO, an area in Brooklyn which stands for Down Under the Manhattan Bridge Overpass. NYers love their acronyms, I guess!
4. The largest of the boroughs also has the dubious distinction of being the cemetery capital of New York City. In which New York City borough would you find Cypress Hills Cemetery, St. John's Cemetery, Calvary Cemetery, and Mt. Zion Cemetery, amongst others?

Answer: Queens

Mae West and Jackie Robinson are both interred at Cypress Hills Cemetery. It is so large that part of it lies in Queens, and part of it lies in Brooklyn.
5. Which New York City borough, located in the county of Richmond, was once home to Fresh Kills Landfill, the largest landfill in the world?

Answer: Staten Island

Fresh Kills Landfill is approximately 2,200 acres. It was closed in 2001, but plans were announced that it was to become a public park.
6. Warriors...come out to play. The 1979 cult classic "The Warriors" was filmed throughout many locations in New York City. Can you tell me which borough the Warriors called home?

Answer: Brooklyn

The Warriors hail from Coney Island, Brooklyn. Many exterior shots of Coney Island, including the Stillwell Avenue subway station, can be seen at the end of the movie. Some attractions in Coney Island include The Cyclone roller coaster, the New York Aquarium, and the original Nathan's restaurant.
7. In which New York City borough would you find yourself if you were at any of the following subway stations: Fordham Road, Hunts Point Avenue, Pelham Parkway, and Tremont Avenue?

Answer: The Bronx

Fordham Road and Tremont Avenue are both stops on the B and D lines, Pelham Parkway is a stop on the 2 and 5 trains, and Hunts Point Avenue is a stop on the 6 train. All in all, seven different subway lines (the 1, 2, 4, 5, 6, B and D trains) service the Bronx.
8. New York City is the home to many public parks, and its most famous is arguably Central Park in Manhattan, which covers 843 acres, and receives about 35 million visitors each year. For a change of pace, tourists could head southeast and visit the equally attractive Prospect Park, which is located in this borough.

Answer: Brooklyn

Prospect Park was designed by Frederick Law Olmstead and Calvert Vaux, who were also the creative force behind Central Park. Visitors can enjoy the Prospect Park Zoo or visit the Boathouse, which overlooks the only lake in Brooklyn.
9. Where is the South Street Seaport located?

Answer: Manhattan

The South Street Seaport is located on the southeast side of Manhattan, where Fulton Street meets the East River. A couple of the must-see attractions of the South Street Seaport are Pier 17 and the Seaport Museum. Pier 17 boasts one of the best Manhattan-side views of the historic Brooklyn Bridge.
10. Which borough would be your next destination if you just left Manhattan and were headed over the Williamsburg Bridge?

Answer: Brooklyn

Three bridges connect Manhattan to Brooklyn, and the Williamsburg Bridge is the northernmost of the three. The two other bridges that connect Brooklyn and Manhattan are none other than the Manhattan Bridge and the Brooklyn Bridge. A trick to remembering the order of the bridges from south to north is the acronym "BMW": Brooklyn, Manhattan, and Williamsburg.
Source: Author saturnchick23

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Pagiedamon before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
4/14/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us